MOVIE REVIEW | Solo: a Star Wars story

Zoals jullie ondertussen wel weten ben ik gek op films! Star Wars is zeker één van mijn favoriete films allertijden. Niet vreemd dus dat ik alle nieuwe films ook wil zien. De nieuwste aanwinst is Solo. Deze film gaat over het leven van Han Solo, een van de hoofdkarakters in deel IV, V en VI.

Stap aan boord van de Millennium Falcon en reis af naar een sterrenstelsel ver, ver weg in Solo: A Star Wars Story, een compleet nieuw avontuur met de meest geliefde schurk in het heelal. Via een reeks gewaagde escapades midden in een duistere en gevaarlijke criminele onderwereld, ontmoet Han Solo zijn krachtige toekomstige co-piloot Chewbacca en treft de beruchte gokker Lando Calrissian. Er volgt een tocht dat de koers bepaalt voor een van de meest onwaarschijnlijke helden van de Star Wars saga.

Regisseur: Ron Howard
Acteurs: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge, Joonas Suotamo
Genre: Actie / Avontuur
Speelduur: 135 minuten
Te zien vanaf: 23 mei 2018

Wat een vette film! De voorgeschiedenis van Han Solo, één van de hoofdpersonen in de originele delen. Daarbij heb je dus een aantal verwachtingen en de film heeft me dan ook zeker niet teleurgesteld. Hoe Han aan de Millenium Falcon komt en hoe Chewbacca en Han elkaar kennen zijn voorbeelden van wat je kunt verwachten. Alles wat we van Han wisten (en nog niet wisten) wordt heel duidelijk in deze film.

Ondanks dat je Han al kent uit het origineel, is deze film absoluut een toevoeging. Wat ik echt een groot pluspunt vond, is dat het zo goed als niks te maken had met de rebellion of the empire. Het richtte zich echt op het leven van Han en op hoe hij een smokkelaar is geworden. Je ziet wel ergens een storm trooper, maar deze kun je zien als een niet-genoemde acteur. De film speelt duidelijk in het Star Wars universum af, zonder hetgeen wat we al kennen. Heerlijk.

Daarnaast had deze film een mooie balans tussen actie en humor. Vooral de robot L3-37 is erg leuk om te zien en steelt misschien wel de show op bepaalde fronten. Ook zitten er een aantal hele mooie plotwendingen in.

Al met al een toffe film om te zien. Zeker een must see als je van de Star Wars films houdt. Kun je deze film ook zien zonder Star Wars gezien te hebben? Ja, volgens mij wel!

Houd jij van de Star Wars films?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close