Afscheid nemen van maatje 50

Kleding kopen voor de kleine meid. Love it! Het is gewoon allemaal zó schattig! Nou lijkt het alsof ik heel veel koop, maar dat is absoluut niet het geval. Ten eerste omdat ik een hele grote stapel van mijn zus gekregen heb (mijn nichtje is ruim een half jaar ouder dan Isabelle) en ten tweede omdat ik het zonde vind van het geld want ze groeit zo hard. Toch? Nou mag ik van geluk spreken dat Isabelle wel goed groeit, maar lekker fijntjes is. Bij de geboorte zat maatje 50 dan ook veel te ruim. Nu ze zo’n 56 cm is, past ze – voor mijn gevoel – nog steeds in maatje 50. Heus er zijn wel kleding stukken die net wel/niet meer passen. Maar afscheid nemen…. 

Het is zó moeilijk! Mijn kleine meisje wordt groot. Gelukkig maar natuurlijk, maar leuk is anders. Kan ze niet nog even een klein beetje langer klein blijven? Alsjeblieft? ALSJEBLIEFT?! Langzaam maar zeker neem ik met heel veel moeite en pijn in mijn hart afscheid van de eerste kleertjes. Puur omdat ze aan de korte kan raken. Ik pak het uit de kast. Ik kijk er naar. Ik trek het haar voor de laatste keer aan met het besef dat dit de laatste keer zal zijn dat ik haar in dit kledingstuk zie. En mijn hart brokkelt een beetje af. Heus kijk ik uit naar het moment dat ze al die andere mooie kleertjes die ik in de kast heb hangen eindelijk aan kan. Maar toch…

Mijn kleine meisje is niet meer 49 cm. En nogmaals: dat is maar goed ook. Maar toch. Jongens… Hoe dan? Hoe moet ik al die mooie kleertjes in een doos stoppen om ze nooit meer te zien? Behalve als er natuurlijk ooit nog een tweede meisje mag komen. Maar dan krijgen we hetzelfde probleem.

Heel eerlijk maakt het feit dat ze zo fijntjes is het er niet gemakkelijker op. In maatje 56 verzuipt ze namelijk nog… Meestal dan. Want ook heel eerlijk is dat ze sommige kledingstukken in maatje 56 wel al best redelijk past. Maar ik wil het gewoon niet geloven. Nog even niet.

Isabelle is nu 10,5 week. Langzaam maar zeker moet ik echt afscheid nemen van maatje 50. Van alle kledingstukken maatje 50. Kom op Natas. You can do this!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close