birds of prey harley quinn banner

MOVIE | Birds of Prey

Eindelijk een film met in de hoofdrol deze badass chick. Harley Quinn is misschien wel de bekendste vrouwelijk bad girl. Sowieso vond ik dat Margot Robbie Harley Quinn heel goed vertolkte in Suicide Squad (2016) en hoopte ik al dat ze een eigen film zou krijgen. 2020 is dat jaar geworden. Wat ik van haar film vond, lees je hieronder.

Ken je die grap van de agent, de zangvogel, de psychopaat en de maffia-prinses? Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) is een bizar verhaal verteld door Harley zelf, zoals alleen Harley dat kan. Heel Gotham wordt overhoop gehaald nadat Roman Sionis, de grootste en meest narcistische schurk van de stad, en zijn toegewijde rechterhand Zsasz een prijs op het hoofd van het jonge meisje Cass hebben gezet. Dit leidt ertoe dat de paden van Harley, Huntress, Black Canary en Renee Montoya elkaar kruisen, waarna dit bijzondere viertal met elkaar zal moeten samenwerken om Roman te verslaan. 

Regisseur: Cathy Yan
Acteurs: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Ewan McGregor, Jurnee Smollett-Bell, Chris Messina en Rosie Perez
Genre: Actie/Avontuur
Duur: 110 minuten
Te zien vanaf: 6 februari 2020

Wie Harley Quinn kent, weet dat zij heerlijk gek is. Met die insteek is deze film ook gemaakt en is ook te zien op alle fronten. Het verhaal wordt vertelt vanuit Harley Quinn herself. Dit detail (plus überhaupt dat er een verhalende lijn in zit) maakt dat de film precies is zoals verwacht. Je zou denken dat hij hierdoor redelijk voorspelbaar is, maar dat valt dan wel weer reuze mee.

Het verhaal zit echt goed in elkaar. Het bevat humor en actie en sluit echt perfect aan op het personage van Harley Quinn. Hier en daar raast het verhaal van het ene naar het andere en is hij soms ook wat over the top, maar eigenlijk mag dat ook met dit verhaal. Nogmaals, het verhaal is 100% Harley Quinn en daarom komt deze film weg met dingen waaraan je bij een andere film zou ergeren.

Het acteerwerk is ook prima. Van Margot Robbie wisten we natuurlijk al dat zij deze rol mega goed zou kunnen vertolken (nogmaals: Suicide Squad), maar ook de andere actrices doen het hartstikke goed. Ik vind ze allemaal goed op elkaar ingespeeld, waardoor het fijn en makkelijk kijkt.

Ik kan je deze film van harte aanbevelen en zou hem zeker nog eens kijken op tv of via streamingdiensten.

Gaan jullie naar Bird of Prey?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close