“Ik verloor in 9 dagen 4 kg en 15,5 cm!”

Elke lente start hetzelfde: kijkend in de spiegel en mezelf afvragend of ik dit jaar niet misschien toch een badpak moet kopen. Maar elk jaar weiger ik. Ik ben niet te dik, er kan alleen wel wat van af. Ergens onder mijn wintervet zitten buikspieren verstopt en die mogen toch echt wel een keer weer goed te zien zijn. Wanneer hebben zij voor het laatst zonlicht gezien? Een jaar of 6 geleden? En elke lente start ik opnieuw fanatiek met nóg meer sporten en probeer ik gezond te eten. Succes? Mwoaa… wel wat, maar niet wat ik zou willen. Mijn excuus: ik hou gewoon van lekker eten. En dat is overigens serieus. Wij zijn hier thuis helemaal gek op koken en bakken, maar ook de luiheid regeert hier wel eens waardoor we toch maar een pizza bestellen of friet gaan halen. Deze lente was ik het gelukkig niet in mijn eentje beu. Ook Roy – mijn vriend – was wel klaar met zijn buik. En zodoende startten we op 30 april 2015 met Clean 9; een programma van Forever Living Products. We zijn nu 9 dagen (en een beetje als dit online staat) verder en ik deel graag mijn ervaring én het resultaat met jullie.


Dit is wat Forever zelf vertelt over het Clean 9 programma:

LEG HET FUNDAMENT EN GA VAN START

LOOK BETTER. FEEL BETTER.
Met het CLEAN 9 Programma maakt u een vliegende start op weg naar een slankere en gezondere versie van uzelf. Dit efficiënte en makkelijk te volgen “cleansing” ofwel reinigingsprogramma geeft u de tools in handen die u nodig hebt om vandaag van start te gaan om uw lichaam te transformeren!
Het is dus niet perse een programma om mee af te vallen, maar om je lichaam te reinigen. Je lichaam begint namelijk met het afvoeren van opgeslagen gifstoffen die er voor kunnen zorgen dat je lichaam niet de maximale hoeveelheid aan voedingsstoffen uit je voeding kan opnemen. Dus of je nu moet afvallen of niet, iedereen kan dit programma volgen.

Het Clean 9 programma duurt 9 dagen, waarvan de eerste twee dagen het zwaarst zijn. Dit noem je de reset dagen. Je neemt dan namelijk geen vast voedsel. Dat klinkt heel eng, maar dat is het niet. Het is hooguit onwennig om op niks te kauwen. Door de voedingssupplementen die bij dit programma horen, krijg je voldoende van alle vitamines en mineralen binnen. Daarnaast zorgen de ‘fibers’ (vezels), de shake (vol proteïne) en de bijna pure aloë vera gel voor alle andere voedingsstoffen. Doordat je natuurlijk wel weinig calorieën binnen krijgt, kun je je hierdoor wat slapjes voelen. Bij mij was vooral het gevolg dat ik juist aan eten ging denken. En dat is echt heel killing. Daarom was ik erg blij dat Roy dit programma samen met mij deed, waardoor we elkaar konden helpen. Dag 3 t/m 9 zijn veel makkelijker en hier merkte ik dat ik mezelf energieker ging voelen. Vandaar ook mijn stuiterende challenge filmpje. Goed, genoeg informatie! Ik ga jullie meenemen in een korte diary van mijn Clean 9 ervaring.

Dag 1 (30-04-2015)
Ik heb vakantie, dus tijd genoeg om mijn lichaam te reinigen. We slapen uit, waardoor we het ‘ontbijt’ rond half 12 pakken. Hierdoor is alles verlaat. Het ‘diner’ nemen we dan pas om een uur of 9 in de avond. We willen niks overslaan – en dat zou waarschijnlijk ook niet goed zijn. Rond half 6 krijg ik mijn eerste moment van zwakte. Ik kan alleen maar aan eten denken. Niet zomaar eten. McDonnalds, pizza, shoarma. Alle fastfood etenswaren schieten continue door mijn hoofd. Om 6 uur gaan we wandelen met onze hond Odin. We gaan naar de hondenren waar hij kan spelen met zijn vriendjes, om vervolgens met de groep te wandelen. Tijdens het wandelen vertel ik aan iemand mijn struggels. Zij herkent het afvalprobleem en door er over te praten merk ik dat mijn fastfood gedachten wegzakken en dat ik me een stuk beter voel. Raar eigenlijk. Rond half 11 in de avond pakken we een appel. Ja, officieel staat dit niet in het programma, maar je mag tussendoor als je er behoefte aan hebt wel gebruik maken van gezonde snacks zoals bepaalde fruit- en groentensoorten. Rond half 2 in de nacht gaan we naar bed. Ik voel me goed en ben er trots op dat ik het toch maar vol heb gehouden, ondanks dat ik op het punt van opgeven heb gestaan. De aanhouder wint.

Dag 2 (01-05-2015)
We staan al eerder op en ‘ontbijten’ rond 11 uur. ‘Lunch’ is daardoor om half 5 en ‘dineren’ doen we daarom na het sporten. Ik merkte dat – ondanks dat het een reset dag is – ik erg actief was. Zo kreeg ik even een opruimkick. Vandaag had ik nergens last van en had ik ook niet de behoefte om extra te snacken.

Dag 3 (02-05-2015)
Elke dag komen we eerder uit bed. Ik voel me extra goed als ik wakker word. Maar dat kan ook te maken hebben met het feit dat we in de avond eindelijk weer mogen eten. We maken zelf Arabische groentesoep en genieten hier intens van. Verder heb ik als goede beweging 45 minuten op een redelijk tempo met Odin gelopen (los van uiteraard de kleine rondes).

Dag 4 (03-05-2015)
Vandaag heb ik rond 5 uur een moment van zwakte. Ik pak daarom een appel en vind het heerlijk om even mijn tanden in iets te zetten. Deze avond eten we zelfgemaakte Chineese tomatensoep. Als beweging ben ik ruim een uur gaan fitnessen.

Dag 5 (04-05-2015)
Vandaag gaan we naar de Efteling. Ik heb afgesproken met Yvette om voor onze YouTube-kanalen en blogs challenges op te nemen. We hebben 4,5 uur door het park gebanjerd en ’s avonds zijn we nog gaan fitnessen. Genoeg beweging toch? Deze avond aten we Thaise kip met sesam spinazie.

Dag 6 (05-05-2015)
Roy moet al vroeg weg om te werken en ik heb genoeg voor mijn blog te doen. Ik maak een grote wandeling met Odin van ongeveer 50 minuten op een redelijk snel tempo. Dat vind ik voor die dag wel genoeg beweging. In de avond eet ik een cowboysalade.

Dag 7 (06-05-2015)
Ojee, een lastige dag! We gaan namelijk de hele dag met onze nichtjes naar de Efteling (ja, alweer!). We hadden het op dag 5 al moeilijk in de Efteling, maar nu zouden we er nog langer zijn. Om half 12 kochten we een bakje met vers fruit. Dat mag gelukkig in het plan en ik ben blij dat we ook iets gezonds gevonden hebben. We houden ons verder netjes aan het programma. Behalve om half 6. We vinden dat we het goed gedaan hebben en ik trakteer mezelf op een kipcorn en Roy op een kroketje. Héérlijk, even zondigen! Als je probeert af te vallen en je ontzegt jezelf alles, houd je het immers ook niet vol. Die avond eten we rond 8 uur spaghetti puttanesca.

Dag 8 (07-05-2015)
Nog één dagje dit programma, want op dag 9 mogen we ook lunchen. De middagshake smaakt daardoor extra lekker. Om half 7 ga ik naar de Body Balance. Heerlijk 60 minuten me ontspannen in het zweet werken, haha! Daarna eten we thuis een apres ski baketray. En OMG, wat is die heerlijk! De recepten komen trouwens allemaal uit het boek Rudolph kookt 1 of 2. We hebben beide boeken gebruikt ter inspiratie wat we ’s avonds eten.

Dag 9 (08-05-2015)
Yes! De laatste dag. Vanmiddag mogen we lunchen. We maken een Spaanse koude soep, maar kunnen hem niet helemaal op. Dat is nieuw! Wij aten altijd best veel. Om kwart voor 7 heb ik een afspraak in de sportschool om te trainen op houding en ik ben daarna écht kapot! In de avond eten we saté (zonder saté saus) met gewokte groene groenten.

Dag 10 (09-05-2015)
Dag 10? Maar het programma duurt toch maar 9 dagen? Dat klopt! Maar vandaag mogen we het resultaat wegen en meten! Ik verloor in 9 dagen 4 kg en 15,5 cm!

Hierboven kun je mijn resultaten zien. Ik heb ook voor en na foto’s gemaakt, maar ik vond ze nog niet geschikt om hier te plaatsen. We gaan nu namelijk door met het vervolg programma F.I.T. 1. Ik hoop dat ik jullie daarna de voor, tussen en na foto’s kan en durf te laten zien!

Ik ben trots op het resultaat en voel me erg goed. Ik heb genoeg motivatie om met F.I.T 1 nog 30 dagen door te gaan! Heb ik je nieuwsgierig gemaakt naar dit programma? Kijk dan hier voor meer informatie of om het te bestellen.

Wat vinden jullie van mijn resultaat?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

42 Comments

 • Mariska

  10 mei 2015 at 08:44

  Zo erg knap dat jullie dit hebben volgehouden! Het is inderdaad bij mij ook altijd zo dat als ik mezelf dingen echt ga verbieden, ik het juist wil en vaak zwicht. Goed bezig!

  Beantwoorden
 • diana

  10 mei 2015 at 08:52

  weetje, ik ga maar even heel eerlijk zijn. en dit is echt niet lullig bedoeld, maar gewoon om je te helpen. want ik ben echt wel blij voor je dat je gewicht en centimeters kwijt bent, maar verwacht niet dat deze weg blijven. de enige manier om blijvend je gewicht te verliezen is gewoon gezond eten, en niet voor even maar de rest van je leven (dat rijmt). zodra je weer normaal gaat eten, komt alles er dubbel en dwars bij. met dit soort programma’s geef je je lichaam echt ernstig tekort, wat niet alleen ongezond is, maar wat op langer termijn ook nog het tegenovergestelde resultaat geeft. wat is er mis met gewoon gezond eten? zo moeilijk is het écht niet. het lukt mij zelfs, en ik ben toch een rasechte bourgondiër.

  Beantwoorden
  • Natasja

   10 mei 2015 at 09:01

   Ik vind het alleen maar fijn als mensen eerlijk zijn 🙂 Dus ik waardeer je mening ook heel erg. Dit programma is alleen niet specifiek bedoelt om af te vallen. Dit programma is namelijk ook erg geschikt voor mensen die moeten aankomen. Dat heeft te maken met dat je door de voedingssupplementen alles binnen krijgt wat je lichaam nodig heeft. Dus je lichaam reageert op wat goed voor hem is. Ik val af omdat ik af moet vallen, snap je? Daarnaast is ook het vervolg programma niet bedoelt om af te vallen, maar juist om fit te worden. Je leert een goed patroon opbouwen met – zoals jij dat ook zegt – gezonde voeding. Ik heb juist steun aan zo’n programma omdat ik hierdoor mijn grens beter aangeef (naar mezelf) en er niet overheen ga.
   Nogmaals ik waardeer het heel erg dat je zo eerlijk bent en meedenkt! Ik hoop dat ik het programma nog iets of wat heb kunnen verduidelijken. En mocht je mening niet onveranderd zijn: prima! Ik blijf jouw blog toch net zo leuk vinden 😛 😉

   Beantwoorden
  • Natasja

   10 mei 2015 at 09:07

   Oh, en ik vergeet erbij te vertellen dat dit programma opbouwt naar voldoende (de aanbevolen) calorieën. Want inderdaad is het slecht als je te weinig calorieën binnen krijgt. En inderdaad komt het dubbel aan als je weer normaal gaat eten. Maar daar werkt dit programma dus naar toe, en leer je je eetpatroon gezind te krijgen 🙂 Ik ben – mocht dat nog niet duidelijk zijn, want volgens mij komt t over alsof ik he probeer over te halen :$ – heel enthousiast daardoor over dit programma!

   Beantwoorden
   • diana

    10 mei 2015 at 10:39

    haha gelukkig. ben altijd bang dat ik dan over kom als iemand die alleen maar wilt zeuren. als je zelf maar weet wat je doet, en goed oplet. het andere programma ken ik niet, dus als dat er voor zorgt dat je een gezonde levensstijl ontwikkeld is dat alleen maar goed. mijn reactie was gewoon gebaseerd op dit stukje (wat in mijn ogen dus niet echt gezond en goed voor je is, want behalve mineralen en vitamine heb je ook gewoon koolhydraten, eiwitten en vetten nodig) maar ik wil je iig alle succes wensen met je weg naar een fit en gezond lichaam!
    en dankjewel, ik vind jouw blog ook leuk <3

    Beantwoorden
    • Natasja

     10 mei 2015 at 11:08

     Nee hoor, ik vind feedback fijn en vind dat iedereen een (respectvolle) mening mag hebben 🙂 door jou reactie en de reactie van iemand na jou ga ik een artikel schrijven over wat er qua voedingswaarden enzo aan bod komt tijdens dit programma. Even wat meer achtergrond verschaffen, hahaha!

     Beantwoorden
 • Karen

  10 mei 2015 at 10:09

  Ik heb een studie gedaan voor gewichtsconsulente en diverse cursussen gevolgd over voedsel en afvallen. Ik weet niet precies wat dit programma inhoudt qua ingrediënten, en ik sta absoluut achter af en toe detoxen, maar dan wel met normale voedingsmiddelen en zelfgeperste sapjes en geen rare supplementen. Het resultaat is absoluut voor jou persoonlijk fantastisch, maar wat Diana ook al zegt, het komt op deze manier vaak wel weer terug. Hoe sneller je afvalt, hoe sneller het ook weer terug is. Je kunt beter iets geleidelijker afvallen, dat is voor je lichaam ook echt gezonder. Je lichaam krijgt nu eigenlijk zo’n klap te verwerken dat het daarvan in de war raakt. Ook ik, wil niet lullig zijn en je niet afschrikken, maar ik wilde wel wat zeggen. Hopelijk zit je nu wel zo lekker in je vel dat je een gezonde levensstijl vast blijft houden. En als je vragen hebt, stel ze gerust. Ik ben altijd bereid je even te helpen. Liefs!

  Beantwoorden
  • fatiha

   16 maart 2016 at 15:50

   ik ben fatiha, ben een jaar geleden met de clean 9 gestart, heb dit elke seizoen opnieuw gedaan, dus nu 4 cleans verder… ik ben 10 kilo afgevallen aan vuiligheid afval gif noem het zoals je wil maar het zijn 10 kilootjes die ik niet meer ben bijgekomen ook al snoep ik af en toe. ik kom normal altijd snel aan als ik snoep. ik vind de aloe echt een WONDERMIDDEL, geweldig spul! ik ben van 69 naar 59 kg gegaan, zonder al te veel inspanning en met de minste beweging, niet dat ik niet wil bewegen maar met mijn drukke job kan ik niet intensief sporten. wel via de clean gezond en bewust leren eten en dat ben ik blijven aanhouden. dus gezond ishet zeker en helpt het afvallen ja als jou lichaam moet herstellen en terug inbalans komen en daardoor de vuiligheid verwidjerd, ben je zeker de kilootjs lichter die jou leven verzwaren, ik ben in 17j deze kilootjes nooit meer afgevallen ondanks alle soorten trainingen, dieten, etc… de hardnekkigste kilootjes heft de clean en de aloe gewoon verwijderd uit mijn lichaam en daar ben ik zo dankbaar voor! ik benn u een bewust, gezonder mens met verdwijnen van ook klachtjes en kwaaltjes en voel me super fris en energiek! wou dit effe meedelen.

   Beantwoorden
 • Norine

  10 mei 2015 at 12:22

  Super goed, zeg! Dat is ook wel iets voor mij. Voor mijn gevoel hoef ik alleen maar naar eten te kijken, om aan te komen. Zou best kunnen zijn dat mijn lichaam gedetoxt(of hoe je het moet schrijven) moet worden. Ik zal er eens naar kijken. Dank je wel voor de informatie!

  Beantwoorden
  • Natasja

   10 mei 2015 at 13:18

   Ik hoor van iedereen positieve geluiden. En t programma is bedoelt voor het aanmeten van een nieuwe lifestyle, dus het hangt helemaal van jezelf af haha 🙂 maar ik hoop ook dat t allemaal werkt 😉 tot nu toe wel!

   Beantwoorden
 • Cherish

  10 mei 2015 at 13:46

  Hey Natasja! Super goed gedaan! Ik ben ook net klaar met Clean 9 en ga volgende week ook met de FIT1 beginnen! Ik ben ook distributeur van FLP en kan me nu al geen leven zonder Aloë Vera meer voorstellen! Succes!

  Beantwoorden
  • Natasja

   10 mei 2015 at 18:03

   Tnks! Toch is het echt zo! Ben er ook echt heel blij mee! Hard voor gewerkt. Nu nog 30 dagen door met het vervolg programma om minstens nog 6 kg te verliezen (en hopelijk een hoop cm!) 🙂

   Beantwoorden
 • Roshelle

  12 mei 2015 at 14:45

  Dat klinkt super! Wel vind ik dit soort dingen altijd een beetje ‘eng’ omdat ik het idee heb dat het ook zonder dit soort programma’s kan zeg maar (dit is overigens geen aanval natuurlijk!) 🙂 Fijn dat je zo tevreden bent, 15 cm is een hele hoop!

  Beantwoorden
  • Natasja

   12 mei 2015 at 16:54

   Ik ben er ook zeker van overtuigd dat het zonder zo’n programma ook kan. Ik merk aan mezelf dat ik dit een fijn handvat vind om aan vast te houden en dat het ook even snel gaat waardoor de motivatie groeit. En ik ben zeker al tevreden, maar ben er nog niet 😉

   Beantwoorden
 • Bas

  16 mei 2015 at 16:20

  Ik ben nu met dag 4 bezig en vind het best zwaar.

  Ik mis alleen de info over de kosten

  121 euro voor c9, en zag dat een vervolg Fit 1 zelfs 295 euro kost. Dat is toch voor de meeste mensen een hoop geld. Laat staan als je het met z’n tweeën wilt doen..

  Gr
  Bas

  Beantwoorden
 • Nesrin

  10 juni 2015 at 16:40

  Hidiho Natasja,

  Ik volg je nog niet zo lang en wist niet dat jij deze detox kuur hebt afgemaakt. Ik ga er vrijdag of of zaterdag mee beginnen.

  Vraagje je bent nu bijna klaar met FIT 1 ga jij je ervaring delen op je blog? Ben zooooo benieuwd.

  Beantwoorden
  • Natasja

   10 juni 2015 at 16:41

   Hoi Nesrin! Ik ben sinds zondag officieel klaar maar we hebben nog supplementen over. Ja, van het weekend ga ik een verslag schrijven. Ik ben iig enthousiast! Heel veel succes meid!

   Beantwoorden
 • Kelly

  2 september 2015 at 10:00

  Beste Natasja,

  Ik ben maandag begonnen met mijn forever CLEAN 9 Programma! Ik ben nu op dag 3 en het bevalt me ontzettend goed! Ik ben blij dat ik vanavond weer wat mag eten! Een heerlijke roerbakschotel met visfilet staat er op het menu. Wauw wat heb jij mooie resultaten weten te behalen met dit programma! Ik hoop dat het goed gaat met het Forever fit 1 programma en ben benieuwd naar je resultaten! Heel veel succes!

  En even voor de mensen die zeggen dat de kilo’s straks dubbel weer terugkomen: dit programma is bedoeld om je lichaam te reinigen en te ontgiften. Als je na het forever programma weer in je oude gewoonte valt lijkt het mij vanzelfsprekend dat de kilo’s er weer aanvliegen. Het is mooi meegenomen dat je tijdens het Forever Clean 9 programma kilo’s en centimeters verliest, maar het uiteindelijke doel blijft het lichaam ontgiften en reinigen. Ik ken een aantal mensen die dit programma hebben gevolgd en op het moment nu zonder het forever programma verder gaan. Zij bewegen meer, nemen bewustere keuzes mbt voeding en voelen zich fitter en energieker zonder dat er maar één kilo aan is gekomen.

  Beantwoorden
 • Bianca Schrijft

  6 december 2015 at 15:04

  Hoi Natasja, ik ben heel erg benieuwd hoe het in de afgelopen maanden is gegaan. Een collega van mij heeft het een paar weken geleden gedaan en was ook wel wat kwijt, niet zoals jij, maar binnen 3 weken wat het er allemaal weer bij. Gezien de prijs is dat toch wel een grote teleurstelling. Heb het dus overwogen, maar nadat ik bij haar zag dat het er zo snel weer bij was, dacht ik laat maar. Ik wil niet handelen vanaf 1 reactie, dus ben benieuwd wat jou ervaring nu is.

  Beantwoorden
  • Natasja

   6 december 2015 at 15:39

   Het is tot aan de herfstvakantie goed gegaan. Belangrijk is dat je niet terugvalt in je oude gewoonte en dat je dus een nieuwe lifestyle creëert. Ondertussen ben ik weer op aan t letten en dat gaat super goed! Ik drink in de ochtend geregeld aloe Vera en zo nu en dan de shake. Ik verlies weer snel kilo’s en ben weer bijna op gewicht. Nogmaals: belangrijk is dat je het niet ziet als een dieet maar als een verandering in je eet/leefpatroon.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close