Een heerlijk dagje Antwerpen | The World Around Me #14

Het is alweer mega lang geleden dat ik een The World Around Me online gooide. TWAM is een foto overzicht van één of meerdere dagen uit mijn leven. Je snapt nu ik ook wekelijks vlog dat ik het dan een beetje dubbel op vind. Maar ik weet ook dat bij lange na niet iedereen mijn weekvlogs bekijkt. Speciaal voor die mensen neem ik je vandaag mee via deze blog naar ons heerlijk dagje Antwerpen. 

Omdat het een lange dag zou worden en Antwerpen maar zo’n uurtje rijden is vanuit ons huis, vertrokken we rond het middaguur naar België. We hadden in Google Maps een parkeergarage ingevoerd die midden in het centrum zou liggen. Toen we nog maar één straat verwijderd was, zagen we dat de straat afgesloten was. Toevallig waren we net voorbij een andere parkeerplek gereden en dus besloten we om te draaien en daar te parkeren. Dan maar iets langer lopen. Is gezond, zullen we maar zeggen.

Antwerpen ligt aan de rivier De Schelde. Naast deze rivier stonden we geparkeerd. Dat was dus meteen een mooie wandeling. De zon scheen niet echt, maar de temperatuur was wel aangenaam. We liepen richting de parkeergarage waar we eigenlijk wilden staan. Daar aangekomen bleek dat we eigenlijk wel daar hadden kunnen parkeren omdat het pas vanaf daar afgesloten bleek te zijn. Er was namelijk een hele grote braderie. Alle marktkooplui stonden in historisch kledij. Of dat altijd zo is weet ik niet.

Maar misschien kwam het ook wel door de nationale feestdag Maria Hemelvaart. We wisten dit helemaal niet, want we hadden geen vooronderzoek gedaan. Hierdoor waren zo goed als alle winkels in het centrum (en waarschijnlijk ook overal in België) dicht. Hier en daar was er een winkel open, maar we hadden al besloten dat we de winkels dan maar zouden laten voor wat het was. Niet erg als je jezelf bedenkt dat Antwerpen echt een hele mooie stad is. De historische architectuur ziet er prachtig uit!


Op deze foto zie je dan ook het contrast tussen oud- en nieuwbouw.

Kijk al die gebouwen! Zo mooi! Ik heb mijn ogen uitgekeken. Ik kon de sfeer van vroeger proeven en het leek af en toe wel alsof we in de 19e eeuw beland waren. Echt prachtig! Je snapt dat we vooral rondgeslenterd hebben en hebben genoten van al het moois om ons heen nu zo goed als alle winkels dicht bleken te zijn.

Kort gingen we ook de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in. Dit is de hoofdkerk van het bisdom Antwerpen. Maar volgens mij begon er bijna een mis. Het werd super druk en de bellen van de kathedraal waren al zo’n kwartier aan het luidden. Toen zijn we maar gegaan.

Natuurlijk moesten we ook nog even eten. Wat ons op viel aan de Antwerpse restaurantjes (in het gebied waar wij geweest zijn), was dat er veel Italiaanse keukens zaten. Ook sushi zag je met regelmaat. We kozen uiteindelijk voor Pizzeria Ristorante La Torre (handschoenmarkt 14). De bediening was super snel en vooral erg zakelijk. Nu wilden we toch gewoon snel even wat eten, maar als je uitgebreid wilt eten is dit niet de juiste plek. Roy had een pasta met scampi’s. Die zaten er genoeg in, want vaak tref je er maar een aantal. Ik had een pizza met ham en champignons en die smaakte prima. Niet heel bijzonder verder, maar gewoon normaal lekker.

Wie mijn blog gisteren gelezen heeft, heeft ook gezien dat wij in Antwerpen waren omdat we naar de Piece Of Me Tour van Britney Spears in het Sportpaleis gingen. Wat ik daar van vond kun je dus in die blog lezen. En ben je benieuwd hoe het klinkt? Dan moet je even wachten tot de weekvlog van morgen online staat!

Ben jij weleens in Antwerpen geweest en zo ja, heb je dan ook aanraders?

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close