Vakantie is slecht voor de lijn

Ai. Vakantie is qua eten altijd mijn valkuil geweest. En dat blijkt ook deze meivakantie wel weer. Gezond? Ik zweer het: ik heb het écht geprobeerd. Maar niet hard genoeg… Het stukje gedachten in mij wat zei: “Boeiend, na de vakantie nieuwe ronde nieuwe kansen” heeft gewonnen. Damn…! 

Waarom kopen we ook al weer chips? Wetend dat het in de kast ligt, maakt dat ik het op ga eten. Mijn complete zelfbeheersing is weg. Bah! Ik weet dat ik in de laatste Hap Slik Fit zei dat ik alles weer op zou pakken, maar daar is nu nog bar weinig van terecht gekomen.

Niet alleen durf ik nu even niet op de weegschaal te staan – ik weet toch al wat die mij vertelt – maar ook ben ik nu enorm lui. Hoewel vakantie hèt ideale moment is om meer te bewegen, zit ik lui op de bank series te bingewatchen. Ook leuk, maar mijn lichaam is er echt minder happy mee.

Ik baal heus van mezelf. Maar het genieten en nergens op hoeven te letten.. Ja, dat is ook wel fijn. Voor nu. Want ik weet dat de dag gaat komen dat ik mezelf aan kijk en denk: “Waarom? Kom op, je kunt het!”

En die dag gaat er zeker snel komen. Na de vakantie. Dat dan weer wel…

Waar ligt jouw zwakte qua eten?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

12 Comments

 • Annette

  3 mei 2016 at 14:40

  Ik ben net terug van een korte vakantie in Londen. Ik heb daar zo verschrikkelijk veel gelopen dat ik niet denk dat ik een grammetje ben aangekomen 🙂 maar mijn zomer vakantie is er ook altijd een van veel op je strandbedje en er alleen af komen om te eten 🙂

  Beantwoorden
 • Ina Willems

  3 mei 2016 at 14:47

  Mijn zwakte ligt bij kleine snacks zoals een chocolaatje. Een zak chips kan ik zonder problemen voor mijn neus laten liggen omdat ik heel goed besef dat ik dit niet moet eten. Maar kleine dingetjes zorgen al sneller voor de ‘het is maar een kleintje’ gedachten.

  Beantwoorden
 • Manon

  3 mei 2016 at 17:29

  Ik was een aantal keer goed op weg, maar als mijn nichtjes komen logeren mondt het altijd uit op een 4 dagen lange sleepover fest waarin we alles opeten wat we tegenkomen. En dat zijn de leukste dagen die er zijn.

  Maar dan komt de realiteit weer en besef je wat je allemaal naar binnen hebt geduwd dat je niet eens meer aan je dieet durft te denken of in mijn geval, de weight watchers punten. Brrr.

  Gelukkig doe ik geen dieet meer, maar gouden tip schijnt te zijn dat je tijdens je dieet nooit moet denken ‘dit mag ik niet meer’ zodat je tijdens je vakantie los gaat, maar ‘ooit eet ik dit weer’. Misschien kun je dat volhouden tijdens je vakantie!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close