Isabelle 10 maanden

Tijd voor weer een grote Isabelle update, want vandaag is ze alweer 10 maanden bij ons! Nog iedere keer ben ik zó verbaasd dat ze iedere maand weer iets nieuws kan. Ik vind het allemaal zo enorm bijzonder. Het is heel cliché en ik heb het vast al veel te vaak gezegd, maar de tijd gaat snel. Ieder moment is mooi met haar. En het klinkt heel zoetsappig, maar ik vind het moederschap zo enorm bijzonder en inspirerend. Snel door met de 10 maanden update van mijn baby’tje. 

Slaap- en voedingsschema

Net als vorige maand, zijn hierin weer een aantal dingen veranderd. Een kleine verandering is de tijd van haar fruithapje en haar lunch. Ik vond het sowieso wel eens leuk om een infographic te maken, dus het voedingsschema zie je hieronder. Hope you’ll like it!

Een heel groot ding dat is veranderd als we het hebben over haar voedingsschema is uiteraard dat ik geen borstvoeding meer geef. Daar heb ik al eerder over geschreven. Ben je nieuwsgierig naar de reden? Lees dan even het artikel ‘Dag borstvoeding, ik heb ruim 9 maanden van je genoten‘. Ik geef nu bijna een hele maand de fles en binnenkort zal ik een update geven over hoe deze overgang mij bevallen is.

Qua slaap is er ook wat veranderd. Tot een paar weken geleden konden we Isabelle na haar ochtendfles meteen weer terug op bed leggen. Zij ging dan meteen weer slapen en papa of mama (afhankelijk van wie er uit ging) ook. Helaas. Daar trapt de kleine dame niet meer in. En dus gaan we na de fles maar gewoon lekker met haar spelen en knuffelen. Om deze reden is de tijd van het fruithapje naar voren verplaatst. Na haar fruithapje gaat ze nu dus naar bed en tussen 11.00 en 12.00 is ze dan wakker voor de lunch. Rond 15.30 leggen we haar dan meestal weer op bed, zodat ze voor het avondeten weer wakker is. Dat heeft ook als voordeel dat ze dan tot en met de avondfles wakker is en daarna naar bed gaat voor de grote slaap.

Ontwikkeling

Ik vertelde het al aan het begin van dit artikel: iedere maand leert ze weer wat nieuws. Zo ook deze maand. Omdat ik het graag met jullie deel had ik er al een artikel over geschreven, maar onze baby kan zelf gaan staan! Hoewel ze – toen ik dat artikel schreef – nog niet wist hoe ze moest gaan zitten, laat ze nu vorderingen zien. In de box ben ik met regelmaat verbaasd als ze ineens weer zit, maar buiten de box gaat ze nog jammeren. Zou ze in de gaten hebben dat de box zacht is?

Overigens heb ik wel een weddenschap verloren. Vorige maand wedde ik in het artikel dat ze nu zou kunnen kruipen. Ha! Nee, die heeft ze even overgeslagen. Ze beweegt wel al heel goed met haar benen en knieën tijdens het tijgeren en heel af en toe kruipt ze misschien 3 stapjes vooruit, maar daar blijft het dan ook bij. Doordat ze nu haar benen zo goed meebeweegt, tijgert ze wel echt mega snel. Als je met je ogen knippert is ze al uit je zicht bij wijze van.

Daarnaast heeft ze nog meer geoefend met stapjes zetten. Doordat wij haar handen lichtjes vast houden, kan ze zelf stapjes naar voren zetten. Zo instabiel als dit er nog uitziet, verwacht ik niet dat ze volgende maand kan lopen. Maar dat kan ook meer een wens van deze mama zijn. Het lijkt mij echt verschrikkelijk als een 10 of 11 maanden oude baby al kan lopen. Die snappen dan ‘ja’, ‘nee’, en ‘niet aankomen’ nog niet voldoende. Mijn man liep overigens met 9 maanden. Ik moet er niet aan denken. Laten we het maar zo zeggen: ik sluit deze keer maar geen weddenschap af, want you’ll never know

Zitten doet ze tegenwoordig alsof ze nooit anders gedaan heeft. Ik ben jaloers op haar rechte zithouding, haha! Ze zit echt heel stevig en dat deed ons er toe besluiten dat we met haar konden gaan fietsen. En ja hoor, ik heb uiteraard al een artikel geschreven over het fietsen met een baby.

Groei, luiers en kleding

Heel veel kan ik deze keer niet vertellen over de groei, omdat we pas weer volgende maand naar het consultatiebureau hoeven. Nu had ik me van de week wel bedacht, dat ik met Isabelle naar het inloop-uur kon gaan. Maar dat bedacht ik me op woensdag en het inloop-uur is op dinsdag. Al weet ik ook niet zeker of ze wel open zijn in de vakantie.

Dan maar op ons eigen oog afgaan. Ja, ze is gegroeid. Maatje 68 wordt langzaam maar zeker te klein en ze groeit mooi in maatje 74. Ze blijft nog altijd wel een klein en fijn poppetje, hoewel haar beentjes wel wat meer spek krijgen. Niks mis mee hoor!

Qua luiers zit ze nog in maatje 3. We hebben voor de zekerheid wel al een pak maatje 4 gekocht. Door die er zo nu en dan onder te leggen, kunnen we goed zien of het niet beter is om over te stappen. Ik ben nog altijd helemaal fan van de luiers van het Kruidvat. Ze heeft nog nooit doorgelekt qua plas! En poep is er misschien 4 keer net een randje bovenuit gekomen. Maar ik moet wel zeggen dat dat al héél lang geleden is.

Zo. Op naar maand 11. Ik ben heel benieuwd wat ze dan weer gaat kunnen. Wat leerden jullie kindjes tussen de 10 en 11 maanden? Laat het me hieronder bij de reacties weten.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close