Lucas 10 maanden

Lucas 10 maanden

Poeh hé… Mijn baby is nog maar twee maanden een baby. Dat gaat toch veel te snel?! Maar goed, laten we even terugblikken naar afgelopen maand. Wie mijn blog ‘Lucas 9 maanden‘ heeft gelezen, heeft gezien dat hij die maand MEGA sprongen heeft gemaakt. Benieuwd naar zijn ontwikkeling van afgelopen maand? Lees snel verder.

Slaap- en eetschema

Vorige keer twijfelde ik nog lichtelijk of hij ondertussen écht 4 uur tussen zijn voedingen liet, maar ik kan deze keer vertellen dat het nu écht zo is. Dat betekent dat hij zo’n 4 à 5 keer borstvoeding krijgt in 24 uur. I’m still going strong! Ik ben zó enorm blij dat ik nog altijd borstvoeding mag en kan geven! Dat is al een maandje meer dan dat ik Isabelle heb kunnen voeden met mijn eigen lijf. Daar ben ik mega trots op en ik hoop dat we dat nog minstens twee maanden vol kunnen houden.

Qua slaap vertelde ik laatst al aan jullie dat hij al een behoorlijke tijd niet meer doorslaapt en dan altijd borstvoeding wil als hij wakker wordt. Op de dag dat het artikel online kwam, sliep hij door. Joepie! Ondertussen doet hij dat nog steeds, maar kan hij wel rond 5 uur een keertje komen. Dus dan slaapt hij van ongeveer 20:00 uur tot 05:00 uur. Als hij op dat tijdstip komt krijgt Lucas dus 5 voedingen in 24 uur. Het fijne van borstvoeding is dat het niet uit maakt hoe vaak hij komt om te drinken. Hij kan vrijwel niet teveel krijgen.

Lucas begint wel een grote eter te worden van vast voedsel. Als we bijvoorbeeld een potje geven, dan eet hij die helemaal op en het liefst wil hij nog meer. In de middag krijgt Lucas vaak twee boterhammen en die smikkelt hij beiden helemaal op. Wat dat betreft is hij een goede eter. Niks mis mee, want hij kan de vetjes wel gebruiken 😉

Ontwikkeling

Ik vertelde het al aan het begin van dit artikel, maar bij mijn vorige update kon je zien dat hij gigantisch veel sprongen maakte. Ik ging er dan ook vanuit dat hij het de afgelopen maand vooral rustig aan zou doen en zou gaan proberen om al die nieuwe kunsten onder de knie te krijgen. En dat is precies wat hij deed.

Hij doet alles zó enorm goed en ik ben zó enorm trots op hem. In de vlog van gisteren konden jullie al horen dat hij het zo goed doet, dat de fyiso heeft besloten om het af te ronden. Zijn motoriek is weer helemaal op orde; zowel de kwantiteit als kwaliteit! Ze had geen reden meer tot zorgen en ziet dat zijn spierspanning eigenlijk helemaal weg is. Ik kan wel janken van geluk! Het enige onderzoek wat nog loopt rondom zijn spierspanning is het genetisch onderzoek. Daar krijgen we aan het einde van deze maand de uitslag van. Al verwacht ik dat daar ook niets bijzonders uit zal komen.

Luiers, groei en kleding

Deze update is niet veel anders dan vorige maand. Hij heeft maatje 3 luiers, en zit in maatje 68 van kleding. Wél zie ik hem goed groeien en verwacht ik dat we niet heel lang in 68 zullen blijven zitten.

Vorige maand hebben we met het consultatie bureau besloten dat we niet meer iedere week komen wegen. Zijn groei zag er goed uit en onze zorgen waren een heel eind weg. Daarbij ben ik ook benieuwd wat hij doet als we het nu minder monitoren. Dit resulteert in dat ik komende week pas een afspraak heb en jullie nu dus niets kan vertellen over zijn gewicht en lengte, omdat de laatste keer consultatie bureau beschreven is in de vorige update.

Ik ben zó blij en opgelucht dat na 10 maanden ons eindelijk niet meer zo druk hoeven te maken om ons kleine, lieve mannetje!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close