Lucas 9 maanden

Lucas 9 maanden

Wat een maand. Wat een groei. Wat een ontwikkeling. Ik ben bezig met het schrijven van deze Lucas 9 maanden update en heb een hele opsomming aan dingen die hij deze maand in een keer is gaan doen. Zo bijzonder! Lees snel verder als jullie ook willen weten welke ontwikkelingen Lucas de afgelopen maand heeft doorgemaakt. Ik ben in ieder geval mega mega mega trots! Ps. eigenlijk was Lucas afgelopen donderdag 9 maanden oud, maar toen waren we op vakantie 😉

Slaap- en eetschema

Als we het hebben over het slaap- en eetschema van Lucas is er weinig veranderd tegenover dat onze baby 8 maanden oud was. Het enige is dat hij niet alleen meer halvarine op zijn boterham krijgt, maar ook suikervrije smeersels zoals een groentespread, hummus en smeerkaas.

Daarnaast lijkt het er op dat hij nu officieel écht vier uur tussen de voedingen begint te laten i.p.v. drie uur. Maar ik wil dit allemaal niet te hard roepen, want Lucas wil zichzelf nog weleens anders gaan gedragen dan het ritme wat hij soms lijkt te hebben. Oftewel: Lucas is echt een kind zonder vast ritme. Het cliché is echt van toepassing op hem: als je denkt dat je een ritme hebt, is hij alweer anders. In dat opzicht is hij anders dan Isabelle, haha!

Ontwikkeling

Zoals ik al vertelde heeft hij enorme sprongen gemaakt in de afgelopen maand. Zo bizar! Maar oh, wat ben ik trots op hem en wat heb ik veel waterlanders gehad omdat mijn baby in een keer zo groot word… Daar is deze mama nog niet aan toe.

Zitten

Een paar dagen nadat hij 8 maanden was geworden, kon hij ineens uit zichzelf gaan zitten. Hij was daar al mee aan het oefenen, maar nog nooit lukte het hem om zonder ondersteuning van zijn eigen handen of die van ons te blijven zitten. Maar ineens had hij het door. Het gevolg was dat hij op die manier de hele box door ging. Zitten, een kant op vallen en weer zitten. Iedere keer als je naar hem keek zat hij wel weer ergens anders. En leuk dat Lucas het zelf vond!

Staan

Geloof het of niet, maar twee weken later oefende Lucas met staan en na een paar dagen lukte het hem om stevig te blijven staan. Uiteraard – of juist gelukkig – nog niet los, hihi! In deze vlog is dat voor het eerst te zien!

Eerste pasjes

En al snel volgde de eerste pasjes aan de hand. Huilen. Heel. Hard. Huilen. Trots en verdrietig. Maar vooral trots. Mijn baby toch… Wat doet hij het goed!

Kruipen

En alsof zitten, staan en de eerste pasjes nog niet genoeg was, begon meneer ook ineens met kruipen. Tijgeren heeft hij compleet overgeslagen, maar dat maakt niets uit. En als je nou denkt dat Lucas nog in de box wil blijven zitten, of überhaupt nog ergens wil blijven zitten. Nope. En heel eerlijk: dat snap ik ook. Zijn wereld is nu zoveel groter en er valt kruipend genoeg te ontdekken.

Tandjes

En de laatste ontwikkeling – want het was nog niet genoeg blijkbaar – is dat hij zijn eerste tandje krijgt. Hij is nog niet helemaal door, maar we voelen hem heel duidelijk zitten. Als hij mijn vinger in zijn mond stopt dan zit er een heel scherp puntje. Niet zo heel fijn, haha! Laatst stond het afdrukje zelfs in mijn vinger. Ik kreeg er alleen geen foto van gemaakt.

Deze blog schreef ik een paar dagen geleden al, maar ondertussen is tandje 2 ook aan het doorkomen!

Luiers, groei en kleding

Afgelopen maand zien we Lucas ‘dikker’ worden. Ik maak me steeds minder zorgen om zijn gewicht en groei. Ik ben gestopt met een timerapp om te checken hoe lang hij drinkt. Dat geeft mij heel veel rust en gek genoeg heb ik het idee dat het ook helpend is voor Lucas. In het begin vond ik dat heel spannend omdat ik nu helemaal geen inzichten meer heb in hoe hij drinkt. Het voordeel daarvan is dat ik nu 100% moet vertrouwen op mijn gevoel en instinct. Ik kan heus wel zelf inschatten of hij goed gedronken heeft of niet. Los laten is in dit geval heel helpend. Misschien moet ik dat wat vaker toepassen… 😉

Deze ochtend moest ik met Lucas weer gaan wegen en hij weegt nu 7140 gram! Ik ben zó onwijs trots! Dit betekent dat hij van net onder de onderste curve lijn gegaan is naar bijna de een na onderste lijn!

Verder heb ik alle maatjes 62 uit de kast gehaald, op de korte broekjes na. Omdat je bij korte broekjes toch niet ziet dat ze te ‘kort’ zijn, maar deze veel beter om zijn middel passen dan maatje 68. Verder is de rest van zijn kleding wel echt maatje 68.

Qua luiers zijn we overgestapt naar maatje 3. Nog steeds wel wat aan de grote kant, maar ik vond 2 te klein worden. Of nou ja, die kan Lucas niet meer volledig beschermen met hoe hij plast en poept.

Zou er nog wel wat ontwikkeling overblijven voor de volgende maand nu hij in één keer zoveel kan? Ik update jullie volgende maand weer!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close