7 x waarom het eerste zwangerschapstrimester eng is

Oh boy. Dat eerste trimester van je zwangerschap. Poeh. Heavy shizzle. Ik denk dat het eerste trimester het meest enge trimester is wat je hebt. Daarom een artikel met 7 x  waarom het eerste zwangerschapstrimester eng is.

 1. Ben je (ein-de-lijk) zwanger of toch niet? Je voelt van alles, maar ja, dat kunnen ook menstruatie symptomen zijn. Je wordt er knettergek van.
 2. De meeste miskramen gebeuren voor de 12 weken (en dus in het eerste trimester). Oh oh… spannend!
 3. Omdat je nog geen buikje hebt en de baby nog niet voelt, is het nog super onwerkelijk dat je zwanger bent. Hoe weet je dan als er iets mis is?
 4. De ene dag heb je volop klachten en de volgende dag is alles ineens verdwenen. Oh oh, is het nu mis met de baby?
 5. Die allereerste echo… Zit er een vruchtje? Zit er een dooierzakje? Klopt het hartje? Zijn het er één of meer?
 6. Vertellen aan anderen dat jullie een kindje verwachten is misschien niet het engste, maar is wel spannend. Want hoe reageert je omgeving?
 7. Nu je zwanger bent, besef je jezelf ineens dat je wereld compleet gaat veranderen. Oh oh… En ja, dat besef komt opnieuw als je voor de tweede keer zwanger bent.

Wat vind/vond jij eng aan het eerste trimester?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

 • Veronique

  29 april 2022 at 23:14

  Owja eerste zwangerschap en wat ben ik nerveus of alles goed is. Test positief, misselijk en braken, kranpen, opgeblazen gevoel en mijn hoofd die de hele dag denkt aan dat ukkie in mijn buik. Wat is wel goed of niet goed om te eten. Ik heb afkeer van groente, maar ben gek op fruit. Nog een paar dagen wachten dan krijg ik wat antwoorden.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close