Fun

NEW IN | Instax Mini 8

Ik ben gek op fotograferen! Ik fotografeer (bijna) alles wat los en vast zit bij wijze van spreken. Mijn telefoon – die toch nog steeds het makkelijkste mee te nemen is – moet ik om de haverklap leegmaken omdat anders het geheugen vol staat. En wanneer ik met mijn vriend mee naar een optreden van zijn band ga, dan weet hij dat we de volgende dag ruim 300 foto’s kunnen bekijken. Overenthousiast? Ach, ik hou gewoon van herinneringen! Toen ik op verschillende blogs en websites de Instax Mini 8 voorbij zag komen, wist ik dat ik die ook wilde hebben. Toch heeft het nog maanden geduurd voordat ik hem zelf kocht. Via HEMA kreeg ik per toeval een korting op korting door mee te doen aan een enquête, waardoor ik de Instax Mini 8 nóg goedkoper kon kopen. Natuurlijk neem ik jullie mee in mijn nieuwe trots vol polaroids, waarmee ik ga leren om het aantal foto’s toch maar te verminderen… 😉

Kijk dan hoe knap mijn nieuwe aanwinst is? Oké, hij is groot en lomp en past niet in een kleine handtas. Maar mijn fotohart gaat er zeker sneller door kloppen. Ik koos voor de witte variant, maar de Instax Mini 8 is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zwart, pastelblauw, -geel en -roze. Ik ben hem op het internet in nog meer kleuren tegen gekomen, maar daar is volgens mij lastiger aan te komen.

De Instax Mini 8 camera is een nieuwerwetse polaroid camera van Fujifilm. Je hebt een zoeker waar je door heen kunt kijken, maar deze is – uiteraard – niet digitaal verbonden met de lens. Als je dus door de zoeker kijkt moet je er bij de foto rekening mee houden dat je compositie iets ‘verschoven’ is. De zoeker zit rechtsboven, maar de lens uiteraard in het midden.
Wat fijn is, is dat de camera zelf kan aangeven welke lichtinstelling je moet gebruiken. Door te draaien aan de lens kun je deze aanpassen.

Door op het knopje aan de zijkant te drukken komt de lens eruit. Door op de lens zelf te drukken (uiteraard voorzichtig!) kun je de lens weer inklappen. Wanneer je de lens openmaakt, gaat hij automatisch aan en is je polaroid camera klaar voor gebruik.

Aan de achterkant kun je zien hoeveel foto’s je nog kunt maken. Altijd handig! Uiteraard zit daar ook het klepje om je polaroid films in te doen. Daar zo nog meer over.

We gaan een foto maken. Je kijkt door de zoeker en kijkt ook even naar de lens i.v.m. de instelling voor het licht. Als je dat goed hebt gezet kijk je opnieuw door de zoeker en druk je op het knopje. Klik. De polaroid komt er langzaam aan de bovenkant uit. Vervolgens kun je hem eruit halen en moet je hem 3 tot 5 minuten de tijd gunnen om de foto te ontwikkelen. Dat vind ik zelf erg bijzonder om te zien. Langzaam zie je je foto verschijnen!

Onder je foto kun je dingen tekenen of schrijven. Ik vind het zelf leuk om een tekst erbij te schrijven zodat ik later nog weet wanneer en/of waarom ik de foto gemaakt heb. Want dat is voor mij de reden van deze camera. Ik wil hem écht voor bijzondere momenten gebruiken. Natuurlijk heb ik dat nog niet gedaan, want wilde er uiteraard wel eerst mee spelen.

Bij de HEMA heb ik een mapje gekocht waar ik de polaroids in kan bewaren. Maar het is ook leuk om ze in te plakken in een fotoalbum, er een collage mee te maken of ze aan de koelkast te hangen met een magneetje en ze zo nu en dan te verwisselen. Of verzin het maar. Het toffe van een polaroid vind ik dat je de foto meteen in je hand hebt. Hoeveel foto’s heb jij op je computer staan en hoeveel daarvan zijn er daadwerkelijk afgedrukt?

In de Instax Mini 8 camera moeten speciale polaroid films. Je verwijdert de verpakking en stopt de film achter in de camera. Vervolgens klik je op het knopje om een foto te maken en komt de beschermlaag eraf. Klaar voor gebruik!

Nu uiteraard nog het belangrijkste: de prijzen.
Rondgekeken in Nederlandse webshops zag ik dat hij bij HEMA het goedkoopste was. Daar is hij nu al lange tijd in de aanbieding voor ‘slechts’ €59. Ik had hem zelf goedkoper doordat ik nog eens 20% korting kreeg door het invullen van een enquête. Verder liggen de prijzen bij de verschillende webshops tussen de €70 en €95. Behoorlijk prijzig dus.

De Instax Mini films zijn ook best prijzig. Ook hier weer is HEMA de goedkoopste met €14 voor een 2×10 pack. Ook deze zijn nu in de aanbieding voor slechts €12. Goed, die €2 verschil is mooi meegenomen, maar ook zonder deze aanbieding is HEMA duidelijk het goedkoopste. Bij andere webshops betaal je voor de 2×10 pack tussen de €15 en €25!

Een dure hobby, maar wel een hele leuke. Ikzelf heb hem dus gekocht om te gebruiken bij speciale gelegenheden. Ik zou hem dan ook nooit zomaar gebruiken; daar vind ik de films te duur voor. Maar hé, dat moet iedereen uiteraard voor zichzelf bepalen.

Wat vind jij van deze camera? Zou je hem zelf aanschaffen?

Dit artikel bevat een gesponsorde link.
Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

7 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close