Wij gaan haar écht niet in het roze kleden…. Toch?

Toen we na onze Gender Reveal Party wisten dat we in verwachting waren van een meisje, riepen Roy en ik allebei dat we haar echt niet de hele tijd in het roze zou kleden. Nee. Ons meisje zou wat stoerder worden. Een beetje roze was prima, maar eigenlijk ontweken Roy en ik allebei de roze kleur. Totdat Isabelle geboren was…

Tja. Toen kwam ons meisje in ons leven. Wat was ze mooi en wat waren we (en zijn nog steeds) verliefd! Natuurlijk stond alles ons meisje prachtig en langzaam maar zeker begonnen we haar ook steeds meer roze aan te trekken.

Niet omdat we niet genderneutraal willen zijn, maar omdat het allemaal zo enorm schattig is! Heus, er mogen écht meer kleren gemaakt worden die niet roze zijn, maar er zijn ook zoveel wel leuke roze kleertjes. En het is heus niet allemaal zo meisjesachtig. Er zijn ook stoerdere roze meisjeskleding. Al mogen die nog meer gemaakt worden!

Laatst zei ik het nog tegen Roy: ik hoop dat ons meisje toch wel een meisje-meisje gaat worden. Zo eentje waarmee ik lekker kan tutten, de haartjes kan doen en leuk kan kleden. We zijn nog steeds van het stoere, maar het kan ook meisjesachtig stoer mét roze. Deze mama is een beetje omgeslagen, haha!

Oh jongens. Als ik mezelf dit vorig jaar had horen zeggen had ik mezelf uitgelachen. Echt. Maar al die kleertjes (en ja, dus ook alle roze)… Niet. Te. Doen. Dit. Het is allemaal zó leuk en schattig. En zelfs als Isabelle nog niet in alles past, kan ik me voorstellen hoe leuk ze er uit ziet. Als haar haartjes nu ook nog eens wat meer zouden groeien, zou het echt een meisje zijn. Love it!

Hoe staan jullie tegenover roze? Had je daar voordat je kind er was een mening over? En in welke kleur kleden jullie je kindje(s) graag?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

  • Yvette

    9 augustus 2018 at 07:29

    Mijn dochter draagt eigenlijk van alles ? Ik ben niet zo bezig met wat voor kleur iets heeft, wel of ik het een leuk kledingstuk vind en of de kleur bij iets staat wat ze al heeft of wat ik erbij kan kopen. Je kunt ook prima genderneutraal opvoeden en haar tegelijk roze dingen aantrekken. Genderneutraal is volgens mij vooral dat je er helemaal niet mee bezig bent of iets meisjesachtig of jongensachtig is. Dus volgens mij doe je het prima ?

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close