Onze Jongens in Miami banner

MOVIE | Onze Jongens in Miami

Onomnomnom… Onze jongens. Onze Nederlandse Magic Mike’s. Ze zijn weer terug. Deze keer proberen ze niet de hoofden van Nederlandse vrouwen op het hol te brengen, maar de Amerikaanse in – zoals de titel al doet vermoeden – in Miami. Wat ik van deze film vond lees je hieronder.

In Onze jongens in Miami is Jorrit weer single en gaat hij samen met Bas een stripclub openen in Miami. Uiteraard vliegt ook Thijs naar Miami samen met nieuwe stripper en collega-bouwvakker Boris. Ze moeten flink aan de bak want de club blijkt een enorme bouwval en de mannen komen er al snel achter dat ze te maken hebben met stevige concurrentie.

Regie: Johan Nijenhuis
Acteurs: Jim Bakkum, Juvat Westendorp, Martijn Fischer, Eva van Wijdeven en Malik Mohammed
Genre: Komedie
Tijdsduur: 115 minuten
Release datum: 30 januari 2020

Kon ik mijzelf nog maar enigszins een snars herinneren van het verhaal van ‘Onze Jongens’? Nee. Nou ja, de lekkere lijven. Die dan weer wel. Maar hoe, wat, waar en wanneer is totaal niet blijven hangen. Hoewel ‘Onze Jongens in Miami’ niet echt terugkomen op het vorige deel, is het Johan Nijenhuis toch gelukt om mij een kleine reminder te geven van het vorige deel. Iets met een bouwbedrijf dat slecht liep en waardoor ze dus gingen strippen en veel geld konden verdienen.

Bas zit nu in een midlife crisis en Jorrit is de onbezonnen vader die altijd wegloopt voor problemen. Uitleg genoeg om te snappen dat de twee mannen naar Miami gaan toch? Meer ga ik niet over het verhaal vertellen, want spoilers. En daar doe ik niet aan. Of in ieder geval zo min mogelijk. Hoe dan ook is het geen hoogstaand verhaal. Maar dat was deel 1 ook niet. En daarvoor gaat het Nederlandse vrouwvolk (en de mannen die gaan) ook niet naar deze film. Als je ervoor kiest om naar deze film te gaan willen we allemaal wat lekkers zien.

En dat lekkers krijgen we. Veel. En yum. Ik zit hier tijdens het typen weer bijna te kwijlen. Laten we zeggen dat als je into mannen bent er genoeg te kwijlen valt. Voor wie nu denk dat deze film bijna soft porn is, hoeft daar niet bang voor te zijn. Goed, het is een Nederlandse film, dus we zien heus wel een paar vrouwelijke borsten en mooie mannenbillen voorbij komen. Overigens ook een mooie sekschoreografie waar menig vrouw alleen maar van kan dromen. Maar daarom is het heel fijn dat acteurs die niet gespierd of slank zijn ook een rol hebben in deze film. Zij houden je net wat meer back on earth. Zij zorgen ervoor dat je jezelf niet helemaal verliest in de mooie lichamen.

‘Onze Jongens in Miami’ is een beetje over the top. Maar dat mag ook wel voor dit soort film. Ze slaan er niet te ver in door, waardoor de film behapbaar blijft. Hij kijkt lekker (en nee, niet alleen door de lekkere mannen!), maar zeker ook door de afwisseling in het verhaal. Het verhaal bevat een mooie dosis humor die prima aansluit op de film. Het acteerwerk is prima; niet per se Oscarwaardig te noemen, maar gewoon prima.

Hoewel Johan Nijenhuis met films zoals ‘Costa’ en ‘Verliefd op Cuba‘ vaak een beetje doordraaft en waar het acteerwerk echt slecht is, heeft hij van ‘Onze Jongens in Miami’ echt een hele vermakelijke film (niet zo’n cringewaardige film als bovengenoemde films) weten te maken. Hij kijkt lekker, een goede afwisseling tussen ‘verhaal’ en ‘strippen/lekkere lichamen’ en duurt precies lang genoeg. Van mij mag er nog wel een deel drie komen.

Ga jij deze film ook zien?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

 • Rachel

  3 februari 2020 at 09:57

  Ik begrijp dat veel vrouwen hierheen gaan, maar zelf heb ik echt niks met dit soort films haha..en ik heb sowieso al vrij weinig met Nederlandse films en series. Blij dat jij er wel van genoten hebt!

  Beantwoorden
  • Natasja

   3 februari 2020 at 09:58

   Hahahaha! Ik heb normaliter ook helemaal niets met de Nederlandse film. Ik heb deel 1 gezien met mijn nichtje van toen 15, dus was ook leuk om deel 2 te zien. En zoals ik al zei: t was yummie om naar te kijken ?

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close