Cannonball VS Human

cannonballhuman

Muziek. I love it. Hoewel dat natuurlijk ook bijna niet anders kan met een boyfriend die beroepsmuzikant is.
Voor mij kan muziek veel betekenen. Wanneer ik verdrietig ben, luister ik het liefst naar van die verdrietige of juist romantische liedjes. Laat mij maar even flink janken. En wanneer ik boos ben, geef mij dan maar wat stevige rock. Even lekker schreeuwen. Wanneer ik vrolijk ben, kunnen de gekste nummers voorbij komen, om me heerlijk op uit te leven. De ene keer komt het door een tekst dat het nummer mij aanstaat, de andere keer gewoon door de sound.
Vandaag heb ik voor jullie twee songs die beide nog niet zo oud zijn: Cannonball VS Human.

Lea Michele – Cannonball
Hoewel de release van dit nummer al op 10 december 2013 was, is de videoclip pas op 9 januari 2014 uitgebracht. Als een echte Gleek kon ik natuurlijk niet wachten om de eerste single van Lea – Rachel Berry – Michele te horen. Misschien was het juist daarom dat ik de sound van het nummer in eerste instantie vreemd in de oren vond klinken. Als je denkt aan Lea Michele, dan denk je aan Glee en haar personage Rachel Berry. In het begin vond ik het dan ook lastig om Lea los te zien van Rachel. Nadat me dit gelukt was, vond ik het nummer ineens een stuk beter. Raar hè?!
Voor Lea is dit nummer een overlevingsmantra. Een nummer wat haar hielp bij het verlies van co-star en boyfriend Cory Monteith die op 13 juli 2013 overleed. Hoewel dit niet vanaf begin af aan is geweest. Haar debuut album was al klaar in juni en dit nummer zou er niet eens op staan – het was zelfs nog niet eens geschreven. Na de dood van Cory, laste ze een pauze in voor haar album om na te kunnen denken over wat ze nu eventueel nog meer kwijt zou willen.  Samen met o.a. Sia schreef ze uiteindelijk dit nummer om haar verlies te verwerken en er sterker uit te komen.

Christina Perri – Human
De release van dit nummer vond zelfs al plaats op 18 november 2013, maar de videoclip kwam pas op 3 januari 2014. Desondanks wilde ik hem toch met jullie delen omdat ik vind dat Christina Perri zo’n mooie muziek maakt.
Sinds haar single Jar of Hearts ben ik hooked aan Christina Perri. Een nummer wat ik nog steeds graag luister door de super mooie tekst en sound. Maar goed. Vandaag gaat het over haar nieuwste single Human. In het begin vind ik human niet zo spannend; geen nummer wat meteen mijn aandacht trekt. Maar dan komt het refrein en ik ben verkocht. Christina heeft een prachtige stem, waarmee ze haar emotie duidelijk laat klinken.
Voor de videoclip van Human moest ze al haar – meer dan 60(!) – tatoeages camoufleren. Om dat goed voor elkaar te krijgen heeft de visagie meer dan 3 uur geduurd! Het werk is dan ook zeker heel goed gedaan, want je ziet ze inderdaad niet meer zitten in haar videoclip. Pas op het einde komen ze weer tevoorschijn.

Als ik heel eerlijk moet zijn kan ik niet kiezen welke van de twee ik nou eigenlijk beter vind. Beide nummers hebben een hele mooie, veel zeggende tekst. Waarbij het bij Lea gaat om sterker worden en doorgaan, gaat het bij Christina juist om dat je voor iedereen kan eisen dat je jezelf veranderd of dingen voor een ander doet, maar dat zij ook maar een mens is die fouten maakt en niet alles kan of wil doen.
Kijkend naar de sound zijn de twee ook verschillend. De sound van Cannonball komt sterk over en past daardoor ook goed bij de tekst. Wat ik bij Christina juist heel goed gedaan vind, is dat de coupletten elke keer fragiel over komen – wat ook passend is bij die stukjes tekst. Hetzelfde is gedaan bij het refrein: de tekst is veelzeggend, en de sound van het refrein ook. Heel knap om dit zo goed te combineren en te passen.

Doordat ik beide nummers heel sterk vind, is er geen winnares.

Welk nummer vinden jullie beter? Of kunnen jullie – net als ik – ook niet kiezen?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close