Spellen voor 2

13 leuke spellen voor twee personen

Zoals jullie wellicht weten ben ik dol op spelletjes. Het is toch weer even wat anders dan bankhangen (waar ik ook dol op ben) en vaak veel gezelliger doordat je ook nog echt met elkaar kunt kletsen. Nu we verplicht worden om al onze sociale contacten opzij te schuiven en alleen met je partner en/of gezin thuis te blijven, kan ik mij zo voorstellen dat je alle Netflix, Videoland en Disney+ films en series al gezien hebt. Tijd dus om de spellenkast weer open te doen en de spellen af te stoffen of om nieuwe spellen te bestellen die je met twee personen kunt spelen. Daarom deel ik met jullie mijn tips voor 13 leuke spellen voor twee personen.

Doodle City

Doodle City

In Doodle City teken je een netwerk van wegens, waardoor je punten scoort voor hotels, winkels en taxi’s. Door het gooien van dobbelstenen bepaal jij welk vakje je moet tekenen. Als je goed naar je tegenstander(s) kijkt, kun je het spel deels tactisch spelen.

Het spel kan in het begin best lastig ogen, maar wanneer je het doorhebt speelt het heel makkelijk! Wij vinden het in ieder geval een heel leuk spel om te doen.

Phase 10

Phase 10

Dit spel kan héél leuk zijn als ook héél frustrerend. Afgelopen zomer speelden we dit spel ook veel. Er was een moment dat ik niet voorruit kwam en dat was enorm irritant. Oftewel: ik was vet chagrijnig. Maar los van dat, spelen we het spel nog steeds regelmatig.

Phase 10 is een kaartspel waarbij je iedere speelronde een fase probeert te sparen om uit te kunnen leggen. Bijvoorbeeld 1 drieling en een reeks van 4. Een drieling zijn drie kaarten met hetzelfde getal en een reeks van 4 zijn 4 opeenvolgende getallen. Heb jij je fase uitgelegd én ben je al je andere kaarten kwijt, dan stopt de speelronde. De andere spelers moeten hun kaarten tellen; die vormen punten. Iedereen die een fase behaald heeft mag door met de volgende fase. Heb je de fase niet behaald, dan moet je die fase nog een keer spelen.

Carcassonne

Carcassonne

Hoewel het alweer een eeuwigheid geleden is dat Roy en ik dit spel gespeeld hebben, is het wel enorm leuk om te doen. De doos vermeld zelfs dat dit spel – en ik quote – ‘zeer geschikt’ is voor 2 spelers. Ideaal dus voor deze thuisisolatie!

Je speelt Carcassonne door met kartonnen tegels een landschap van steden, kloosters, wegen en weiden te maken. Deze wordt iedere beurt groter. Met ridders, monniken, struikrovers en boeren kun je overwinningspunten halen. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint.

Skip-bo

Skip-bo

Dit is één van mijn favoriete spelletjes om te spelen. Het is super simpel en lekker tactisch. Skip-bo is in ieder geval altijd een hit.

Skip-bo bevat kaarten met de cijfers 1 tot en met 12. Iedere speler heeft een eigen stapel die ze kwijt moeten spelen. Degene wie dit als eerste lukt is de winnaar. Je speelt de kaarten kwijt in volgorde van 1 tot 12, maar je tegenstanders kunnen je heel goed saboteren. Dat maakt dit spel ook zeker heel leuk!

Set

Set

Heb je zin om iets meer na te denken? Dan is Set misschien wel iets voor jullie.

Er liggen 12 kaarten met gekleurde symbolen op tafel. De symbolen hebben vier eigenschappen in drie variaties: een kleur, een hoeveelheid, een vulling en een vorm. Alle spelers zoeken nu tegelijkertijd naar een set. Een set bestaat uit drie kaarten, waarvan de variatie van de eigenschappen volledig gelijk is of helemaal verschillend.

Als je een set ziet, roep je “SET!”. Het spel stopt even en je laat zien welke drie kaarten volgens jou een set vormen. Heb je gelijk, dan mag je de kaarten houden. Zo niet, dan leg je ze weer terug en mag je pas weer meedoen nadat een andere speler een correcte set heeft gevonden. Na het pakken van een set worden de kaarten op tafel weer aangevuld. Wie aan het einde de meeste kaarten heeft, wint het spel.

Qwixx

Qwixx

Veel uitleg ga ik hier niet over geven omdat ik hier al een paar jaar geleden een artikel over geschreven heb. (Lees hier mijn review over Qwixx)

Qwixx is een leuk spel waarbij je door middel van gekleurde dobbelstenen twee rijen op je Qwixx kaart uit moet spelen. Je ontvangt punten voor het aantal gezette kruisjes en degene met uiteindelijk de meeste punten wint.

Qwinto

Qwinto

Dit spel is van de makers van Qwixx en heeft hetzelfde principe. Ook in dit spel hoef je niet op je beurt te wachten en kun je direct meespelen. Degene die slim het resultaat van de worp in één van de drie gekleurde rijen schrijft en de meeste bonuspunten scoort, wint het spel.

Niet een heel moeilijk spel, maar wel heel leuk om te spelen!

The Game: Het Duel

The Game: Het Duel

Dit spel is (zoals de titel al doet vermoeden) echt voor twee personen. Hoewel je het tegen elkaar speelt, heb je elkaar ook nodig. Dat maakt het soms lastig, maar zeker ook heel leuk.

In The Game (het spel voor meer personen) speel je met elkaar tegen het spel. In Het Duel speel je tegen elkaar. Zoals ik al vertelde heb je elkaar wel echt nodig. Het spel is niet heel lastig, maar wel echt heel leuk om te spelen.

Dobble

Dobble

Heb je zin om goed op te letten, na te denken en snel te zijn? Dan is Dobble het spel voor jullie. Ik vind dit spel altijd leuk om te doen (niet te vaak achter elkaar want dan word je horendol, haha).

Dobble is eigenlijk 5 spellen in 1. Het bevat 55 ronde kaarten waar op elke kaart 8 symbolen afgebeeld staan, met telkens 1 identiek symbool als je twee kaarten vergelijkt. En dat vergelijken is precies wat bij ieder spel (op verschillende manieren) de bedoeling is.

Ticket to Ride: The Card Game

Ticket To Ride Het kaarspel

Ik ben al járen fan van het spel Ticket to Ride. Het spel is alleen minder leuk om met zijn tweeën te spelen. Dus nu we in thuisisolatie zitten is deze kaartvariant zeker een uitkomst!

Hetzelfde principe als het bordspel, maar dan met kaarten. De bedoeling is om zoveel mogelijk steden te verbinden en daardoor punten te verzamelen. Degene met de meeste punten wint.

TransAmerica

TransAmerica

Dit vind ik ook echt een tof spel! Het heeft wat weg van Ticket to Ride, maar dan iets simpeler en net zo leuk. Dit spel wordt hier ook regelmatig gespeeld.

Iedere speler heeft een set van vijf verschillende steden verdeeld door de Verenigde Staten die verbonden moeten worden. Spelers plaatsen één of twee spoorwegblokjes in een beurt. Het spel eindigt wanneer een speler al zijn vijf steden gekoppeld heeft.

Catan: het dobbelspel

Catan dobbelspel

Hier nog een spel wat als bordspel heel erg leuk is, maar wel leuker met meerdere personen. En dus is het dobbelspel een fijne uitkomst.

Je komt aan grondstoffen door te dobbelen. Hiermee bouw je straten, dorpen en steden. Het doel van het spel is om in 15 beurten zoveel mogelijk punten te halen.

Shit Happens

Shit Happens

Een grappig kaartspel wat heel erg leuk is in een grote groep, maar ook met twee personen gespeeld kan worden. Mits je Engels kunt en houdt van wat humor.

Iedere speler krijgt 3 kaarten. Hierop staan echt hele rare dingen zoals “Seeing your father naked” en “Cocktails with Bill Cosby”. De kaarten hebben ook allemaal een cijfer van 1 tot 100. Je legt de drie kaarten open voor je neer op volgorde van de ellende-index. Een andere speler trekt een kaart van de stapel en leest deze voor (niet het ellende-index cijfer). Jij moet raden waar in jouw eigen rij de kaart zou horen. Is “Locked out of your house while naked” erger dan “Catch your parents having sex”? Heb je het goed, dan mag je de kaart op de goede plek in jouw rij leggen. Heb je het niet goed, dan gaat de kaart uit het spel (als je met tweeën speelt). Wie als eerste een rij van 10 kaarten heeft, wint.

Welke spellen voor twee personen kunnen jullie tippen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close