Bee's Wax Wraps

Bee’s Wax Wraps | Je eten vers houden én zorgen voor een betere wereld

Ik ben absoluut geen fervent milieuactiviste, maar toch ben ik steeds vaker bewuster bezig met het milieu. Ik wil een schonere wereld. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn kinderen en wie weet ook voor al het andere nageslacht. Een betere wereld begint immers bij jezelf toch? Plastic is één van de vele oorzaken van milieuvervuiling en gelukkig worden er steeds vaker manieren gezocht om plastic te vervangen door een duurzamer product. Eén van de plastic producten die ik geregeld gebruik is vershoudfolie. Bijvoorbeeld als je een halve ui nodig hebt of als je afbakbroodjes overhoudt. Toen ik dan ook hoorde van Bee’s Wax Wraps was ik meteen enthousiast, omdat het een slimme en duurzame oplossing is om je voedsel langer houdbaar te houden. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder.

Bee’s Wax Wraps

Bee's Wax Wrap set van 3

Allereerst een klein beetje informatie over dit product. Bee’s Wax Wraps zijn ‘wraps’ gemaakt van bijenwas en speciaal ontwikkelt om gemakkelijk etenswaren te bewaren én vers te houden. De vellen zijn 100% natuurlijk en gemaakt van organisch katoen dat doordrenkt is met bijenwas. Daarnaast zijn de vellen antibacterieel en kun je ze onder de kraan afspoelen én dus tot wel een jaar lang hergebruiken! Komend najaar zal er ook een vegan versie verschijnen die gemaakt is van organisch katoen en sojawas! Dit product is een mooie en natuurvriendelijke vervanging van aluminium- en plasticfolie.

Mijn ervaring met de Bee’s Wax Wraps

De vellen voelen in eerste instantie een beetje vreemd aan. Dat komt omdat plasticfolie heel buigzaam is en de Bee’s Wax Wraps wat harder aanvoelen. Ze lijken in eerste instantie helemaal niet zo buigzaam. Maar door met de warmte van je handen over de vellen te wrijven kun je de vellen prima zacht en soepel maken. Hierdoor kun je ze toch heel makkelijk in elke gewenste vorm krijgen.

Bee's Wax Wraps ervaring

De grote vraag is natuurlijk of het ook écht werkt als vershoudproduct. Ik heb het uitgeprobeerd op voorgesneden en verpakte ui (waar we maar een deel van gebruikt hadden) en op Turks brood (een stuk dat nog afgebakken moest worden). Allereerst over de uitjes. Ik vond de koelkast een stuk minder stinken dan met vershoudfolie. Daar ruik je het toch altijd nog doorheen; zeker de voorgesneden uitjes, want die ruiken altijd al sterker. Daarbij bleven de uitjes voor mijn gevoel veel langer houdbaar. Waar je het normaal na 2 à 3 dagen weg kunt gooien, was het nu na 6 dagen nog steeds lekker! Het brood hetzelfde. Die overleeft het nooit 2 dagen in de koelkast, maar nu was hij niet hard geworden en nog prima om af te bakken!

Conclusie

Het is heel simpel: ik ben mega enthousiast! Allereerst omdat het eten ook écht veel verser blijft en dat betekent dat het al een fijn product is tegen voedselverspilling! Heel fijn ook als je bijvoorbeeld zelf een gezonde variant van eiersalade of tonijnsalade maakt. Daarnaast is het ook écht een duurzaam product omdat je het product kunt hergebruiken tot wel één jaar lang! Het afspoelen is namelijk super simpel en je laat het gewoon even drogen. Daarna vouw ik het weer op en berg ik het op in een doosje. Ideaal!

En dit wil je ook weten

Bee's Wax Wraps verzorging

De Bee’s Wax Wraps zijn te koop in verschillende maten. Dat is handig, want zo heb je voor ieder product wel een passende wrap. Je kunt ze los of in sets bestellen. Ik geloof zelfs dat ze ook verkrijgbaar zijn (of komen) op rol of als sandwich verpakking! Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in leuke verschillende designs.

De prijs varieert per wat je koopt. Zo kost het de set van 3 die ik gekregen heb (met de maten S/M/L) €22,99 maar met een ander printje kunnen ze ook één euro duurder zijn. Losse wraps zijn uiteraard weer goedkoper. Kijk hier voor de verschillende Bee’s Wax Wrap formaten en sets.

Wat doe jij voor een beter milieu?

Dit artikel bevat gekregen producten. Dit verandert niets aan mijn mening. Lees er meer over in mijn disclaimer.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close