Isabelle 3 maanden

Ik word iedere dag steeds verliefder op mijn kleine prinsesje en ben nu al zó trots! Maar mijn hemel, wat gaat de tijd snel! Isabelle is alweer 3 maanden! En weet je wat dat betekent? Dat ze al op een kwart zit van haar eerste levensjaar. EEN KWART! Dat gaat toch veel te snel?! Maar wat is het toch fijn om haar in ons leven te hebben. Ze is – uiteraard – het mooiste meisje op de wereld en ze verrijkt mijn leven echt. Zij verwondert zich misschien over alles wat ze ziet en beleeft, maar ik verwonder mij iedere dag opnieuw over haar. Hoe compleet ze is, hoe wijs ze uit haar ogen kijkt, hoe ze iedere dag steeds meer lijkt te leren en te doen. 

Slaap- en voedingsschema

Isabelle slaapt ’s nachts door. Super fijn! Ze presteerde het afgelopen maand om na de laatste voeding van 23.00 uur pas om 09.00 uur wakker te worden! Soms zelfs pas 10.00 uur. Dat vond ik overigens wel echt te laat. Dan kwam ik ook niet uit met de voeding en deed ik mijn best om te zorgen dat ze écht 5 voedingen zou krijgen. Dat lukte gelukkig ook! Daarnaast geven we haar een keer per dag een flesje afgekolfde melk, zodat ze vast went aan een flesje als mama dadelijk weer is werken.

Sinds afgelopen week bied ik Isabelle twee borsten aan. Dat had te maken met het te weinig aankomen bij de laatste weging op het consultatiebureau. Daar schreef ik gisteren al een artikel over. Daarnaast maak ik Isabelle echt tussen half 7 en 8 uur wakker voor de eerste voeding. Zo krijgt ze dus ook vast ritme voor als ik weer moet werken én weet ik zeker dat ze minimaal 5 voedingen krijgt.

Gelukkig heeft Isabelle best van zichzelf een ritme en komt ze iedere 4 uur. Dat is ook fijn voor haar slaapjes. Ze is tegenwoordig zo’n uur tot twee uur wakker na een voeding voordat ze moe wordt. Ze sliep heel veel in de box, maar nu laat ik haar steeds vaker in haar ledikantje slapen overdag. Dat gaat ook al heel goed. Zo wordt de box echt om in te spelen en haar ledikantje om te slapen. In haar ledikantje bakeren we haar ’s nachts in. Ze valt zo heerlijk snel in slaap en slaapt dus als een roosje. Overdag ligt ze er gewoon met haar kleertjes in en dat is voor dan ook prima.

Ontwikkeling

Isabelle is vanaf de geboorte al zo sterk in haar hele lichaam. Ik weet niet of ik jullie ooit dit verhaal vertelt heb, maar nadat Isabelle ter wereld kwam via de keizersnede, werd ze meteen meegenomen door de kinderarts voor controle. Roy moest uiteraard ook mee, terwijl ik weer dichtgemaakt werd. Nadat de kinderarts haar op haar handen en knieën had gezet en ze haar wilde terugdraaien, draaide ze zelf a terug op haar rug. Roy, de kinderarts, gynaecoloog en de verloskundige die er bij waren stonden heel raar te kijken. Natuurlijk was dat gewoon een reflex, maar toch. Ook bij het vasthouden merkten we dat ze zichzelf echt omhoog duwde met haar beentjes. Na 3 weken(!) kon ze zelf haar hoofdje al omhoog houden. Hoe bizar?! En daarnaast kan ze al sinds een week of 8 ‘staan’. Natuurlijk moeten we haar evenwicht bewaren, maar verder staat ze haast zelf. way too fast!

Vanaf 10 weken begon ze haar handen te ontdekken. Ze begon steeds meer doelbewust doekjes te pakken (knuffels vindt ze nog te groot denk ik). Vanaf 11 weken ging ze nog bewuster met haar handjes om. Ze stopt haar vuistjes/vingers nu in haar mond. De kleine draak gooit dan gewoon haar speen uit om op haar hand te tutten. Grrr! Dat willen we niet! Maar wel leuk om te zien dat ze zo haar handjes ontdekt.

Daarnaast is Isabelle een echte kijker. Dat kan natuurlijk ook niet anders met haar grote mooie ogen. Ze wil graag alles in de gaten houden. Zo vindt ze het heerlijk als we haar rechtovereind houden zodat ze rond kan kijken. De lichtjes van de kerstboom vindt ze prachtig, als ook de canvasdoeken die in de kamer hangen. En ze kijkt heel graag naar mij. Zo bijzonder. Tijdens het voeden, maar ook als ik haar gewoon vast heb of als ze bij me ligt. Roy daarentegen kijkt ze bijna niet aan. Maar dat lijkt ze bij vrijwel elke man te doen, hahaha!

Groei, luiers en kleding

Groeien doet ze prima. Ze is nu 57,5 cm groot. Dat is dus 8,5 cm groter dan bij haar geboorte. De laatste weging was dus niet zo top (4270 gram) zoals je gisteren hebt kunnen lezen. Vandaag hebben we weer een weegmoment, maar daar kan ik nu dus nog niks over zeggen.

Omdat Isabelle zo fijntjes blijft, zit ze nog altijd in maatje 1. Ik heb laatst een keer een maatje 2 bij haar aangetrokken, maar die was toch echt te groot. Dat zien we ook bij haar kleding. Hoewel het meeste van maatje 50 nu toch in een doos beland is, heeft ze nog wel een aantal kleertjes in maatje 50 die nog mooi zitten. Verder zit ze prima op maatje 56, al zijn daar de meeste kleertjes aan de wijde kant.

Ze is gelukkig nog altijd een tevreden meisje waarmee we overal kunnen komen. Hopelijk is de weging van vandaag goed en blijft ze zichzelf mooi ontwikkelen!

Geef je hieronder even een sterretje als jij ook hoopt dat de weging van vandaag goed ging?

Ps. De foto hierboven is natuurlijk van een week eerder, gezien een maand niet precies 4 weken is.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

One Comment

  • Michelle

    27 december 2017 at 17:25

    Wat een leuke update om te lezen! En wat wordt ze al groot. Leuk dat ze steeds meer kan en gaat ontdekken he.. Succes met de weging, hopelijk kwam er dit keer een mooi getal uit! Lekker slapen kan ze trouwens wel zo te lezen, heerlijk!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close