Mijn Europa wishlist

Al zo’n jaar of 7 zijn Roy en ik niet meer op vakantie geweest of een weekendje weg. Toch hebben we een hoop plekken en landen waar we nog naar toe willen.  Vandaag deel ik met jullie mijn Europa wishlist. Ook al heb ik nog veel landen buiten Europa die ik wil zien, laten we eens wat dichter bij huis beginnen.

Disneyland & Parijs

De laatste keer dat ik in Disneyland geweest ben, was ik volgens mij een jaar of 5. En zoals jullie waarschijnlijk wel weten hou ik van Disney! Niet gek dus dat ik nog altijd terug zou willen naar deze magische plek. Meer uitleg niet nodig lijkt mij.

Daarnaast zou ik graag Parijs eens willen bezoeken. De stad van de liefde. Daar ben ik nog nooit geweest. En hoewel het super cliché is, wil ik ook zo’n mooie foto samen met Roy (en/of Isabelle) bij de Eiffeltoren. Maar daarnaast heeft Parijs nog meer te bieden. Denk aan de Arc de Triomphe, de Champs-Elysées, Basilique du Sacré-Coeur, de Notre Dame, de catacomben van Parijs, de Moulin Rouge en niet te vergeten het Louvre!

Rome

Roy en ik zouden ook graag naar Rome gaan. De historische achtergrond is al gewoon zó interessant! Eigenlijk zou Roy mij vorig jaar hier mee naar toe genomen hebben, maar i.v.m. de bloedingen rondom mijn zwangerschap werd het afgeraden om het land uit te gaan.

Zoals ik al zei heeft Rome een rijke geschiedenis en daardoor ook hele mooie (toeristische) bezienswaardigheden. Het Colosseum natuurlijk, het Forum Romanum, het Vaticaans Museum, de Sint Pieterbasiliek en het plein, het Pantheon, de Trevi fontein en Castel St Angelo. Het zijn maar een paar voorbeelden, want Rome is nog veel rijker aan cultuur en bezienswaardigheden.

Turkije

Als Roy en ik aan Turkije denken, denken we aan de all inclusive resorts. Wat wel heel relaxt kan zijn, maar daar heb je dan ook vaak al veel mee gezegd en die hebben we wel gezien. Turkije heeft ook een hele mooie omgeving en cultuur. Zo heb ik ooit met mama en mijn zus een rondreis door Cappadocië gedaan. Wat is dat gebied prachtig!

Maar denk ook aan de blauwe lagune met wit strand van Ölüdeniz, de vallei van Göreme waar gebouwen staan gemaakt vanuit de aarde, Pamukkale met zijn natuurlijke travertijn zwembaden en de mooie stad Istanbul. Deze plekken zouden voor mij nog een reden zijn om weer eens naar Turkije te gaan. Vergeet niet dat je voor Turkije een visum nodig hebt. Je kunt het visum voor Turkije aanvragen in het Nederlands.

Barcelona

Barcelona is zo’n plek waar je ook veel mensen over hoort. Als ik denk aan Barcelona dan denk ik aan FC Barcelona (en dat terwijl ik niet eens iets met voetbal heb) en aan de Sagrada Familia. Die laatste zou ik zo graag willen zien!

Daarnaast zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Barcelona die erg tof zijn om te bezoeken. Denk aan Las Ramblas, Parc de Montjuïc, Parc de la Ciutadella, het Olympisch Kanaal en de Font Magica.

Griekenland

Griekenland staat al heel lang op mijn wishlist. Als ik foto’s zie van de witte gebouwen met blauwe daken dan moet ik daar gewoon een keer geweest zijn. Volgens mij moet je dan zijn op de Cycladen; een eilandengroep. En natuurlijk heeft Griekenland ook een rijke historie. Denk aan Athene met de beroemde Akropolis en het Parthenon, de blauwe zee met witte stranden en het Nationaal Archeologisch museum.

Scandinavië

Hoewel ik meer ben van de zon en de warmte, heb ik vaak genoeg hele mooie en gave plekken voorbij zien komen van Scandinavië.

Denenmarken heeft een rijke geschiedenis als het aankomt op Vikingen. Daarvoor zou je in Ribe moeten zijn, want dat schijnt de oude stad van de Vikingen te zijn. Maar ook de runensteden, de grafheuvels en de kerk van Jelling mag niet overgeslagen worden. Die staan niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En natuurlijk het mooie Kopenhagen en Legoland! Zweden zou hele mooie uitgestrekte landschappen hebben. Volgens mij kom je bij het zien van deze landschappen echt tot rust. En dan hebben we natuurlijk ook nog Noorwegen met de ruige bergen en de geweldige fjorden.

Meer weet ik zo niet van Scandinavië, maar tegen de tijd dat ik Roy zo ver krijg om naar het noorden van Europa te gaan, gaan we alle bezienswaardigheden wel uitpluizen.

IJsland

IJsland is het laatste land op dit lijstje. Hoewel er vast nog wel meer mooie landen en steden zijn die we gezien moeten hebben, zijn dit de landen en plekken waar we eerst nog naar toe zouden willen. Met de prachtige hoofdstad Reykjavik, het Nationaal Park Snaefellsjökull, de Haukadalur vallei met de beroemde geiser, de Westman Eilanden en natuurlijk de Thermale baden in Blue Lagoon.

Maar het allerliefst zou ik het Noorderlicht willen zien. Dat lijkt me nou zó gaaf!

Welke landen en/of plekken wil jij nog graag bezoeken en/of raad je anderen aan? Laat het me hieronder bij de comments weten!

Dit artikel bevat een samenwerking. Disclaimer

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close