MOVIE REVIEW | Passengers

Ojee, alweer een nieuwe review! En ik heb nog 2 films meer gezien om over te schrijven. Dus ben gewaarschuwd. Maar eerst even over Passengers. Een film met Chris Pratt en mijn girl crush Jennifer Lawrence. Vooral door deze laatste moest ik hem gewoon zien. Het maakte me niet eens uit waarover hij zou gaan. Maar zo vaak als wij in de bioscoop komen had ik de trailer natuurlijk al lang en breed gezien. Van voor naar achteren en achteren naar voor. Nou ja, bijna dan. En wat vond ik er nou uiteindelijk van…?

Jim (Chris Pratt) en Aurora (Jennifer Lawrence) zijn passagiers aan boord van een ruimteschip dat hen naar een nieuw leven op andere planeet brengt. De reis neemt een gevaarlijke wending wanneer ze als enige passagiers op het schip 90 jaar te vroeg uit hun kunstmatige slaap worden gewekt. Jim en Aurora vallen voor elkaar terwijl ze proberen uit te zoeken waarom hun slaapcabines defect zijn geraakt. Ze komen er achter dat er grote schade is aan het schip en dat hun levens en de levens van duizenden medepassagiers in groot gevaar zijn.
Vue Cinemas

Regisseur: Morten Tyldum
Acteurs: Chris Pratt, Jennifer Lawrence, Michael Sheen, Laurence Fishburne
Genre: Avontuur / Sciencefiction
Filmduur: 116 minuten
Release: 22 december 2016

Het duurt even voordat Jennifer Lawrence mee mag doen, maar ik moet zeggen dat Chris Pratt er ook mag wezen. De film begint dan ook zo goed als solistisch voor Chris en dat maakt het des te lastiger om een rol overtuigend te brengen. Toch slaagt Chris daar uitstekend in. Al snel volgt Michael Sheen in de rol van een robot ober en ik moet zeggen dat hij die rol fantastisch neerzet! Echt een hele goede bijrol! Wanneer uiteindelijk Jenn mee mag doen, laat zij weer zien wat voor multi talent zij is. En uiteindelijk komt Laurence er ook bij en ook hij vertolkt zijn rol prima.

Oftewel aan de acteurs zal het niet liggen. Maar dan het verhaal. Het eerste deel is heel mooi en intrigerend. Want wat zou jij doen als je alleen te vroeg wakker wordt op een ruimteschip? Hoe zou jij er mee omgaan?
Het tweede deel (het deel dat Jennifer erbij mag komen) zit ook nog goed en geloofwaardig in elkaar. Je zit met zijn tweeën op een ruimteschip. Tja, wat nu?
Maar dan het derde deel. Ik ben daar niet perse lovend over. Vanaf dat moment verandert de film echt in een rampenfilm. Hoewel ik het allemaal enorm vet gedaan vind, is het allemaal iets te voor de hand liggend. Ineens zijn er oplossingen. Ineens gebeurt alles tegelijkertijd. Wat mij betreft had die opbouw eerder mogen komen, zodat het overtuigender over zou komen. Het einde daarentegen is wel erg mooi en stiekem ook wel ontroerend.

Ik vind het dus een mooie film die ik je absoluut aanraad te kijken. Al is het alleen al voor het eerste en tweede deel en om jezelf de vraag te stellen wat jij in hun geval gedaan zou hebben. Maar natuurlijk ook voor de getalenteerde Miss Lawrence en de sexy Chris. En Robot Michael heeft ook wel een plekje in mijn hart gestolen. De film hoef je voor de actie niet perse te kijken. Het is allemaal mooi gedaan, maar veel te veel op elkaar gepropt. Of misschien wel te veel gewild? Wie zal het zeggen? Waarschijnlijk de regisseur. Maar als jij een manier weet hoe ik met hem kan praten… 😉

Heb jij de film gezien en zo ja, wat vond je er van?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

7 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close