smoesjes afwas
Fun

10 smoesjes om niet af te wassen

Of we het nu willen of niet: aan sommige dingen hebben we gewoon een schijthekel, maar ze moeten wel gebeuren. Bijvoorbeeld de afwas. Nee, dat is nooit mijn favoriete taak in huis geweest en zelfs nu we een vaatwasser hebben kan ik er nog bij zuchten. Maar goed, het zal wel moeten gebeuren want anders kun je niet meer koken en heb je niks meer om vanaf te eten of uit te drinken. Ik ben vast niet de enige die wel een smoesjes bedenkt – al is het tegen jezelf – om onder een taak uit te komen. Daarom heb ik deze ’10 smoesjes om niet af te wassen’ op een rijtje gezet.

  1. Als je het lang genoeg laat staan loopt het vanzelf weg. Of je daar na een paar dagen nog steeds zo over denkt…
  2. We hebben nog voldoende bestek/borden/glazen/bekers/pannen.
  3. Als ik het maar lang genoeg laat staan, ruimt het vast en zeker iemand anders wel op.
  4. We halen toch patat en snacks, dus we hebben niks anders nodig.
  5. Ojee, we hebben geen pannen over. Goed excuus om uit eten te gaan (en dus de vaat nog niet te doen!).
  6. Wil ik eindelijk eens afwassen, is het afwasmiddel op. Gossie, wat vervelend nou.
  7. Ik wilde wel afwassen, maar de afwasborstel was met vakantie.
  8. Ik wilde heus wel de vaatwasser aanzetten, maar hij had geen honger meer.
  9. Het is toch zonde van mijn tijd om af te wassen voor maar 5 dingen?
  10. Mijn vader heeft mij geleerd dat je altijd je bordje helemaal leeg moet eten. Tja, nu kan ik dus nog niet afwassen, want er zit nog van alles op.

Wat is jouw excuus?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close