Isabelle 5 maanden

Elke maand opnieuw ben ik verbaasd hoe snel de tijd gaat, maar elke maand opnieuw besef ik me hoe gezegend ik ben met ons meisje. Wat een prachtige dochter hebben wij op de wereld gezet! Ze is echt zó leuk! Maar dat zeggen vast veel ouders over hun eigen kind. Maar ons kind… Echt waar. Heerlijk! Om op te eten! Ze is altijd zo vrolijk en tevreden en huilt alleen maar als ze honger heeft. Zo nu en dan kan ze een beetje mopperen omdat ze al lekker haar eigen willetje heeft. Heerlijk. Vandaag is ze 5 maanden geworden en hoe het nog verder met Isabelle gaat lees je hieronder.

Slaap- en voedingsschema

Nog altijd laat Isabelle zo’n 4 uur tussen de voedingen en zit de eerste voeding dus om 7.00 uur. Zo nu en dan slaap ik een uurtje uit en verschuift alles met een uurtje, hoewel we dan wel merken dat ze rond 19.00 uur toch altijd wel aangeeft al honger te hebben. Haar interne klok lijkt het dus al best goed te doen! Wat er de afgelopen maand veranderd is, is dat we de voeding van 23.00 uur hebben laten vervallen. Ze sliep dan vaak al aan de borst en ze wordt ook niet midden in de nacht wakker nu we deze voeding overslaan. De vraag is alleen of ze goed groeit. Vandaag gaat Roy dan ook naar het inloopspreekuur om te kijken of ze wel voldoende aankomt. Om die reden heb ik al die tijd wel om 23.00 uur nog gewoon gekolfd. Want het zou zonde zijn als mijn productie achteruit loopt, terwijl ze qua groei deze voeding misschien nog wel nodig heeft. Als vandaag blijkt dat ze deze voeding écht niet nodig heb, kolf ik nog even door om een voorraadje voeding op te bouwen en kan ik het daarna afbouwen.

Daarnaast zijn we begonnen aan oefenhapjes. Eerst broccoli en toen courgette. Dit gaat vaker nog niet goed, dan wel goed. Hoewel Isabelle het eten uit mijn mond kijkt, snapt ze nog niet zo goed dat ze haar eigen mond open moet doen als we haar een lepeltje voorhouden. Alleen haar tong komt er dan uit. Dat ziet er ook weer erg komisch uit. Wanneer ze het lepeltje wel pakt, is het wisselend wat ze vindt. Ze spuugt het niet direct uit, maar ze ‘kauwt’ ook niet altijd en dan kwijlt ze het er soms uit, haha! Dus een doekje voor haar kleding is gewenst. De oefenhapjes krijgt ze nu vaak na het eten van 19.00 uur, maar misschien moeten we het rond 17.00 uur geven. Dan zit het mooi tussen voedingen in en misschien hapt ze dan beter omdat ze dan al weer een beetje trek zou kunnen hebben. Wie weet…

Slapen is wisselend. We merken dat ze wat vaker overdag minder slaapt. Bijvoorbeeld maar een half uur tot een uur. Maar dit is erg wisselend. Vaak is ze 2 uur wakker en slaapt ze daarna weer 2 uur, maar dus niet altijd meer. Op die momenten dat ze minder slaapt is ze gelukkig niet chagrijnig of hangerig of huilerig. Ze heeft dan gewoon geen zin om te slapen en vindt het fijn om in onze nabijheid te zijn. Ook goed toch?

Wat ook fijn is, is dat ze soms wakker in haar bedje ligt zonder te huilen. Dan is ze gewoon wakker en vermaakt ze zichzelf blijkbaar. Ik ben dan altijd heel verbaasd als ik op haar kamertje kom en haar wakker aantref.

Ontwikkeling

De afgelopen maand is ze steeds meer vanuit haarzelf speeltjes gaan pakken, zoals de rammelaar bal en Sophie de Giraf. Ook ontdekt ze nu haar eigen beetjes. Ze trekt dan vooral aan haar broek of legging en dat ziet er erg grappig uit. Haar teentjes heeft ze nog niet ontdekt, maar dat komt vast vanzelf.

Omrollen zit er nog niet in, maar het consultatie bureau vertelde dat omrollen ook pas rond 9 maanden moet. Nog alle tijd dus. Overigens is ze nu zo’n 2 keer wél omgerold. Waarschijnlijk per ongeluk, maar dan toch…

En het brabbelen is nu echt héél leuk. Ze kan zulke gekke geluidjes maken! Ze brabbelt tegen ons als ook tijdens het spelen. Ik smelt hier helemaal bij weg. Ze kan flink brabbelen en dat is gewoon super schattig. Soms lijkt ze vaag mama te zeggen, maar dat tel ik nog niet mee als haar eerste woordje omdat het nog te onbewust is.

Groei, luiers en kleding

Over haar groei kan ik nu weinig vertellen omdat ze dus vandaag met Roy naar het consultatie bureau gaat. Voor mijn gevoel is ze weer een paar centimeters gegroeid en je merkt ook duidelijk dat ze zwaarder wordt. Nog altijd is Isabelle fijntjes qua postuur, hoewel haar buikje wel echt rond begint te worden.

Vorige maand zat ze nog in maatje 1, maar we zijn nu officieel een aantal weken over op maatje 2! Nog altijd ben ik fan van de Kruidvat luiers en zijn andere luiers ‘mwoa’, zoals Pampers, Jumbo en Plus luiers. Kruidvat zit als gegoten en houdt alles tegen tot nu toe.

Ondertussen heb ik alle kleding in maatje 56 naar de zolder gedaan en zit ze dus officieel in maatje 62. Zo jammer dat de meeste kleding gemaakt is voor baby’s die vol zijn. Qua lengte zitten shirtjes en truitjes goed, maar die wijdte… Isabelle verzuipt er soms in. Ook broekjes zijn vaak aan de wijde kant. Spijkerbroekjes met een verstelbaar elastiek zijn dan ook noodzakelijk.

Het gaat dus erg goed met Isabelle. Ik ben erg trots op haar en ik smelt in haar ogen en haar lach. Ik smelt als ze brabbelt en ik smelt als ze aan mijn borst drinkt. Wat hou ik toch veel van haar!

Hoe gaat het met jullie en/of jullie kinderen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close