Review ♥ HEMA make-up kwasten

Zoekend naar een fijn kwastje waarmee ik oogschaduw fijntjes onder mijn onderste wimperrand kan aanbrengen, kwam ik terecht bij de HEMA. Dat HEMA fijne én budgetproof kwastjes verkoopt wist ik. Maar dat ze precies hadden wat ik zocht was helemaal top en had ik eigenlijk niet verwacht.
Ik kocht drie kwastjes om oogschaduw mee aan te brengen. Lees verder om te zien wat ik van deze HEMA make-up kwasten vind.

Cream eyeshadow brush 207 ♥ €2,60

review-makeup-kwasten-hema-05

De Cream eyeshadow brush 207 heeft een fijn handvat en een normale kwast lengte. Ik houd niet van kleine kwastjes, dus deze lengte is perfect. Hij voelt stevig aan en staat mooi in mijn stash door de zwarte kleur. Ik vind dat zelf altijd heel chique ogen.

review-makeup-kwasten-hema-06De cream eyeshadow brush bevat stevige – synthetische – haartjes die dicht op elkaar staan en daarom perfect zijn voor het aanbrengen van crème oogschaduw. Hij brengt de oogschaduw nauwkeurig aan en laat geen strepen achter. Door de stevigheid van de kwast is hij ook makkelijk schoon te maken.

De kwast heeft bijna geen last van haaruitval, al heb ik de ervaring met HEMA kwasten dat deze na veelvuldig gebruik – en schoonmaak beurten – steeds vaker haaruitval laat zien. Maar ach, voor een budgetproof kwast doen we daar niet zo moeilijk over en zolang de haartjes niet elke keer in de oogschaduw blijven zitten vind ik het eigenlijk wel best.

Eyeshadow applicator & smudge 206 ♥ €2,60

review-makeup-kwasten-hema-02
Met deze kwast kun je zowel poeder- als crème oogschaduw nauwkeurig aanbrengen. Ook deze kwast vind ik er chique uitzien door de zwarte kleur met witte letters. Het handige van zo’n ‘dubbele’ kwast vind ik dat je niet nog een extra kwast hoeft te hebben. Het nadeel is dat ik het dan wel irritant vind om hem in mijn potje te zetten omdat ik dan maar één kant van de kwast kan zien.

review-makeup-kwasten-hema-04De sponsapplicator ziet er eenvoudig en goedkoop uit. Hij is wel stevig wat dan zeker weer een pluspunt is. Hij brengt prima aan, maar is niet geheel makkelijk schoon te maken. Bij het schoonmaken ervaar ik dat de spons al snel kruimelt.

review-makeup-kwasten-hema-03De smudge kant van deze kwast is het tegenovergestelde. Hij is makkelijk schoon te maken en brokkelt niet. Eigenlijk is deze kant bedoelt om je aangebrachte oogschaduw of eyeliner iets uit te blenden – of te smudgen – maar hij werkt ook perfect voor een nauwkeuriger lijntje. Al is de pigmentatie van je oogschaduw wel iets minder. Dit betekent dat je dan de kleur moet opbouwen op het moment dat je hem hier voor gebruikt.

Eyeshadow applicator & brush 255 ♥ €2,60

review-makeup-kwasten-hema-07Deze kwast is wit met zwarte letters en vind ik er daardoor iets goedkoper uitzien, maar nog steeds wel op een bepaalde manier chique. Ik weet even niet hoe ik het anders moet uitleggen. Ook deze kwast heeft twee kanten.

review-makeup-kwasten-hema-08Deze kwast bevat ook een sponsapplicator. Ik heb het idee dat deze iets minder snel brokkelt, maar dat kan ook aan mezelf liggen. Verder brengt hij oogschaduw prima aan en valt er niets meer over te zeggen dan wat ik bij de vorige kwast ook al verteld heb.

review-makeup-kwasten-hema-09En dan het kwastje waar het me uiteindelijk over te doen ging. De haartjes zijn stevig en bewegen fijn mee met de bewegingen die ik ermee maak. Hij voelt zacht aan en ook dat vind ik erg prettig. Ook deze kwast is zowel voor crème oogschaduw als poeder oogschaduw te gebruiken. Door de punt kan ik hier heel fijntjes mee werken, maar je kunt hem ook platter houden om een groter oppervlakte ineens te kunnen kleuren.
Ik heb nog geen haaruitval gehad met deze kwast, maar zoals ik eerder al schreef is mijn ervaring dat dit na veelvuldig gebruik nog wel gaat gebeuren. Al hoop ik dat HEMA haar kwasten zo heeft verbetert dat ze nóg langer mee gaan.

Conclusie

Ik ben blij met deze drie kwasten. Ze voldoen aan mijn eisen en hebben een meer dan mooi prijsje. Alleen de beide applicators vallen wat tegen bij het schoonmaken i.v.m. brokkelen. Maar voor de rest durf ik deze kwasten aan iedereen aan te raden. Houdt er wel rekening mee dat naar verloop van tijd haaruitval zal ontstaan.
HEMA levert weer prima werk op beauty gebied!

Waar koop jij je kwasten?

liefs

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close