MOVIE REVIEW | Avengers: Infinity War

Vanaf vandaag is het eindelijk zover. De langverwachte Avengers film Infinity War is nu te bewonderen in de bioscoop. Wij zijn vannacht naar de nachtpremière geweest. Tijd om met jullie een spoilervrije review te delen. Een ding verklap ik je vast: hij was VET!

Tien jaar nadat de eerste film van het Marvel Cinematic Universe werd uitgebracht, komt de spanning tot een hoogtepunt in de grootste confrontatie aller tijden in Marvel’s Avengers: Infinity War. Voor het eerst komen alle helden en hun bondgenoten uit alle voorgaande films bij elkaar om het op te nemen tegen de machtige Thanos die een bedreiging vormt die te groot is voor een enkele held. De Avengers moeten bereid zijn alles op te geven in een poging om Thanos te verslaan, voordat zijn missie slaagt en zijn verwoesting een einde brengt aan alles.

Regisseur: Anthony en Joe Russo
Acteurs: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Sebastian Stan, Benedict Cumberbatch, Josh Brolin, Tom Holland, Chris Pratt, Zoe Saldana, Tom Hiddleston, Idris Elba, Chadwick Boseman, Dave Bautista, Vin Diesel, Danai Gurira, Bradley Cooper, Anthony Mackie, Sean Gunn, Don Cheadle
Genre: Actie/Avontuur/Fantasy
Speelduur: 149 minuten
Te zien vanaf: 25 april 2018

Een review schrijven over Avangers: Infinity War lijkt een lastige opgave. Om deze film compleet te snappen (voornamelijk de personages en hun achtergrond) moet je namelijk alle voorgaande Marvel films gezien hebben. Dus laat ik daar eens even mee beginnen. Hieronder een lijstje met de chronologische kijkvolgorde van de Marvel films.

 1. Captain America: The First Avenger (2011)
 2. Iron Man (2008)
 3. The Incredible Hulk (2008)
 4. Iron Man 2 (2010)
 5. Thor (2011)
 6. The Avengers (2012)
 7. Iron Man 3 (2013)
 8. Thor: The Dark World (2013)
 9. Captain America: The Winter Soldier (2014)
 10. Guardians of the Galaxy (2014)
 11. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
 12. Avengers: Age of Ultron (2015)
 13. Ant-Man (2015)
 14. Spider-Man: Homecoming (2017)
 15. Captain America: Civil War (2016)
 16. Doctor Strange (2016)
 17. Thor: Ragnarok (2017)
 18. Black Panther (2018)
 19. Avengers: Infinity War (2018)
 20. Ant-Man and the Wasp (2018)
 21. Captain Marvel (2019)

Avengers: Infinity War is de 19e film van Marvel in 10 jaar tijd. Persoonlijk verbaas ik me over het feit dat ik maar over zo weinig films een review heb geschreven. Shame on me! Vooral omdat ik ze allemaal gezien heb! Zoals ik al vertelde is dat wel van belang bij het kijken van deze 19e film. Zo goed als iedere held uit de voorgaande films doen mee. Na 10 jaar vallen alle karakters en gebeurtenissen samen in deze epische film.

Twee belangrijke figuren missen we echter nog wel in deze film: Hawkeye en Ant-Man. De regisseurs zeggen zelf hieronder dat we geduld moeten hebben en alles wordt vanzelf onthuld. Maar dus nog niet in deze film. Over het missen van Hawkeye zeggen ze het volgende: “We did not forget the twice-nominated Jeremy Renner. We cooked up a story for him that is a little bit of a long play. Not a short play.”

En Ant-Man dan? Daar kon ik zo snel niks over vinden, behalve een easter egg op de IMAX poster. Daar zit Ant-Man op de Infinity handschoen die Thanos draagt. Maar of dit echt is of een goed staaltje Photoshop…?

Goed. De film. Want daarom lezen jullie deze blogpost. HIJ IS VET. Echt waar. Ik was bang dat door de vele karakters en plekken waar deze helden zich bevinden, het een enorme chaos zou worden en je de film niet helemaal zou kunnen volgen. Maar niets is minder waar. Het is echt heel goed te volgen. Misschien ook wel doordat sommige karakters zich (weer) bij elkaar voegen.

Ondanks dat ik aangaf dat het van belang is om alle andere films ook te zien, is er genoeg ruimte voor karakterontwikkeling- en verdieping bij een aantal karakters. Dat is fijn, want zo krijg je meer sympathie voor de keuzes die deze karakters maken en snap je beter waar ze vandaan komen.

Ook in deze film is er genoeg ruimte voor humor. Juist doordat karakters in eens bij elkaar komen die je eerder nog niet bij elkaar hebt gezien. Denk bijvoorbeeld aan Thor en Groot of Iron-Man en Star Lord. Ik vind dat de mix tussen humor, avontuur en actie goed verdeeld is en dat maakt deze film aangenaam om te kijken en zelfs precies wat je verwacht van een Marvel film.

Is deze film voorspelbaar? Nee, totaal niet! Heus zijn er een aantal dingen die we verwachten, maar deze film loopt totaal anders en blijft totaal anders lopen. Dat maakt hem nou ook zo super vet. Natuurlijk is hij ook vet door de vele superhelden en CGI. Daar hoef ik verder niets meer over te vertellen.

Het fijne aan deze film is dat het niet de grote momenten zijn die deze film vet maken, maar juist de kleine (intieme) momenten en de onverwachte wendingen. Deze film laat de kijker met open mond naar huis gaan. Of nog beter gezegd: ik wil NU nog Avengers 4 zien! NU! Helaas zullen we daar nog een jaartje (mei 2019) op moeten wachten…

Ben jij een superhelden films fan?

 

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close