Houdoe 2016 en hallo 2017!

GELUKKIG NIEUWJAAR LIEVE LEZERS EN LEZERESSEN! 2016 is afgesloten en het is tijd om 2017 te veroveren. Ik ga niet groots terugblikken op 2016 en al helemaal niet mijn doelen van 2017 met jullie delen. Want die heb ik niet. PUNT. Maar niet perse einde verhaal. Het is meer dat ik 2016 anders uit ga dan dat ik de voorgaande jaren ben uitgegaan en zo ga ik dus ook anders het nieuwe jaar in.

Jullie hebben het de afgelopen maand(en) wel gemerkt. Weinig kwam er online. Ik had gewoon even geen zin om te bloggen en dat vind ik helemaal prima. Het leven gaat namelijk om de juiste balans. En voor mij is de juiste balans juist om geen doelen te stellen. Al zou dat ook een doel op zich kunnen zijn, nu ik er zo over nadenk, haha!

Dat klinkt heel gek, gezien iedereen het altijd heeft over doelen stellen. Maar als ik er zo over nadenk heb ik dat altijd lastig gevonden. Ik ben altijd iemand geweest van: Ik zie wel hoe en wat. Ik laat me meevoeren door wat er gebeurd. Maar de afgelopen jaren leek ik vooral mee te gaan met anderen. Anderen in blogland, anderen in mijn sociale leven. En dan gaat het niet goed.

Niet dat ik ongelukkig was. Helemaal niet. Maar mijn innerlijke balans was weg. En mèèèèèènnnn… wat klinkt dat wazig. Ik heb er nou eenmaal niet zo veel baat bij om doelen te stellen. Vooral gewoon omdat ik doelen toch niet echt na kom. Waarschijnlijk omdat ik het niet echt na streef. Heus zijn er dingen die ik wil. En ja, ik weet dat er altijd gezegd wordt dat je dan doelen moet stellen om het te bereiken. Maar door zo te focussen op die doelen, verlies ik ook al het andere uit het oog. Andere dingen die ik zou willen, moeten dan namelijk plaats maken. En dan verlies ik mijn balans.

Doelen stellen zorgt er namelijk voor dat je iets sneller bereikt omdat je er zo op gericht bent. Als je geen doelen stelt, maar je iets wel wilt, kom je er ook. Het zit namelijk in je hart en in je hoofd. Je bent er alleen iets minder gericht mee bezig, waardoor de weg er naar toe langzamer kan gaan. Ik merk dat ik door al die doelen ga stressen en dingen zie als moeten. Daardoor verlies ik mezelf. Maar als hetgeen wat ik wil gewoon in mijn hart en hoofd zit, dan zorg ik er heus wel voor dat ik het bereik.

Ik bereik dan zelfs meer! Want nogmaals: met doelen verlies ik al het andere er om heen wat ik ook graag zou willen (doen). Dus zonder doelen bereik ik meer, omdat ik dan ruimte en balans heb om alles om me heen te zien en meer te (kunnen) willen.  Snappen jullie wat ik bedoel?

Goed. Dit artikel loopt even anders dan dat ik van te voren gepland had. Maar dat vind ik nou ook zo leuk aan het bloggen. Ik begin met typen en zie wel waar het eindigt. En als het zo uit mijn vingers vloeit heb ik dus ook meer bereikt. Het komt dan veel en veel meer uit mijn hart dan dat ik helemaal vooraf plan wat ik wil schrijven. Op die manier bereik ik dus mijn “doelen”. Ik vaar op mijn eigen energie en op mijn eigen tempo. En dat is belangrijk in deze maatschappij waarin we alles snel moeten doen en snel moeten groeien. Dat werkt namelijk voor mij niet. Ik ben gelukkig als ik dingen op mijn manier mag doen. Want dan haal ik het beste uit mezelf, wat natuurlijk weer een positiever gevolg heeft voor de mensen om mij heen.

En met deze instelling ga ik 2017 in.
Ik wens jullie allemaal heel veel liefde, geluk en wijsheid in dit nieuwe jaar! Tot snel!

XOXO Natasja

Bron afbeelding
Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

One Comment

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close