Tijd voor jezelf met kinderen? Jazeker!

Toen ik nog in verwachting was, zeiden een hoop mensen tegen mij: “Geniet er nog maar van, want dadelijk kan het niet meer.”. Je neemt dat voor waarheid aan, want al die mensen hebben er ervaring mee. Toch? Nu Isabelle bijna één jaar is, kan ik zeggen: “Tijd voor jezelf met kinderen? Jazeker!”.

Maak tijd voor jezelf

Ik merk dat Roy en ik genoeg tijd hebben voor onszelf. Natuurlijk hebben we niet meer alle tijd die we hadden toen we nog kinderloos waren, maar dat verwacht ook niemand, toch? Het lukt ons gewoon prima om ook tijd te maken voor onszelf. En daar begint het mee. Verlies jezelf niet in je kroost en MAAK TIJD voor jezelf. Je hoeft je echt niet schuldig te voelen tegenover je kinderen als je tijd voor jezelf maakt. Want hoe meer je van jezelf houdt, hoe meer je het kunt teruggeven. Hoe meer ontspannen en relaxt je bent, hoe meer je dat ook uitstraalt naar je kids. Het doet je gezinsleven volgens mij alleen maar goed. En dat wil niet zeggen dat je dat iedere dag moet doen, maar ga wel kijken wanneer je tijd voor jezelf kunt maken en doe het dan ook.

Iedere situatie is anders

Natuurlijk is iedere situatie anders. Misschien heb je een zorgenkindje, waardoor je hem of haar gewoon niet zo makkelijk los kunt laten. Misschien heb je een heel groot gezin. Misschien heb je geen oppas bij de hand. En zo zijn er nog honderden dingen te benoemen waarom het allemaal net wat lastiger is om tijd voor jezelf met kinderen te maken.

Lees ook: Anderen vertrouwen met jouw kindje

Ik durf ook echt wel te zeggen dat we geluk hebben. Ten eerste is Isabelle echt een heel makkelijk kind. Ik kan zelfs tijd voor mezelf maken als zij wakker is, omdat ze heel goed zelf kan spelen. Maar meestal pak ik tijd voor mezelf als ze ligt te slapen. Ze slaapt altijd heel goed, dus ook dan heb ik ruim de tijd. Daarnaast heeft Isabelle twee hele lieve oma’s en een opa die het totaal niet erg vinden om op te passen. Een paar uurtjes is meestal goed, maar ook blijven slapen vinden ze niet erg. Zo kunnen Roy en ik ons bioscoop abonnement behouden. Meestal pakken we twee films als Isabelle dan toch bij oma is. Maar daardoor kun je ook wel eens makkelijk uit eten gaan of met vrienden afspreken om iets leuks te doen. Ligt eraan wat, want een campingbedje meenemen en dus geen oppas regelen is vaak ook voldoende.

Jij bent ook belangrijk

Nu is dit de situatie zo en hebben we tot nu toe echt gewoon tijd voor onszelf kunnen hebben. Of dat ook is over één jaar of als er ooit nog een tweede kindje bij komt? Tja… Wie zal het zeggen. Maar laat je niet aanpraten dat je nooit meer tijd voor jezelf kunt hebben, want het is zeker mogelijk. Kijk wat er allemaal mogelijk is en besef je vooral dat het ook héél belangrijk is om zo nu en dan tijd voor jezelf te maken. Ja, je hebt kinderen. Maar dat betekent niet dat je nu alleen nog maar moeder (of vader) bent. Vergeet jezelf niet, want jij bent als persoon ook belangrijk om voor te zorgen.

Hoe ervaar jij tijd voor jezelf met kinderen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close