Zo creëer ik sfeer in onze huiskamer

De kamer in ons huis waar ik de meeste tijd spendeer (los van de slaapkamer) is de huiskamer. Daarom vind ik het heel belangrijk dat er een fijne en huiselijke sfeer hangt. Ik heb dan ook geen Pinterest/Instagram waardig huis. Er wordt hier geleefd en dat mag gezien worden. Vandaag neem ik jullie dan ook mee in ons huis en laat ik jullie zien hoe ik sfeer creëer in onze huiskamer. Natuurlijk is sfeer iets heel persoonlijks, maar hopelijk halen jullie er toch een beetje inspiratie uit.

Het meest gebruikte item in huis

In de huiskamer spendeer ik dus de meeste tijd. Vooral op de bank. Het hoekje van de bank is mijn plek. Daar zit of lig ik als ik tv kijk, een boek lees en zelfs als ik aan het bloggen ben. De bank is dan ook een plek die fijn moet ogen en waar ik echt wil zitten. Zoals jullie kunnen zien hou ik heel erg van kussens. Zo kun je op alle mogelijke manieren op de bank zitten of liggen, haha! De paarse kleur kussens zorgen voor een beetje kleur in huis en de twee kussen met de Disney watercolor vind ik gewoon geweldig. You know me. Ik hou van Disney!

De kast vol spullen waar wij van houden

Wie kent deze kast van de Ikea niet? Deze open kasten vind ik helemaal geweldig. Ik vind dat je met deze kasten echt sfeer kunt creëren. Zo staat hij bij ons vol met onze favoriete films. Oogt rommelig, maar is zó enorm passend bij Roy en mij. Ik vind daarom juist dat dit sfeer geeft. De deurtjes onderaan zorgen voor wat meer rust en vind ik de kast een mooie balans geven. Boven op de kast staan kaarsjes. Kaarsjes maken altijd sfeer, maar daar kom ik zo nog op terug. En natuurlijk foto’s. Foto’s maken absoluut sfeer. Vooral als de foto’s ook belangrijk voor je zijn.

Licht en sfeer

Zoals ik net al vertelde vind ik dat kaarsjes altijd sfeer maken. Daarom staan er kaarsen op iedere kast en op iedere tafel. Vooral in de herfst en winter heb ik de kaarsen aan staan, maar in de zomer kan het ook prima. Door op de salontafel gekleurde kaarsen neer te zetten, doorbreken we de witte en naturelle look in onze huiskamer. Je mag ook wel echt zien dat ze aangestaan hebben.

Fijne lampen kunnen ook een fijne sfeer maken. In het zitgedeelte hebben we een gekrulde lamp. Die ziet er chique uit en hebben we al zolang als we in dit huis wonen. Hij is héél mooi, maar niet leuk om schoon te maken en schoon te houden. We kunnen hem dimmen en dat is heel fijn. In het eetgedeelte is een lamp voor ons ook heel belangrijk. Ook deze lamp kunnen we dimmen. Dat is voor ons eigenlijk ook wel een must.  Zo wil ik meer licht als we eten (maar ook niet te veel), het meeste licht als we daar bijvoorbeeld puzzelen, spelletjes spelen of er moeten werken en minder licht als we een romantisch etentje hebben. We hadden een prachtige lamp. Een super mooi design, maar totaal onpraktisch om schoon te maken (en ook te houden) én om de lampen te verwisselen. Daarnaast was één van de glazen om de lichtbol kapot en daarom moesten we deze lamp dus vervangen. We vervingen hem met deze lamp van DirectLampen.nl. We hadden hem een dag na de bestelling al in huis! Deze is minder stijlvol in uiterlijk, maar veel makkelijker schoon te maken en te houden! Daarnaast vind ik het ook fijn dat er nu niets meer voor mijn ogen hangt als ik aan de ene kant van de tafel sta en iets tegen Roy wil zeggen als hij bijvoorbeeld op de bank zit.

De altijd rommelige, maar multifunctionele plek

Als laatste kun je met de eettafel ook sfeer creëren. Zoals ik al zei mag je best zien dat er geleefd wordt in huis. We hebben dan ook een 6-persoons eettafel. Lekker groot, terwijl we dat niet nodig hebben met zijn drieën. Hoewel we er bijvoorbeeld met Kerst wel eens gebruik van gemaakt hebben. Op het achterste gedeelte van de tafel ligt dan ook een dienblad met ‘rotzooi’. Tijdschriften die we nog moeten lezen, brieven waar we nog iets mee moeten en dingen die we er ooit ingelegd hebben. Het is een beetje een rommelig gedeelte, maar wel een waardoor ik vind dat je het huis leefbaar maakt. Nu ligt bij ons de tafel vaak helemaal vol. Dan heeft de eettafel geen sfeer meer. Mijn motto voor een sfeervol huis: het mag een beetje rommelig zijn, maar ook weer niet te. En volgens mij is dat precies wat ik jullie vandaag heb laten zien.

Hoe creëren jullie sfeer in huis?

Dit artikel bevat een samenwerking met directlampen.nl | Disclaimer

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close