7 tips om je relatie na jaren nog steeds leuk te houden

Als je al járen samen bent, kan er een sleur in je relatie ontstaan. Belangrijk is dus om hier aan te werken zodat je uit de sleur komt. Roy en ik zijn nu een ruime 11,5 jaar samen. Ook wij hebben wel eens last van een sleur. Vandaag deel ik met jullie mijn 7 tips om je relatie na jaren nog steeds leuk te houden. 

 1. Praten, praten, praten
  Het allerbelangrijkste in een relatie is praten met elkaar. Wat houd jou bezig en wat houd jouw partner bezig? Wat wil jij en wat wil je partner bereiken? Hoe zien jij en je partner bepaalde (toekomst) dingen voor je? Allerlei vragen waarover je moet blijven praten. Je bent een mens die ouder wordt en leert van iedere situatie die je meemaakt en daardoor kunnen antwoorden op deze vragen iedere keer weer anders zijn. Praten is dus super belangrijk zodat je weet of jullie nog op een lijn zitten of dat je ergens aan moet gaan werken.
 2. Varieer en experimenteer
  Roy en ik houden heel erg van de bioscoop. We hebben daarom ook een abonnement. Het ding is wel dat altijd naar de bioscoop gaan een sleur wordt als je dit ook als date ziet. Belangrijk dus om ook eens andere dingen te doen als ook nieuwe dingen samen ontdekken. Dat geldt overigens niet alleen voor uitstapjes en dates, als je begrijpt wat ik bedoel… Daar kom ik overigens later nog op terug.
  Oh ja, en doe eens lekker gek samen. Ben lekker creatief!
 3. Eerlijkheid en vertrouwen
  Deze twee horen écht bij elkaar. Als je eerlijk naar elkaar bent kun je elkaar vertrouwen. Dit zorgt echt dat je relatie leuk blijft. Zonder vertrouwen kom je namelijk nergens. Vertrouwen is niet iets wat je alleen in de eerste jaren van je relatie verdient. Je moet er voor blijven werken. En dan kom je dus weer uit op puntje 1: praten, praten, praten.
 4. Doe wat je leuk vind (maar houdt rekening met de ander)
  Belangrijk is dat jij niet je relatie bent. Op de eerste plek ben jij gewoon jij. Dat houdt in dat het super belangrijk is om ook dingen te doen die jij leuk vind. Ja, zonder je partner. Als jezelf gelukkig bent en van jezelf houdt dan pas kun je een ander gelukkig maken en van een ander houden. Dus houdt jezelf ook zeker gelukkig door dingen alleen te ondernemen. Draaf daarin uiteraard niet door. Als jij houdt van ieder weekend op stap en je partner vindt het niet leuk dat je ieder weekend weg bent, moet je natuurlijk zorgen voor een balans. En ja, ik verwijs jullie dan graag weer door naar puntje 1: praat er met elkaar over en ga op zoek naar oplossingen en balans. Zo heb ik dat met bloggen. Als ik thuis ben en ik ben alleen maar aan het bloggen, dan vindt Roy dat niet leuk net als dat ik het niet leuk vindt als hij alleen maar op de muziekkamer bezig is met zijn gitaren. Balance is key.
 5. Houdt het spannend in de slaapkamer
  Seks doet wonderen voor je relatie. Door de verschillende hormonen die vrij komen tijdens het intieme spel, kun je weer echt verliefder op elkaar worden. Maar iedere keer hetzelfde vrijpartijtje is ook maar saai. Vergelijk het maar met eten: als je iedere dag hetzelfde eet, komt het je neusgaten uit. Dus bedenk zo nu en dan iets anders om te doen. Ander standje, andere techniek, speeltjes erbij of juist een totaal andere plek dan de slaapkamer. Een keer wat afwisseling houdt het allemaal net wat spannender. 
 6. Complimentjes en je best blijven doen
  Weet je nog hoeveel complimentjes je in het begin van jullie relatie aan elkaar gaven? Blijf dat doen! Net als zeggen dat je van de ander houdt en dat je hem of haar waardeert. En daarnaast: blijf je best doen. Een relatie is geen machine die het allemaal vanzelf doet. Blijf je best ervoor doen, zoals je dat ook in het begin deed. Erg belangrijk! Echt.
 7. Verras je partner
  Bijna iedereen vindt het wel eens leuk om verrast te worden. Dat hoeft niet groot te zijn, maar iets kleins kan al gelukkig maken. Denk bijvoorbeeld aan het spontaan romantisch maken van het avondeten door bijvoorbeeld kaarsjes aan te steken en het overige licht te dimmen. Maar het kan ook iets attents zijn zoals een keer stofzuigen terwijl jij dat nooit doet. Ook kan het zijn dat je een keer – gewoon zomaar – iets koopt voor de ander. Ik hou d’r van!  
Pinterest afbeelding 7 tips om je relatie na jaren nog steeds leuk te houden

Wat zijn jouw tips om een relatie leuk te houden? Laat het me hieronder bij de reacties weten!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close