bad boys for life

MOVIE | Bad Boys For Life

Bad boys, bad boys. What you gonna do? What you gonna do when they come for you? Nostalgie jongens. Nostalgie. We gaan even terug naar de vorige eeuw, want in 1995(!) verscheen het allereerste deel met Will Smith en Martin Lawrence. In 2003 kwam dan het langverwachte vervolg. Maar wie had ooit gedacht dat er nog een Bad Boys III zou komen? Ik niet. Sowieso vind ik een rol reprisen na 17 jaar vaak geen goed idee meer. Maar ik gaf Bad Boys For Life een kans. En of het goed of slecht heeft uitgepakt, lees je hieronder!

De Bad Boys zijn weer samen voor een laatste rit in Bad Boys For Life. Om de meedogenloze Armando Armas, de leider van een drugskartel in Miami, te verslaan, moeten Marcus en Mike lid worden van een nieuw eliteteam, dat door de politie van Miami is opgericht, genaamd AMMO.

Zoals ik al noemde vind ik het gevaarlijk om na járen een rol te reprisen. Vooral als je dat doet op een manier alsof je zelf niet ouder bent geworden (Oh hi, Tom Cruise. Ja, ik heb het over jou). In Bad Boys For Life, zijn Mike en Marcus wél ouder geworden en daar wordt leuk op in gespeeld. Voor mij is dat wel echt een pluspunt.

De film zit boordevol humor en actie die op een fijne manier met elkaar samen gaan. Beiden zijn niet too much. Oké, sommige actiestunts dan wel weer. Maar als ook deze film geregisseerd was door Michael Bay, zou het sowieso over the top zijn en dat is het nu niet. Het is gewoon snelle actie, met dezelfde vibe als de eerste twee films en goed gecombineerd met humor. Ik heb mezelf serieus rot gelachen op sommige momenten.

Lees ook: 28 films die ik in 2019 in de bioscoop heb gezien

Het is een leuk verhaal met hier en daar een verrassende wending, maar met zeker ook wel wat voorspelbaarheid. Roy merkte sowieso nog één fout op in het verhaal zelf. Dat gaat over het verleden van de Bad Boys. Ik ben benieuwd of jullie dit ook horen.

Ik vind het tof dat deze film de elementen uit de eerste twee films eer aan doet. Het was een succesformule en die hebben ze in deze film gewoon aan proberen te houden zonder er meer van te maken. Dat maakt het dat de film ouderwets fijn kijkt.

Naast de ‘oudjes’ Smith en Lawrence worden er ook nieuwe personages geïntroduceerd. Jongere acteurs zoals Vanessa Hudgens (High School Musical) en Charles Melton (Riverdale) krijgen hier een mooi podium. Aan de ene kant is deze vernieuwing (of moet ik zeggen verjonging) niet waar je op zit te wachten. Aan de andere kant is het wel passend hoe ze in het verhaal er bij komen. Ze worden in een te rap tempo geïntroduceerd en daardoor voelde het einde een klein beetje ongemakkelijk aan. De band die zij daar zouden hebben met Mike en Marcus is daardoor minder reëel.

Al met al kan ik je Bad Boys For Life van harte aanbevelen. Vooral door het feit dat de eerste twee films in ere wordt gehouden door gebruik te maken van dezelfde vibe, actiesnelheid en humor. Ook het verhaal is leuk om te volgen en voor mij dus het pluspunt dat de hoofdkarakters ook daadwerkelijk ouder zijn geworden.

Heb jij de Bad Boys films gezien?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close