Lucas 11 maanden

Lucas 11 maanden

Holy crap… Eén jaar geleden ging ik met zwangerschapsverlof en een maandje later was daar Lucas. Oftewel: Lucas is alweer 11 maanden in ons leven. We werken toe naar zijn eerste verjaardag die we waarschijnlijk maar heel magertjes kunnen vieren. *janken hoor!* Nog één laatste maandje genieten van mijn baby en de laatste baby die wij ooit zullen hebben *nog véél meer tranen!* Lucas is dus 11 maanden en het is weer tijd voor een update.

Slaap- en eetschema

Ik weet niet waar mijn ‘I’m going strong‘ van vorige maand gebleven is, maar het is zo goed als niet meer ‘going strong‘. Sinds twee weken wil Lucas bijna niet meer bij mij aan de borst drinken, terwijl hij nog wel mijn melk heel goed drinkt. In de ochtend, direct uit bed, wil het nog wel enigszins lukken, maar de andere voedingen ben ik aan het kolven. Uiteraard bied ik de borst dan wel eerst aan, maar na een paar slokjes laat hij los, begint hij op zijn liefst te lachen en weg te draaien. Nee, hij wil dan écht niet meer. Zelfs niet de voeding als hij midden in de nacht eventueel wakker word.

Ik was daar in eerste instantie super verdrietig door, maar door goede verhalen op Instagram heb ik hoop dat hij alsnog wel weer wil gaan drinken. En zo niet… tja, natuurlijk ben ik mega trots dat ik al 11 maanden borstvoeding geef en baal ik ervan dat ik het niet op mijn eigen mag minderen of iets dergelijks. Al gaat het natuurlijk niet om mij maar om Lucas…

Qua slaap zit ook een shift. Hij slaapt vaak korter bij de slaapjes in de ochtend en in de middag. Daardoor hebben we het idee dat hij misschien naar één keer slaap gaat. Dat is op zich wel fijn, omdat hij dan dezelfde bedtijd heeft als Isabelle. Maar hij trekt het op dit moment nog net niet om écht maar een slaapje te doen. We zullen het zien…

Eten kan hij als de beste! Twee boterhammen in de ochtend, twee boterhammen in de middag, fruit en een soepstengen en uiteraard avond eten. Hij heeft zoveel interesse in eten, hihi.

Ontwikkeling

Lucas is een vrolijk mannetje dat heerlijk rondkruipt en langs alles afloopt waar maar kan. Er zijn niet heel veel nieuwe ontwikkelingen en dat is ook niet erg gezien hij twee maanden terug even giga-veel sprongen maakte.

Ondertussen hebben we wel de uitslag van het genetisch onderzoek binnen. En zoals we al verwachtten kwam ook daar niets uit. Echter was de dokter van het Radboud super verbaasd dat nergens iets uitkomt en dat de fysio Lucas ook goed gekeurd heeft… En dus wil ze hem eigenlijk nog zien om het met eigen ogen te zien. Vooral omdat ze zoiets nog nooit heeft meegemaakt.

Luiers, groei en kleding

Ook hier niet zoveel verandering. Hij zit nog lekker in luiers maatje 3. Kleding maat 62 heb ik definitief uit de kast gehaald. Hij zit prima in maatje 68, maar 74 ligt ook al in zijn kast klaar. Groei en gewicht durf ik momenteel niet te zeggen. Omdat het zo goed met hem gaat, ga ik niet meer wekelijks wegen. We zouden eigenlijk afgelopen week het 11-maanden consult hebben, maar gezien Roy sinds deze week werk heeft en ons CB alleen op maandag, dinsdag en woensdag open is (en ik dan werk) hebben we de afspraak moeten verzetten.

Hoe gaat het met jullie kind(eren)?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close