GAME REVIEW | Pokémon Sun

Whoa! Zien jullie dat? De feestdagen zijn voorbij, ik heb nog een weekje vakantie en tadaa…. Meteen alle dagen achter elkaar artikelen online. BAM! Tijd om een game review te doen van een spel dat mij tussen de feestdagen enorm vermaakt heeft. En nog steeds doet moet ik daarbij vermelden: Pokémon Sun voor de Nintendo 3DS.

Pókemon heeft voor mij iets nostalgisch. Toen ik een jaar of 10 was, werd het een enorme hit hier in Nederland. Poeh, dat is dus al ruim 18 jaar geleden! Ik vond de tekenfilmserie leuk. Zo leuk dat ik die vorig jaar ook weer helemaal heb zitten kijken. Of in ieder geval tot en met generatie 2. En daarnaast speel ik nog met regelmaat Pókemon Yellow die toentertijd voor de Nintendo Gameboy Color is uitgebracht.

Vorig jaar kocht ik de Nintendo New 3DS gameconsole in combinatie met Pókemon Sapphire én een leuk Pikachu hoesje en schafte ik daarna voor een klein prijsje nog de download van Pókemon Yellow aan, zodat ik die op mijn nieuwe ‘gameboy’ ook kon spelen. Ik heb meer Yellow gespeeld dan Sapphire. Hoewel ik dat nieuwe spel ook wel leuk vond, had ik meer interesse in het nostalgische oude spel as usual.

Afgelopen kerst kreeg ik Pókemon Sun cadeau van Roy. Ik pakte meteen mijn 3DS erbij en speelde mezelf suf. Zodra ik opstond ging hij aan. Vandaar ook dat ik – zoals je hierboven kunt zien – al zoveel uur besteed heb aan dit spel.

Pókemon Sun speelt zich af in de regio Alola. Ik moet elke keer denken aan Hawaii. Anyway, het intro is vrij lang. Dat irriteerde me een beetje. Ik wilde graag snel aan de slag, maar je kon nog maar weinig doen. Gelukkig wel iets, want anders had ik hem weggelegd. Aan de andere kant werd het verhaal daardoor wel al vrij snel duidelijk. Sowieso vind ik dit spel – net als Yellow – erg duidelijk. Sapphire daarentegen vind ik minder duidelijk; ik wist daar minder goed waar ik naar toe moest of wat ik moest doen.

Wat ik ook erg leuk vind, is dat er nog een hoop pókemon mee mogen doen vanuit de eerste generatie, wat het voor mij dus herkenbaar maakt. Sommige zijn aangepast in de Alola stijl en dat maakt het ook wel weer grappig. De (voor mij) nieuwe pókemon vind ik ook erg leuk in dit spel. Daarnaast heeft het spel een mooie afwisseling tussen het vangen van pókemon, het volgen van het verhaal, battles en uitdagingen.

Nog voordat ik wist hoe duidelijk dit spel was, kocht ik de Pókemon Sun & Moon guide via het internet. Ik heb zo’n boek ook voor Yellow (die is helemaal versleten!) en ook voor Sapphire. Tegen de tijd dat het boek binnenkwam, was ik al een heel eind in het spel en vond ik het spel ook echt wel speelbaar zonder hulpmiddel. Toch merk ik dat je daardoor wel bepaalde dingen mist. Leuk toch om ook die extra dingen te krijgen! Het boek is trouwens helaas alleen in het Engels te verkrijgen. Voor Yellow had ik een Nederlandse versie en die vond ik ideaal! Gelukkig is mijn Engels ook goed genoeg om ermee vooruit te kunnen.

Het boek is daarnaast handig omdat je precies ziet welke Pókemon je hebt in Sun en Moon en wanneer ze evolueren. Daarnaast staat er de route in, de geheime plekjes, weet je met welke pókemon en welk level je tegenstanders vechten, waar je bepaalde pókemon kunt vinden en ga zo maar door. Het is echt een compleet overzicht!

Ben je ‘fan’ van Pókemon – al is het net als ik alleen van de eerste generatie – en heb je een Nintendo 3DS? Dan is dit een super leuk spel voor jou! Oh, en wil je het verschil weten tussen Pókemon Sun en Pókemon Moon, klik dan hier. Het is een linkje naar een andere site!

Keek jij vroeger Pókemon? Zo ja, wie was of is jouw favoriet?

XOXO Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close