Lucas 1 maand oud

Lucas 1 maand

Holymoly, één maand oud. Waar we zo naar 13 november toe leefde omdat we wisten dat Lucas dan ter wereld zou komen en dat voor mijn gevoel mega lang duurde, is deze eerste maand met Lucas voorbij gevlogen. Hij is vandaag precies één hele maand oud. Bizar! Net als bij Isabelle, ga ik jullie weer maandelijks meenemen in zijn groei en ontwikkeling.

Slaap- en voedingsschema

Lucas krijgt borstvoeding. Ik ben zó blij dat dit weer lukt en goed gaat! Net als bij Isabelle heb ik veel productie en heb ik dus al een diepvries vol kunnen kolven. Daar ben ik nu mee gestopt, want je kunt het ook overdrijven, haha! Plus dat je met kolven je productie hoger houdt dan de vraag is en dat is niet per se héél fijn voor je borsten.

Ik voed Lucas op verzoek. Dat vind ik het fijnste werken. Alhoewel ik soms probeer om het huilen weer wat te sussen door het drinken nog net iets langer uit te stellen. Ik kijk gewoon goed naar hoe Lucas erbij ligt of dat nog kan en of hij mijn manier van sussen ook echt accepteert. Zo modderen we wat aan en groeit hij prima en oogt hij tevreden.

De afgelopen week komt hij wat meer om de twee uur, terwijl hij hiervoor overdag om de drie uur kwam. ’s Nachts hoeven we er meestal maar twee keer uit, dus dat is ook wel goed te doen. Natuurlijk hebben we wel een slaperig hoofd, maar dat hoort erbij en mogen we verder eigenlijk niet klagen.

Tja, qua slaap is er ook nog niet echt een schema. Meestal slaapt hij direct naar een voeding, al merk ik wel dat hij rond tien uur in de ochtend en ’s avonds rond acht uur langer wakker blijft. Met grote ogen kijkt hij dan lekker om zich heen.

Ontwikkeling

We zien dat Lucas al lekker helder kan kijken. Hij kan lekker om zich heen kijken en reageert op bepaalde geluidjes en bewegingen. Hij kan – als hij op zijn buikje ligt – al goed zelf zijn hoofdje optillen en draaien van links naar rechts. Hij is net als zijn grote zus sterk in zijn nekje.

Verder heeft hij nog van die lekker ongecontroleerde bewegingen in zijn lijfje. Heerlijk zwieren met zijn armpjes en beentjes.  Nog lekker niks bewust kunnen pakken, maar het wel proberen.

Lucas is een heerlijk tevreden mannetje die eigenlijk alleen maar huilt als hij honger heeft of verschoond moet worden. En heel soms als hij zijn speentje wil en hem ook voelt, maar niet terug krijgt in zijn mondje.

Groei, luiers en kleding

Lucas groeit goed. Hij is de afgelopen maand 2 cm gegroeid en is nu dus 54 cm groot. Hij is lekker tenger, waardoor kledingmaatje 50 over het algemeen nog past, al zie ik ook dat we langzaam maar zeker al richting maatje 56 gaan. Qua gewicht gaat het nu ook goed. In het begin is hij best veel afgevallen, maar ondertussen volgt hij weer een mooie stijgende lijn. Hij weegt momenteel  4350 gram.

Ook met Lucas kopen we de luiers van het Kruidvat. Hij zit nu in maatje 1. We zien dat we die verpakking nu leeg kunnen maken en dan door kunnen naar maatje 2.

Hebben jullie per maand deze ontwikkelingen bijgehouden van jullie kind(eren)?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close