Valentijnsdag met kinderen

Valentijnsdag vieren met kinderen

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Maar waarom zijn alle valentijnsposts altijd gericht op stelletjes? Liefde is liefde toch? En ik voel onwijs veel liefde voor mijn kinderen. Wil je Valentijnsdag vieren met kinderen? Ik geef je een aantal ideeën om te doen.

Liefde bakken

Liefde gaat door de maag. De meeste kinderen houden van bakken, dus waarom niet iets lekkers bakken met de kroost? Denk aan een hartvormige cake of cakejes, cupcakes versiert met hartjes, koekjes bakken in hartjesvorm. Er is genoeg te vinden op het internet rondom de liefde!

Bekijk kinderfilms met liefde

Beetje afhankelijk van hoe oud je kinderen zijn, maar er zijn genoeg films waar liefde een grote rol in speelt. Denk aan Frozen en Frozen II en vrijwel alle andere Disney prinsessen films.

Kletspot

Ik schreef in de Thuis Date Ideeën blogpost ook al over de kletspot en maakte zelfs een blog over de Romantische Kletspot. Deze is uiteraard niet geschikt om met je kinderen te doen, maar het idee van een kletspot wel. Bedenk andere vragen/stellingen om met je kinderen te kletsen. Praat met hen over de toekomst bijvoorbeeld. Of hun leukste herinneringen. Gewoon weer wat meer met elkaar in verbinding komen.

Kamperen in de huiskamer of de tuin

Ook deze kwam in mijn blogpost over de Thuis Date Ideeën voor, maar is net zo leuk om met je kinderen te doen. Gezellig samen kamperen in de woonkamer of in de tuin. Sleep de matrassen naar de huiskamer, maak tenten van doeken, hang er rustige lichtjes in en tadaa. Gezelligheid alom!

Spelletjes en snacks

Niet geheel origineel, want ook deze kwam voor in mijn andere blogpost, maar wel net zo gezellig om met je kinderen te doen als ze oud genoeg zijn. Heerlijk gezellig maken en echt aandacht hebben voor elkaar. Lekkere snacks erbij als snoeptomaatjes, komkommertjes, kaasjes, chipjes, etc.

Tekeningen of knutsels maken voor elkaar

Zijn jouw kids creatief? Of hoop je dat ze ooit nog eens creatief worden? Ga samen met hen voor elkaar tekeningen of knutsels maken rondom liefde. Of laat ze vooral zelf bedenk om iets voor een ander te maken van wie ze houden. Kijk waar ze meekomen, het komt vanuit een liefdevol hart!

Je kind bepaalt de dag

Oké, deze kan even wat spannend zijn, maar laat voor deze dag je kind alles bepalen. Wat hij of zij aantrekt, wat jullie eten, wat jullie gaan doen. Natuurlijk mag je grenzen en regels stellen. Zie het als een cadeautje aan je kind. Zo kun je dat natuurlijk ook benoemen!

Heb jij nog liefdevolle ideeën voor Valentijnsdag met kinderen?

Pin deze ideeën voor later:

Valentijnsdag met kinderen vieren ideeën

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close