MOVIES | Robin Hood, Aquaman, Mortal Engines & Ralph Breaks The Internet

December is meestal een maand waarin er een hoop leuke films in de bioscoop draaien. Zo ook dit jaar. We hebben er ondertussen weer 4 gezien: Robin HoodAquamanMortal Engines en Ralph Breaks The Internet. Vandaag deel ik weer met jullie wat ik van deze films vond.

Robin Hood

Robin van Loxley, een door oorlog geharde kruisvaarder keert met hulp van de Moorse commandant Little John na jaren terug naar Engeland. Thuis blijkt zijn landgoed verwoest, heeft de liefde van zijn leven een ander omdat hij ten onrechte dood werd verklaard en heerst er armoede onder de inwoners van Nottingham dankzij de meedogenloze sheriff. Robin en John beginnen een dappere opstand tegen de corrupte Engelse kroon en zetten hun nieuwe vechtstijl in om belastinggeld te onderscheppen. In een actie avontuur vol ruige slagvelden, knallende gevechten en tijdloze romantiek ontwikkelt Robin zich tot een legendarische rebel met een niet te stoppen leger.

Regisseur: Otto Bathurst
Acteurs: Taron Egerton, Jamie Foxx, Jamie Dornan, Eve Hewson, Ben Mendelsohn en Tim Minchin
Genre: Actie / Avontuur
Speelduur: 117 minuten
Te zien vanaf: 21 november 2018

Een nieuwe versie van Robin Hood. Klinkt interessant toch? Dat is het ook zeker! Het is namelijk niet het klassieke verhaal wat je kent, maar een variant. Het enige wat hetzelfde gebleven is zijn de namen van de karakters en de basis dat Robin Hood steelt voor de armen.

De manier waarop deze film gefilmd is, deed me sterk denken aan de film Moulin Rouge uit 2001. Dat in combinatie met de set en kledingdracht maakt deze film ook best bizar en bijzonder tegelijkertijd. Het verhaal speelt zich eeuwen geleden af, maar ogenschijnlijk in een andere dimensie. Dat blijkt ook wel als je bedenkt dat de makers van de set en de kleding de opdracht hebben gekregen om alles 1/3 historisch correct, 1/3 eigentijds en 1/3 futuristisch te maken.

Het een fijne film om naar te kijken, een tikje voorspelbaar en leuke acteurs. Ik geef deze film 3 van de 5 sterren.

Aquaman

De film speelt zich af in de uitgestrekte, visueel adembenemende onderwaterwereld der zeven zeeën. Het vertelt het oorsprongsverhaal van de half-mens, half-Atlantiër ‘Arthur Curry’. Arthur maakt de reis van zijn leven waarin hij geconfronteerd wordt met wie hij werkelijk is en waarin hij ontdekt of hij het waard is om te zijn waarvoor hij is voorbestemd… een Koning.

Regisseur: James Wan
Acteurs: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Yahya Abdul-Mateen II, Nicole Kidman, Dolph Lundgren, Temuera Morrison en Patrick Wilson
Speelduur: 144 minuten
Te zien vanaf: 13 december 2018

Ik heb zó uitgekeken naar deze film. Ik ben – zoals jullie vast wel weten – gek van de films van Marvel en tot dusver heeft DC nog niet zoveel klaargemaakt als je het mij vraagt. Wonder Woman was wat mij betreft het eerste echte succes vanuit de DC comics en Aquaman mag je hier nu ook aan toevoegen.

Ten eerste is Jason Momoa natuurlijk leuk om naar te kijken, maar daarnaast is het verhaal ook wel écht vet. De film roept veel vragen op, maar heb geduld en alle vragen worden beantwoord!

Veel CGI natuurlijk en dit is meestal heel goed gedaan. De enige keer dat ik vond dat de CGI slecht was, was ergens in het begin van de film. Verder is de CGI dik op orde. 

Er komt hopelijk ook nog een tweede deel van Aquaman. Als je de postcredits bekijkt, dan lijkt het daar wel op. Ik geef deze film 5 van de 5 sterren.

Lees ook:  MOVIE REVIEW | The Crimes of Grindelwald

Mortal Engines

Duizenden jaren nadat onze beschaving verwoest is door een catastrofale gebeurtenis, heeft de mensheid zich op een opmerkelijke manier aan de extreme levensomstandigheden aangepast. De mensen wonen in kolossale steden, die op rupsbanden over de aarde rollen. De bewoners van de grote steden vallen de kleinere steden aan om deze te plunderen en aan brandstof te komen. Tom Natsworthy, afkomstig uit een van de lagere bevolkingsgroepen van de grote stad Londen, moet vechten om te overleven nadat hij de gevaarlijke, voortvluchtige Hester Shaw ontmoet. Twee tegenpolen worden door het toeval bondgenoten en samen proberen ze de toekomst te veranderen en te zorgen voor minder onrecht.

Regisseur: Christian Rivers
Acteurs: Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving, Jihae, Ronan Raftery en Leila George
Genre: Fantasie / Avontuur / Actie
Speelduur:  128 minuten
Te zien vanaf:  6 december 2018

Mortal Engines bekeken we onverwachts. We hadden eigenlijk kaartjes voor Spider-Man: Into The Spider Verse, maar de bioscoop had door onbekende reden de film niet op tijd binnen. En dus gingen we naar deze.

Het speelt zich af in een verre toekomst en dat maakt de film erg fantasierijk. Onze wereld ziet er in deze toekomst heel anders uit en dat is erg interessant om te zien. 

De acteurs zijn stuk voor stuk toppers. Ieder precies geschikt voor zijn of haar rol. Hoewel ze allemaal wel bekend voorkwamen, ken ik alleen Hugo Weaver. 

Hier en daar was de film voorspelbaar, máár hij was ook heel onverwachts. Hierdoor was er een prima balans en kon ik de spanning toch vast houden. 

Het is een aangename film om te kijken als je houdt van fantasie. Mortal Engines is trouwens een verfilming na het boek van Philip Reeve. Ik geef de film 4 van de 5 sterren.

Ralph Breaks The Internet

In de nieuwste animatiefilm van Disney Ralph Breaks the Internet verlaten buitenbeentjes Ralphen Vanellope von Schweetz Litwak’s arcade om ‘letterlijk’ in de onbekende en spannende wereld van het internet te duiken om op zoek te gaan naar een vervangend onderdeel van Vanellope’s videogame Sugar Rush. Tijdens hun zoektocht op het oneindige en verrassende internet worden ze geholpen door de bewoners: de Netizens die hen helpen de weg te vinden. Ze ontmoeten ook websiteondernemer Yesss, het hart en ziel van de trendsettende website ‘BuzzzTube’ en Shank, de onverschrokken coureur uit de stoere racegame Slaughter Race, een spel waar Vanellope zich eindelijk helemaal in thuis voelt. Dit tot grote zorg van Ralph, die bang is zijn beste vriend kwijt te raken.

Regisseur: Rich Moore en Phil Johnston
Acteurs:  John C. Reilly, Sarah Silverman, Taraji P. Henson en Gal Gadot
Genre: Animatie / Kinderfilm
Speelduur: 112 minuten
Te zien vanaf: 12 december 2018

Vond je Wreck-it Ralph al leuk? Kijk dan zeker dit tweede deel! Ik heb mijzelf rot gelachen! 

Niet alleen is het enorm herkenbaar voor deze internet junkie (ook voor niet-junkies enorm herkenbaar), maar hij slaat de spijker op de kop qua internet gebruik. Daarover gesproken: ik vind het enorm knap hoe ze ‘het internet’ tot de verbeelding hebben weten te krijgen. Dit is écht geniaal gedaan! 

Het verhaal is leuk, mooi en dus ook herkenbaar. Er zitten een shitload aan easter eggs in deze film. Hoewel we er (denken we) al veel gezien hebben, denk ik dat we er zeker nog een hoop gemist hebben. Deze film is werkelijk waar geniaal! En blijf vooral zitten als de film is afgelopen. Twee postcredit filmpjes die het absoluut waard zijn om te wachten. Vooral die laatste. I swear: GE-NI-AAL! 

Deze film krijgt van mij 5 van de 5 sterren.

Welke van deze films wil je nog zien of heb je al gezien?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close