MOVIE REVIEW | Ant-Man and the Wasp

Jaaaa!! Een nieuwe Marvel film! Die moest ik uiteraard gezien hebben. Sowieso ook vanwege het mysterie aan het einde van Avengers: Infinity War. En ik kan je vertellen dat hij me niet teleurgesteld heeft. Mag ik dan ook vast verklappen dat ik deze tweede film van Ant-Man beter vond dan de eerste Ant-Man film? De rest lees je in mijn spoilervrije review hieronder.

Deze zomer komt het Marvel Cinematic Universe met Ant-Man and The Wasp. Een gloednieuw hoofdstuk vol helden met het verbluffende vermogen om te verkleinen en vergroten. In de nasleep van Captain America: Civil War worstelt Scott Lang met de gevolgen van zijn keuzes als superheld en als vader en probeert hij zijn privéleven in evenwicht te brengen met zijn verantwoordelijkheden als Ant-Man. Als hij wordt opgeroepen door Hop van Dyne en Dr. Hank Pym moet hij weer in actie komen voor een belangrijke nieuwe missie. Hij moet opnieuw het Ant-Man pak aantrekken en samen met The Wasp leren vechten als een team om de wereld te redden van een bedreiging uit de Quantum Realm.

Regisseur: Peyton Reed
Acteurs: Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Michelle Pfeiffer, Michael Peña en Laurence Fishburne
Genre: Actie/avontuur
Speelduur: 118 minuten
Te zien vanaf:  18 juli 2018

Ant-Man and The Wasp gaat zo’n 3 jaar later verder waar het voor Ant-Man geëindigd is in Captain America: Civil War. Weer een mooi beeld van hoe de gehele Marvel Cinematic Universe samenwerkt. Een tip – niet perse nodig, maar wel leuk – is dan ook om zeker die film nog even te kijken voordat je deze film ziet.

Ik vond dat Ant-Man and The Wasp nog leuker was dan het eerste deel. Nog meer humor, maar nog altijd niet ten koste van het verhaal en het avontuur. Ik heb me om verschillende stukken kapot gelachen. Soms door teksten, soms door een karakter en soms door gezichtsuitdrukkingen en situaties.

Het verhaal zat goed in elkaar. Sommige karakters krijgen meer verdieping, waardoor je nu beter snapt waarom ze zijn en doen zoals ze zijn en doen. Zo o.a. ook Hope van Dyne. In de vorige film vond ik dat haar karakter niet goed uit de verf kwam. Daar is in deze film verandering in gekomen. Dat moet ook wel gezien zijn toch ook wel de tweede titelrol heeft.

Waarbij het in actiefilms vaak net too much is waardoor er bepaalde dingen te ongeloofwaardig overkomen, vind ik dat de makers van Ant-Man and The Wasp hierin de goede balans hebben gevonden. Tuurlijk zijn er dingen over the top, maar wel passend binnen het verhaal en de omgeving.

Al met al ben ik super tevreden over deze film. Houd je van superhelden films en volg je de Marvel Cinematic Universe dan is deze film absoluut een dikke topper. En zoals bij alle Marvel films: blijf zitten en kijk de gehele aftiteling, want ook hier zijn er weer 2 closing credits. En die zijn op zich best belangrijk…

Houd jij van superhelden films? En zo ja, wie vind jij het leukst en waarom? Vertel het mij hieronder bij de reacties!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close