Van doorslapen naar slapeloze nachten

Lucas was nog niet eens 6 weken of hij sliep door. Een paar dagen eerder dan zijn grote zus Isabelle toen zij een baby was. We klapten in onze handjes want hoeveel geluk kun je hebben? Maar op een gegeven moment besloot Lucas dat hij wel weer in de nacht kon komen. En dat is nu alweer maanden zo…

Geen idee waarom hij eerst doorsliep en van de ene op de andere dag niet meer. Irritant is het wel. Zeker omdat hij iedere keer ook echt wil drinken. Als je zijn kamer op komt en je troost hem, je geeft hem zijn speentje en je gaat weer weg, zet hij het op het krijsen. Dan maar weer voeden…

Goed, heel hard klagen mogen we dan eigenlijk ook niet. Hij komt meestal weer opnieuw voor een avondvoeding rond 11 uur en dan nog ergens in de nacht. En soms slaapt hij zeker ineens door of komt hij maar één keer. Er zijn baby’s die vaker komen. Maar dan nog… Er is in ieder geval geen touw aan vast te knopen wanneer en waarom hij precies komt.

Soms denk ik weleens dat ik hem ‘vroeger’ niet meteen had moeten voeden, dan was hij er nu niet aan gewend om altijd te kunnen drinken. Maar met een peuter in huis wil je zeker niet dat zij ook nog wakker wordt. En daarnaast kampte Lucas met groei problemen en kon hij de extra calorieën wel goed gebruiken. Tja, dan is het ook heel logisch om hem wel te voeden toch?

Hopelijk vinden we snel iets waardoor hij weer fijner kan slapen (en wij dus ook). Worden we allemaal veel gelukkiger van.

En wat we moeten doen…? Je snap dat mijn beste vriend Google al geholpen heeft. Maar helaas… Helpend is het tot nu toe nog niet geweest, dus kom maar door met jullie tips. En is het herkenbaar? Ik hoop het!

Ps. Zul je altijd zien: schrijf je dit artikel, komt hij online, slaapt hij de nacht wel door😅

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close