We krijgen een…

Wow! Ik zag net dat ik al bijna één hele maand geen updates met jullie gedeeld heb. Slecht! Maar met dit artikel ga ik het goedmaken! Ik kan jullie namelijk vertellen of we een jongen of meisje krijgen. Maar eerst…

… wat andere updates.

OPRUIMEN

Hoewel 3 weken geleden de meivakantie begon – en ik dus genoeg tijd zou moeten hebben om te schrijven – hebben we het druk gehad met opruimen. Eerst de zolder op orde, zodat de spullen die op de toekomstige babykamer staan daar naar toe kunnen. Mijn idee was om alle dozen gewoon netter op te stapelen, maar Roy vond het nodig om alle dozen grondig te bekijken zodat we daadwerkelijk meer plek konden maken door dingen weg te gooien. Vooruit. Dat was best een goed idee. Het moet tenslotte toch ooit gebeuren.

Daarna hebben we de slaapkamer aangepakt. Ook hier gingen we door alle spullen en hebben we gekeken wat we wilden bewaren en wat weg kon. Daarna konden we meteen plek maken voor de kast die vanuit de ‘babykamer’ naar de slaapkamer moest verhuizen.

Vervolgens de kledingkast opgeruimd, want mijn positiekleding paste er niet in. 8 volle vuilniszakken konden er weg en de overige kleding hebben we in vacuümzakken gedaan en op zolder gelegd. Zo. Mijn positiekleding kan ik nu eindelijk fatsoenlijk vinden.

En toen werd het tijd voor mijn rommelkamer, oftewel de toekomstige babykamer. Pfff… Wat een karwei. Gelukkig ging het uiteindelijk best vlot en heb ik best gemakkelijk nog kunnen beslissen wat ik graag wilde bewaren en wat niet. En doordat de zolder opgeruimd was, konden we daar ook weer wat spullen naar toe brengen.

20-WEKEN ECHO

Afgelopen woensdag was het dan zo ver. We hadden de 20-weken echo. Ik was toen precies 19 weken zwanger. De echo vond niet plaats bij onze verloskundige praktijk, maar in het ziekenhuis. Even een patiëntenpasje aan laten maken en toen op zoek naar de plek waar de echo zou plaats vinden.
De 20-weken echo is toch wel héél bijzonder. Bijna een uur konden we naar onze Mini kijken! Alles werd gecontroleerd en de echoscopist gaf elke keer duidelijk uitleg over wat ze zag en wat ze aan het controleren was. Héél bijzonder! Ons kindje is helemaal goed gekeurd. Alles zat er op en er aan en was in de goede verhouding. De beentjes waren wel langer dan het gemiddelde, maar daar is niks mis mee. Ik heb gewoon een supermodel in mij groeien 😉

Het enige wat nog niet goed was, is dat de placenta nog te dicht op het geboortekanaal zit. Dat wil ze extra in de gaten houden. Dat betekent dat ik bij 32 weken nog een echo krijg. Helemaal niet erg! Al duurt dat nog zo’n 3 maanden…

We wilden graag weten of Mini een jongen of een meisje is, maar wilden dat nog niet tijdens de echo weten. En dus moesten we wegkijken, terwijl de echoscopist naar het geslacht keek. Vrij snel had ze het gezien. Nadat ze klaar was met het onderzoek, schreef ze het op een papiertje en deed het in een gesloten enveloppe. Deze enveloppe moest naar de bakker, want vandaag hadden we onze Gender Reveal Party!

GENDER REVEAL PARTY

Op Moederdag erachter komen of je een zoon of dochter krijgt is toch zeker wel heel bijzonder. We hadden alleen onze gezinnen en 2 beste vrienden uitgenodigd. Heerlijk intiem en dat was precies goed. We hadden blauwe en roze bekers, slingers en onderzetters. Bij binnenkomst kozen de gasten de kleur beker van wat zij dachten dat het geslacht zou zijn.

Toen iedereen er was, werd het tijd om de taart erbij te halen. Deze hadden we een dag van te voren opgehaald bij het IJs en Taart Moment in Vlijmen (bij Den Bosch). De bakker is een vader van twee van mijn leerlingen en ik wist dat hij erg lekkere en mooie taarten maakt. Wij waren dan ook super blij met de mooie taart.
Voordat we hem aansneden maakten iedereen eerst foto’s. Aan mij uiteindelijk de eer om hem aan te snijden. Ik zette het mes in ongeveer het midden van de taart en haalde hem door. Je kon toen nog niets zien aan het mes. Toen kwam natuurlijk het moment suprême: ik zette het mes weer in het midden en sneed het tweede deel. Hierdoor kwam de punt los en zagen we al een klein stukje van de reveal. Wij krijgen een…

MEISJE

Ik begon meteen te huilen. Dat had ik overigens ook gedaan als het een jongen was geweest. Wat een mooi moment is dat! Zelfs Roy moest een traantje laten. Daarna hebben we de Ooievaar gered en de rest van de taart aangesneden. Nog een keer onze grote dank aan Bastiaan van het IJs en Taart Moment: hij was héérlijk! Iedereen had er heel veel complimenten over! Ik had natuurlijk niet anders verwacht.

Het besef dat we een meisje krijgen drong pas echt tot me door toen iedereen weg was. Ik moest van mezelf de blauwe slingers en spulletjes meteen opruimen. Roy moest vrij snel na de party weg om te werken jammer genoeg. En dus zit ik nu in mijn eentje bij te komen van een geweldige eerste Moederdag. We krijgen een meisje! Ons wondertje. Een dochter!

Ik weet niet hoe het komt, maar ik ben doodop. Ik weet dat het nog vroeg is, maar ik ga toch lekker slapen nu. Heerlijk dromen over onze dochter. Nu al het mooiste meisje op de wereld.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close