REVIEW | Black Opium – Yves Saint Laurent

Geurtjes. Ik krijg er maar geen genoeg van. Eigenlijk heb ik er dan ook veel te veel thuis en gebruik ik uiteindelijk maar 4 geurtjes écht vaak. Afhankelijk van het weer en wat ik ga doen natuurlijk. Toch vind ik het heerlijk om een parfumerie in te lopen en de geurtjes één voor één te ruiken. Dat was eigenlijk ook het geval met deze geur die ik voor Kerst van Roy kreeg: Black Opium van Yves Saint Laurent.

Het was een aantal dagen voor kerst dat we samen door de stad liepen. Ik wilde perse nog even de parfumerie in. Niet om iets te halen – want ik had immers genoeg geurtjes – maar om een paar geuren te ruiken waarover ik al veel gelezen had op verschillende blogs en andere sites.
Black Opium stond op mijn lijstje om te ruiken. Aan het vriendelijke meisje van de winkel vroeg ik dan ook of ik deze mocht ruiken. Ze spoot de geur op zo’n geurbriefje. Ik was niet onder de indruk. En Roy eigenlijk ook niet. Daarna spoot ze de geur op mijn pols. Want eerlijk is eerlijk: iedereen heeft zijn eigen lichaamsgeur en dus kan het op je lichaam totaal anders ruiken. Ik vond hem wel iets lekkerder, maar was nog steeds niet onder de indruk. Ondertussen gingen we door met nog wat andere geuren. Zo tussendoor rook ik dan weer aan de Black Opium op mijn pols en het verbaasde me – en Roy ook – dat hij toch wel steeds lekkerder ging ruiken. Tegen de tijd dat we uit de winkel gingen was ik echter nog steeds niet verkocht. Dat gebeurde zo’n 5 tot 10 minuten later. Toen vond ik hem pas lekker. Hoe lang zou ik hem tot die tijd opgehad hebben? Blijkbaar had deze geur voor mij echt even tijd nodig om heerlijk te ruiken.

Roy was al sneller verkocht dan ik en zodoende dat ik deze heerlijke geur op kerstavond onder de boom vandaan haalde.

Het flesje vind ik prachtig. In het midden een glazen rondje waar je doorheen kunt kijken. Zo zie je makkelijk hoeveel er nog in je flesje zit. En wat dacht je van het stenen flesje? Net zwarte diamantjes! I love it!

Topnoten:
– roze peper
– oranje bloesem

Hartnoten:
– Jasmijn
– Koffie

Basisnoten:
– Vanille
– Patchoeli
– Cederhout

Ik vind het een ontzettend bijzondere combinatie. Uiteraard al de peper, maar ook de koffie. De geur is dan ook echt een avondgeur. Hoewel ik meestal niet gecharmeerd ben van echte avondgeuren, vind ik deze echt overheerlijk! Zeker als hij langere tijd zit.

De prijzen variëren per webshop en winkel. In het kleinste flesje zit 30 ml en deze is verkrijgbaar vanaf €56. Niet goedkoop dus, maar zeker wel écht een aanrader voor iedereen die houdt van een stoere maar ook zeker sensuele geur.

Wat is jouw favoriete geur?

liefs

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

5 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close