Natasja’s fantastische 2017!

Zo lekker cliché om dit op de laatste dag van het jaar te doen: een terugblik op 2017. Maar man, wat was dit een FANTASTISCH jaar! Ik blik met jullie terug op natuurlijk de leuke en mooie dingen van het afgelopen jaar, als ook – want tja, die horen er ook bij – de minder leuke dingen. 

De minder leuke dingen van 2017

Laten we beginnen met de minder leuke dingen. Hebben we dat maar vast gehad. Een jaar vol alleen geluk? Ik geloof niet dat het bestaat. Toch valt 2017 wel mee qua echte minder leuke dingen.

1 januari beginnen met menstruatie

Tja. Goed begin van het nieuwe jaar. Minder leuk – niet omdat ik dan last heb van buikpijn en bloedingen, maar – omdat het betekende dat ik nog altijd niet zwanger was. Drie rondes waren we het al aan het proberen, maar nog altijd geen klein hummeltje in mijn buik. Met deze menstruatie begon er echter wél een nieuwe cyclus. En as you know was die cyclus levens veranderend…

Dag lieve oma

Op 25 maart overleed mijn oma op 81-jarige leeftijd. Ze ging al langere tijd steeds meer achteruit en daardoor is het misschien maar goed dat ze gegaan is. Hopelijk heeft ze een mooi plekje kunnen vinden, waar ze nu dan ook mag zijn.

Bloedingen

Mijn hemel. Wat waren dit spannende momenten tijdens mijn zwangerschap! Vooral die eerste keer op 27 mei. Ik was compleet in paniek. Ik was zó bang dat ik mijn lieve kleine meisje zou verliezen. Vanaf het eerste moment van de bloeding tot aan de verlossende echo – waarmee bleek dat alles goed was met mijn prinsesje – waren misschien wel de meest zenuwslopende en spannendste momenten in mijn leven. Elke keer opnieuw. Ook al schrok ik minder bij de bloedingen die daarna kwamen, toch kon ik elke keer alleen maar hopen dat het nu dan niet iets anders zou zijn dan dat stomme wondje aan de buitenkant van mijn baarmoederwond.

Mijn bevalling

Natuurlijk hoort dit ook bij de leuke dingen van 2017 omdat ik dan EIN-DE-LIJK mijn meisje mocht ontmoeten. Maar de geboorte van mijn dochter ging helaas niet over rozen. Kort samengevat: van weeën tot aan een uur persen om vervolgens een spoedkeizersnede te krijgen waarbij ik niet goed genoeg verdoofd ben en de hele OK bij elkaar gil. Lees hier mijn hele bevallingsverhaal.

De leuke en fantastische dingen van 2017

Maar nog meer had ik hele leuke en fantastische dingen…

Keihard trainen en gezond leven

Nieuw jaar, nieuwe kansen. En dus ging ik weer een poging doen om strakker en lekkerder in mijn lijf te komen zitten. En wauw, ik knalde hem echt! Ik was zeker 3x per week in de sportschool te vinden. Hardlopen, krachttraining en circuittraining. Ook at ik gezond met behulp van het Killerbody boek van Fajah Lourens. Ik voelde me op en top! Uiteraard wel tot de volgende gebeurtenis…

Een positieve zwangerschapstest

OH MY GOSHHH!! Op 3 februari had ik gewoon een positieve zwangerschapstest in mijn handen! Dus ondanks de menstruatie op 1 januari, was het WEL een goed begin van het nieuwe jaar. Ik had die dag studiedag en heb de hele dag met een big smile rondgelopen. Mijn collega’s hadden gelukkig niks in de gaten. Maar goed dat ik anders ook altijd wel vrolijk ben, haha!

Babyshower voor mijn zus

Samen met een van de beste vriendinnen van mijn zus, organiseerden we een babyshower. Ze vond het zo leuk en daar was ik als organisatie natuurlijk heel blij mee. Daarnaast zat ik ook hier met een secret big smile, omdat ik net één dagje wist dat ik ook zwanger was! Dat maakte voor mij de babyshower misschien nog wel leuker en specialer!

Vertellen dat we in verwachting zijn

Op 18 februari gingen we het onze ouders vertellen. Ik vond het zo spannend hoe ze zouden reageren. Maar wat was iedereen blij!

Negen Maanden Beurs

Op 24 februari gingen Roy en ik naar de Negen Maanden Beurs. Hoewel we nog geen afspraak hadden gehad met de verloskundige, vonden we het wel spannend om te gaan. Misschien maakten we onszelf wel blij met een dode mus. Maar toch. Het voelde goed en gezien het maar één keer in het jaar is, wilden we onze kans toch niet laten schieten. Daarnaast begon deze dag ook de carnavalsvakantie en was het dus dubbel feest!

Eerste afspraak met de verloskundige

En toen was het op 28 februari tijd voor de eerste afspraak. We dachten ongeveer zo’n 8 weken in verwachting te zijn en ik vond het zó spannend! Wat was ik opgelucht en vooral zo blij om ons kleine meisje te zien. Ze was lekker al aan het dansen in mama’s buik!

Mijn nichtje is geboren

Op 7 maart werd ik opnieuw tante. Mijn zus beviel van een prachtige en gezonde dochter met de mooie naam Emma. Uiteraard was ik weer super blij. Ik weet nog precies het moment dat ze belde dat ze bevallen was. Ik was dansles aan het geven. Toen ik zag dat ze belde nam ik uiteraard op (want ze was al over de 40 weken). Ik was dolenthousiast, en de kinderen stopten per direct met wat ze aan het doen waren en luisterden geïnteresseerd mee. Zij waren haast net zo enthousiast als ik. Door al dat enthousiasme kon ik niet meer fatsoenlijk door met het aanbod wat ik had voorbereid en zijn we maar dansspellen gaan spelen. Geloof me, die kids waren ook helemaal happy met dit telefoontje, haha!

De 12-weken echo

Wat was dit spannend! De 12-weken echo is toch wel dé echo. De kans op een miskraam is dan zo klein dat je met zekerheid het grote nieuws de wereld in kunt slingeren. Dat deden we uiteraard ook! Dit was op 21 maart. Op de dag dat mijn ouders ook zoveel jaar getrouwd waren.

Nederlandse première Beauty & the Beast

Wat was ik enthousiast toen ik deze uitnoding in mijn digitale postvakje ontving! Ten eerste omdat ik bioscoop- en filmfan ben, ten tweede omdat ik HOU van Disney en ten derde omdat Emma Watson een girl crush is. Nog mooier was de dag van de première. Dit viel namelijk op de dag van de 12-weken echo en onze bekendmaking van mijn zwangerschap. Deze dag kon niet mooier zijn. En wat was de film gaaf!

Paaspop

Wat is dit toch een tof festival! Dit was ons tweede jaar en het was weer super awesome! Daarnaast vindt het zowat plaats in onze achtertuin, dus niet gaan is eigenlijk geen optie. Ik kijk al weer uit naar dit jaar!

10 jaar samen

20 april 2017 waren Roy en ik 10 jaar samen. Wat hou ik toch van mijn lieve man! En die liefde hebben we dit jaar op meerdere manieren bevestigd…

20-weken echo

Op 10 mei hadden we de 20-weken echo waarbij wordt gecontroleerd of alles in orde is met de kleine baby. Zo mooi om te zien dat alles er al op en aan zit. En nog beter: dat alles goed is! We lieten het geslacht van de kleine uk op een briefje schrijven zodat we die aan de bakker konden geven voor…

Gender reveal party

Op Moederdag kwam ik erachter dat ik moeder zou worden van een klein meisje. Wat was het fijn om deze onthulling in het bijzijn van onze geliefden te doen. Natuurlijk was ik ook super blij geweest als het een jongentje was geweest. Maar heerlijk om te weten wat er in je buik groeit.

Geregistreerd partnerschap

Op 1 augustus werd ik officieel Mrs. Hufnagel. We tekenden een geregistreerd partnerschap. Waarom we (nog) niet trouwden, kun je hier lezen.

Babyshower

Op 10 september kreeg ik een babyshower. Hoewel ik het niet verwacht had, vond ik het super leuk!

De geboorte van Isabelle

Ondanks mijn zware bevalling die begon op 25 september, werd ik op 27 september om 04:05 uur de trotse moeder van onze prachtige dochter Isabelle. Ik was opslag verliefd. Nog elke dag vind ik het een wonder dat Roy en ik zo’n mooi meisje hebben weten te maken. Ze is perfect. Ik geniet iedere dag van haar en blijf verwonderd en verliefd.

Overig

Misschien een raar kopje, maar alle andere leuke dingen die na 27 september gebeurd zijn vallen een beetje in het niet. Mijn hoogtepunt dit jaar was absoluut Isabelle en dan kan nog even niets overtreffen. Dus het feit dat we naar de Dutch Comic Con en de Efteling zijn geweest, verschillende bioscoopbezoeken hebben gedaan en een leuke babydate heb gehad, was allemaal tof. Maar overtreffen deed het niet. Ik zit nog wel even in mijn roze bubbel.

Hoe was jouw 2017?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

 • Gerda van Horrik

  31 december 2017 at 09:18

  Iedereen vond het heel raar dat ik Romy om 10 voor 12 uit haar bedje ging halen. Dat doe je toch niet als een baby ligt te slapen…
  Onze 1e oud en nieuw samen, ik moest haar gewoon dicht bij me hebben op dat moment.
  Met Romy in m’n armen en tranen die over m’n wangen rolde hebben we elkaar gelukkig nieuwjaar gewenst en naar het vuurwerk staan kijken. Na ‘n half uurtje natuurlijk weer lekker d’r bedje in.
  Wat ga jij doen?

  Beantwoorden
 • Evelyne

  31 december 2017 at 19:37

  Fijne terugblik op 2017! Ik heb vandaag mijn challenge die ik op 1 januari 2017 heb gestart afgesloten en morgen begin ik gewoon met een nieuwe uitdaging! 😀 Kom vooral kijken naar mijn blog, haha!

  Beantwoorden
 • Michelle

  1 januari 2018 at 19:26

  Wat een leuke terugblik! Met gelukkig meer hoogtepunten dan dieptepunten. 2017 was mijn eerste (volle) jaar als mama en dit was een jaar voor ontdekken, groeien, grenzen aangeven en liefde. Op naar een nieuw en blanco jaar!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close