Ja het kan: je haar sneller laten groeien!

Als je kijkt naar mijn profielfoto op deze site, moet je misschien even twee keer kijken of die dame op de foto wel dezelfde dame is als degene op de review foto’s. Maar ja, dat ben ik toch echt! Ondertussen is het alweer een paar maanden geleden dat ik mijn haar heb afgeknipt tot net boven de schouders en rood heb geverfd – maar dat is er ondertussen ook al weer uit. Of nou ja, de kapper heeft dat gedaan.
Anyway, op het moment dat ik mijn lange lokken er af liet halen was ik super enthousiast. Gewoon een ander gezicht, andere dingen om met mijn haar te doen en gewoon even iets anders. Nou ja, even…?
Ik heb er zeker geen spijt van dat ik een groot deel van mijn haren er af heb laten haren, maar ik mis mijn lange haren zeker wel! Een mooie hoge (lange) staart, een vlecht, of meerdere vlechtjes of zelfs op speciale manieren gevlochten, lange haren in de wind, mooi opgestoken haar. Het feit blijft dat je met lang haar meer kunt doen.
En dus hoopte ik dat mijn haar iets sneller kon groeien. Nu heb ik de afgelopen jaren gemerkt dat mijn haren toch wel snel groeien, maar dat is vooral in de zomerperiode.
Op internet ging ik dus op zoek naar het antwoord op de volgende vraag: “hoe kan ik mijn haar sneller laten groeien?”
Ik vond vele tips en die wil ik uiteraard met jullie delen!

Föhnen, stijlen en krullen
Veel meiden en vrouwen zijn verzot op het stijlen van hun haar door gebruik te maken van bijvoorbeeld een föhn, stijl- of krultang. Het liefst willen ze hun haar elke dag perfect in model hebben zitten en daardoor gebruiken ze deze tools iedere dag. Stop hiermee! Tenminste… als je het elke dag doet. Deze tools worden heel heet en beschadigd je haar hierdoor en tja… niet bevorderlijk als je je haar wilt laten groeien. Je hebt tegenwoordig wel heatprotectors die je haar (zouden) beschermen tegen de hitte van je tang of föhn. Hoewel ik er niet van overtuigd ben dat het dan wel goed is om elke dag je stijlingtools te gebruiken…

Water
Dat water goed was voor het behouden van ons gewicht of zelfs helpt bij het afvallen weten we allang. Maar wist je dat water drinken ook goed is voor je haar? Het is goed voor de opbouw van je haar en je haar wordt er sterker door en daardoor groeit het weer sneller. Ga trouwens nu niet extra veel water drinken maar hou je aan de 1,5 tot 2 liter op een dag.

Olie
Ik heb het niet over olie die we gebruiken om te koken, maar over speciale oliën voor het haar. Vaak verwarm je deze olie tot deze lauw warm is en kun je je hoofd ermee inmasseren. Dit stimuleer de haargroei én is natuurlijk ook erg lekker!
Sowieso is een hoofdhuidmassage erg goed! Het houdt de haarzakjes soepel en het is goed tegen stress wat ook weer een van de problemen is bij haargroei!

Verzorging
Belangrijk is ook om je haar goed te verzorgen. Niet elke dag wassen en vooral uitkijken met shampoo! Een conditioner en één keer in de week een haarmasker is super goed voor je haar. Ook hier geldt weer dat je haar er sterker van wordt en dus sneller groeit.
Een tip voor een makkelijk haarmasker is eiwit. Dit klinkt heel vies, maar werkt goed. Scheidt het eiwit van het eigeel en verdeel vervolgens het eiwit over je haar. Het eiwit zorgt ervoor dat je haar belangrijke vitamine krijgt en zorgt er ook weer voor dat je haar sterker wordt. Spoel je haar hierna natuurlijk wel goed uit en was je haar goed en niemand zal weten dat jij eiwit in je haar hebt gehad!

Voedsel
Geloof het of niet maar bepaalde voedingsmiddelen zijn ook goed voor je haar. Vitamine B is de belangrijkste vitamine voor je haar. Krijg je te weinig vitamine B binnen, dan zul je het merken aan je haar. Het wordt dan slapper en futlozer.
Zorg ook dat je voldoende proteïne binnen krijgt, want hier wordt je haar dikker van. Vaak is het tekort aan proteïne ook de reden voor droog haar en slechte haargroei.
Eet regelmatig vlees, vis, eieren, melk, sojamelk, kaas, linzen en bonen om voldoende proteïne binnen te krijgen.
Nog een tip om je haargroei een boost te geven: maak een milkshake op basis van whey proteïne. Dit is een eiwitsupplement in poedervorm. Deze shake kan een maaltijd vervangen (wel in combinatie met een soep of muesli reep).

Kammen
Je haar twee keer op een dag kammen is voldoende. Denk hierbij aan de ochtend en de avond. Als je je haar kamt worden de haarzakjes gestimuleerd en die zorgen er weer voor dat je haren sneller groeien.

Zonlicht
Ik gaf al aan dat mijn haar in de zomer sneller groeit dan in de winter. Dat zal waarschijnlijk niet alleen bij mij zo zijn, maar bij iedereen. Het zonlicht bevat vitamine D en daardoor groeit je haar sneller. Kom dus vaker achter die laptop vandaan, leg je telefoon eens aan de kant, zet die televisie maar uit en ga lekker lange wandelingen maken!

Wat vinden jullie van deze tips? Welke tips gebruik je al?
Als je zelf nog tips hebt mag je me die ook laten weten natuurlijk!

 

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close