FILM REVIEW | Ant-Man

Na Iron ManCaptain AmericaThor en The Hulk krijgt ook Ant-Man een eigen film. Sterker nog: hij draait momenteel in de bioscoop. Een superheld die ik nog niet kende en waarvan ik nog nooit gehoord had. Dus met een open mind stapte ik de bioscoopzaal binnen en was ik erg benieuwd naar deze superheld en het achterliggende verhaal. En laat ik dan de volgende conclusie maar vast verklappen: ik was aangenaam verrast en kijk uit naar de volgende film met Ant-Man!

Het geheime wapen van meesterdief Scott Lang is zijn uitzonderlijke vermogen om kleiner en tegelijkertijd sterker te worden. Hij moet zijn innerlijke held aanvaarden en zijn mentor Dr. Hank Pym helpen om het geheim van zijn spectaculaire Ant-Man uniform te beschermen tegen een nieuwe generatie van opkomende bedreigingen. Terwijl Pym en Lang schijnbaar onoverkomelijke obstakels trotseren, moeten ze een overval beramen en deze tot een goed einde brengen om de wereld te kunnen redden.

Acteurs: Paul Rudd, Michael Douglas en  Evangeline Lilly
Duur: 117 minuten
Genre: Sciencefiction/actie
Release: 23 juli 2015

Al vanaf het begin vond ik dit een hele leuke film. Er zit onwijs veel humor in verwerkt, maar heeft een ontzettend goede mix met drama en actie. Daar hou ik van! Je lacht en je leeft mee. Ik denk dat dat hetgeen is wat je bindt aan deze film.
Wij hebben de film in 3D gezien, ondanks dat zowel ik als Roy geen fan zijn van 3D. Wij vinden het (vaak) geen toegevoegde waarde geven en eigenlijk alleen maar irritant. Ant-Man daarentegen is één van de weinige 3D films waarbij 3D daadwerkelijk van toegevoegde waarde is. Dat begint al bij de eerste keer dat hij het Ant-Man pak aantrekt en krimpt tot het formaat van een mier. De speciale effecten zijn awesome! Niet alleen in deze scène, maar eigenlijk in zo goed als elke scène waar de speciale effecten er toe doen.

Ook het acteerwerk was prima. Michael Douglas is natuurlijk al een doorgewinterde acteur en dus kon je ook eigenlijk niet minder van hem verwachten.
Bij Paul Rudd had ik voor het zien van de film nog mijn twijfels. Hij heeft gewoon niet echt het uiterlijk van een superheld. Al is dat natuurlijk onzinnig gezegd, gezien veel superhelden in hun alias er nerdy uit zien (Spider-Man, Superman en Captain America – voor dat hij veranderde in Captain). Ook in de film blijft hij wat nerdy overkomen als Ant-Man. Maar weet je, dat sierde de film dan ook. Geen superheld die zelfingenomen is, maar een superheld waarvan je daadwerkelijk gelooft dat hij de wereld red voor anderen en niet voor zichzelf! Ja, Paul Rudd heeft zijn personage toch stiekem heel goed neer weten te zetten.
Evangeline Lilly kende ik alleen maar uit The Hobbit, maar was me niet heel bewust bijgebleven. Haar acteerwerk was prima. Niet uitmuntend. Ze kwam duidelijk over, maar ik miste bij haar nog wat meer diepgang. Slecht deed ze het zeker niet, maar het personage kwam wat mij betreft nog niet helemaal uit de verf, terwijl dat wel gekund had.

Ja, ik kan je de film aanraden. Een mooie balans in actie, drama en humor met goed acteerwerk en zeker een duidelijk verhaal.

Heb jij deze film al gezien? Waarom wel of waarom niet?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close