Waarom ik bijna twee jaar lang zwangerschapsbroeken droeg

Ik moet jullie een confession doen: ik droeg de laatste twee jaar lang zwangerschapsbroeken. Ik schaam me ondertussen er een beetje voor, maar durf het nu ook wel met jullie te delen. Waarom ik zolang die broeken droeg vertel ik je in dit artikel.

Yay! Ik ben zwanger

Eigenlijk was het twee jaar geleden niet zo heel gek. Ik was zwanger en mijn buik begon te groeien. Ik was zo’n meisje die het fantastisch vond om ronder te worden door de zwangerschap en kon niet wachten om niet meer mijn eigen broeken te dragen. Al snel stapte ik dan ook over op zwangerschapsbroeken. Wat was ik er trots op.

Yay! Ik ben bevallen

Eind september 2017 beviel ik van onze dochter Isabelle. En zoals dat gaat na een zwangerschap en bevalling, had ook ik niet meteen mijn oude figuur terug. Het maakte me ook niet zoveel uit, want ik was immers een trotse moeder geworden en vond dat het uitstekende excuus om nog even de zwangerschapsbroeken te blijven dragen. Die zaten nog eens heerlijk ook nog, dus ik vond het geen probleem.

Afvallen

Ondertussen was het februari 2018 toen ik besloot dat het tijd was om weer iets aan mijn figuur te gaan doen waardoor ik hopelijk binnen een half jaar in mijn eigen kleding zou kunnen. Hoewel het afvallen dat eerste half jaar het gewenste effect had – ik was immers weer op het gewicht van voor mijn zwangerschap – paste ik nog altijd niet in mijn gewone broeken. Die zwangerschap had mijn lichaam anders gemaakt. Ik had bredere heupen, een hangbuik en de meisjes waren zo’n 3 cupmaten groter. Toch weigerde ik om nieuwe kleding te kopen. Als ik toch bezig was met afvallen, zou ik iedere keer nieuwe kleding moeten kopen en dat vind ik erg zonde van het geld.

Bijna twee jaar verder

En zo zijn we op het punt beland dat ik bijna twee jaar lang zwangerschapsbroeken gedragen heb. Vanaf de zomervakantie ging het afvallen namelijk niet meer zo goed. Mijn motivatie was weg. Dus voornamelijk doordat mijn lichaam een andere vorm gekregen heeft. Ik kon de motivatie ook niet echt meer terug vinden en ik weigerde nog altijd om nieuwe broeken te kopen, want mijn doel was wel nog steeds om af te vallen, ondanks het lek aan motivatie. 

Dag goede broek

Als je twee jaar lang broeken draagt, dan is het niet zo gek dat ze langzaamaan kapot gaan. Dat was ook het geval met mijn zwangerschapsbroeken. Op een gegeven moment had ik er nog maar één… En daar ging ik vorige wee doorheen. Ik zag het al aankomen omdat de stof erg dun werd bij mijn dijen. En dus werd het nu toch echt tijd om nieuwe kleding te kopen. Van de maat werd ik niet erg blij, maar het feit dat ik nu geen zwangerschapsbroeken meer hoef te dragen is – ondanks dat ze heerlijk zitten – toch ook wel weer erg fijn. Nu denk ik stiekem: “Had ik dit maar eerder gedaan…”

Wie van jullie hebben ook nog lang hun zwangerschapsbroeken gedragen? Laat me niet de enigste zijn 😉 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

9 Comments

 • Yvette

  19 februari 2019 at 07:32

  Hey daar hoef je je echt niet voor te schamen hoor! Ik heb die ook heel lang nog gedragen en ik slaap nog steeds in zwangerschapsleggings. Sterker nog, ze zitten zo comfy, ik stop daar nooit mee denk ik hahaha

  Beantwoorden
 • Hippiemeisje

  19 februari 2019 at 10:27

  Jammer genoeg nooit zwanger geweest. Wel jaren fertiliteit, dat doet je ‘I haal ook veranderen, alleen zonder iets in de plaats.
  In ieder geval, ik draag al zwangerschapskledij sinds mijn kinderjaren. Het zit zalig en deze kledij in het bijkomen bij fertiliteit bleek hier helemaal geschikt voor.

  Ik ken nog mensen die het dragen zonder zwanger te zijn. Waarom ook niet? Als het mooi is en goed zit, zou ik niet weten waarom het niet kan. En ik weet al helemaal niet waarom ik en anderen er zich voor zouden moeten schamen.

  Beantwoorden
  • Natasja

   19 februari 2019 at 18:48

   Nou, omdat ik dus al 1,5 jaar zeg maar niet meer zwanger ben haha. Maar hoor al dat ik niet de enige ben en er ook vrouwen zijn die nooit zwanger zijn geweest en ze dragen. Dus inderdaad toch niet iets om voor te schamen.

   Beantwoorden
 • Veronique

  19 februari 2019 at 18:45

  Niks om voor te schamen, ze zitten toch ook heel lekker. Ik heb ze ook nog een half jaar na mijn bevalling gedragen. Toen gingen ze kapot omdat ik er ook in woonde.

  En dat niet op figuur komen is ook herkenbaar, nu 3 jaar later nog steeds de kilo’s er niet af, ondertussen door al het eten zelfs een aantal erbij:-(

  Beantwoorden
 • Mélanie

  20 februari 2019 at 10:42

  Ik denk dat je er goed aan doet niet te streng voor jezelf te zijn! Je hebt de prestatie van je leven gedaan en dat daar dan nog een tijd lang zwangerschapsbroeken aanvast zitten, So be it. Je hebt een prachtige dochter ? Ik verwacht zelf ook noet binnen een half jaar weer in mn oude jeans te kunnen straks!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close