Van beautyblogger naar lifestyleblogger naar bijna niet bloggen

Zo. Dat is nog eens een duidelijke titel. Gewoon precies waar het op staat. Heerlijk. Kort en krachtig. In een notendop waar ik laatst aan zat te denken. Tijd om dat even met jullie te delen.

Eerst even een stukje geschiedenis. In de zomer van 2013 begon ik met beautybloggen. Waarom? Omdat ik als adviseuse voor het leuke merk Oriflame werkte en ik beauty altijd al een interessant onderwerp gevonden heb. Daarnaast heb ik altijd al op het internet gezeten, eigen webpages gehad en mijn mening gedeeld. Al dan niet zó openbaar als dat ik deed met beautyflamenatasja.nl. Nee. Dat vond ik doodeng.

In de winter van begin 2015 begon ik dit life & fun blog. Waarom? Omdat beautybloggen een dure hobby bleek te zijn en ik over veel meer dan alleen maar beauty wilde praten. Zo gezegd, zo gedaan.

Helaas bleek 2 blogs onderhouden toch best een heel groot karwei. Zeker naast een fulltime baan in het onderwijs (lees: in de avonduren en weekenden ook vaak bezig met werkvoorbereidingen). En dus stopte ik definitief als beautyblogger. (Voor wie geïnteresseerd is: mijn beautyblog staat nog altijd online!)

En dan komen we bij het stukje dat ik bijna niet meer blog.
In het begin van Another Chapter lukte het me onverwachts goed om dagelijks te bloggen. Ik denk dat ik dat zo’n 3 of 4 maanden vol heb weten te houden. Toen werd het weer wat minder, pakte ik het daarna weer op en werd het weer minder. Doodzonde.

Dat vind ik nu nog steeds. Maar voor het eerst – en ja, ik weet dat ik dat vaker beweerd heb, maar nu for real – voel ik echt de rust om het zonde te vinden, zonder schuld gevoel. Want ik doe andere dingen die mij ook gelukkig maken.

Want bloggen maakt mij absoluut nog steeds mega gelukkig. Maar ik kan de tijd gewoon niet altijd vinden. En de tijd die ik heb, wil ik soms ook aan mijn andere hobby’s besteden zoals series bingewatchen, haha!

Een blog onderhouden is niet zomaar een taak. In ieder geval niet als je het goed wilt doen (maar hé, wat is goed?!). Foto’s maken met de juiste belichting en eventueel bewerken, een catchy titel verzinnen, een artikel schrijven met de juiste bewoording, SEO optimaliseren, inplannen van het artikel op verschillende tijden op verschillende social kanalen. En afhankelijk van het artikel kan er nog meer bij komen te kijken. Zoals research om maar even een voorbeeld te noemen.

Ik weet niet hoe andere mensen het doen die fulltime werken, maar ik krijg dat niet gemanaged. Niet naast andere hobby’s en ook nog eens een sociaal leven. Zal vast wel aan mij liggen. En ja, waar een wil is, is een weg. Dat spreekwoord snap ik. Ik ben namelijk niet zo goed met spreekwoorden, maar deze begrijp ik. Dat wil niet zeggen dat ik het ook na moet leven. Er zijn namelijk wel 100 wegen die naar Rome leiden. Oh, en dat spreekwoord moest ik even opzoeken, want ik dacht dat het iets was met manieren. Maar desalniettemin wel gewoon waar.

Ik hoop met dit artikel andere bloggers te inspireren. Het is geen wedstrijd. Wie heeft de mooiste blog? Wie blogt het meest? Wie maakt de mooiste foto’s? Wie heeft er de meeste volgers?
Uiteindelijk gaat het om de lol die jij als blogger er aan beleeft. Geen fun? Doe het dan niet. Schrijf niet omdat je vind dat dit hoort of moet. Maar schrijf omdat jij je daar goed bij voelt. Ja, ook als je zo nu en dan wat verdiend met bloggen. En als lezers jou leuk vinden, dan komen ze toch wel terug. Of je nou consequent blogt of niet. En weet je wat ook waarheid is als een koe? Als je de stress van het moeten weg kunt halen, dan ga je vanzelf weer meer doen. Believe me.

Degene met een blog wil ik daarom uitnodigen om hieronder hun blog te spammen!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

12 Comments

 • Anne - Ditisanne.nl

  8 november 2016 at 10:44

  Ben het met je eens dat het behoorlijk pittig is om een blog bij te houden naast een fulltime baan! Ik heb momenteel ook twee blogs maar soms gaan er dagen overheen voor ik weer eens tijd heb om er wat aan te doen. Heb ontzettend veel leuke plannen voor de blogs, maar haast geen tijd om ze uit te voeren. Dus kan je wel begrijpen als je er voor kiest om andere hobby’s voor te laten gaan.
  Hopelijk vind je ooit het plezier en de tijd weer terug en zien we je weer wat vaker! 😉

  Beantwoorden
 • carolien

  8 november 2016 at 13:17

  Waauw wat een heerlijk open artikel! Ik ben het er zeker met je eens dat je het plezier moet blijven houden. Anders houd je het gewoon niet vol. Zeker niet dagelijks en als je het gaat zien als “moeten”. Ik blog ook dagelijks en moet toegeven dat het soms lastiger is dan ik vooral dacht. Soms gaat het schrijven makkelijker en soms krijg ik geen zin op papier. Maar ik houd van bloggen en kan echt niet zonder.

  Beantwoorden
 • Rachel Kromdijk

  8 november 2016 at 13:55

  Heel goed geschreven, ik moet eerlijk zeggen dat ik vaak kijk naar de reacties die ik krijg en of ik groei qua volgers.. het is toch een dure hobby bij mij geworden en ik wil er wel iets uithalen..

  Toch beleef ik er heel veel plezier in en dat zien mijn volgers ook terug

  Beantwoorden
 • Chloe

  8 november 2016 at 14:54

  Super goed artikel. Ik blog nu zes jaar en ben bezig met een nieuw platform over eerlijkheid, openheid en probeer op dit platform meer the real wereld te laten zien. Ik heb ook steeds het gevoel dat het een wedstrijd is en vind dat erg vervelend. We zouden toch juist krachten moeten bundelen ipv. elkaar weg te concurreren. Succes nog even! Groetjes Chloe X

  Beantwoorden
 • Kimberly

  8 november 2016 at 16:04

  Wat een goed artikel! Ik voel hetzelfde namelijk. Ik blog nu bijna 2 jaar, atijd al een lifestyle blog geweest, maar ik werk ook fulltime en ik hou bijna geen tijd over voor andere dingen als ik ook nog ‘moet’ bloggen. Ik doe het dus voor m’n plezier en daar ben ik blij mee!

  Beantwoorden
 • Jinn

  9 november 2016 at 10:25

  Goed geschreven Natasj! Ik ben ook echt ernstig gedaald van dagelijks bloggen naar niet bloggen,
  maar hoop gauw mijn flow terug te vinden:) Leuk om je ‘geschiedenis’ zo te lezen^^

  Beantwoorden
 • PatriciaKleijn

  10 november 2016 at 15:40

  eerlijk hoor, zelf wil ik heel graag bloggen maar zit gewoon meer met mezelf in de knoei waardoor het een week of 2 weken goed gaat en ik daarna weer in zak aan gebrek aan energie en inspiratie. Ik wil dolgraag verder met bloggen maar moet ook balans vinden tussen tijd en rust voor mezelf vinden en de druk om te bloggen te handelen! Ook ga ik weer 2 a 3 dagen in de week buitens huis werken dus dat komt er dan ook weer naast. Ik hoop dat je een beetje de balans kan vinden!

  Beantwoorden
 • Vivian

  12 november 2016 at 16:51

  JE hebt absoluut gelijk! Ik kom net uit een blogbreak en ik miste het bloggen gewoon echt, maar vond het ook wel eventjes fijn om het niet te doen. Uiteindelijk gaat het daar ook om: dat je het op je eigen manier kunt (blijven) doen!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close