Personal ♥ Herfstvakantie, of zo iets

Het is 7 uur geweest en ik lig languit op de bank. Na weer 8 weken gewerkt te hebben, is het weer tijd voor een weekje vakantie en ik pak dit moment – deze avond – om even relaxt onderuit te hangen voor zolang als het kan. In mijn hoofd is het nog niet rustig en ik vraag me dan ook af of dat deze vakantie nog gaat komen. Op één dag na, zijn al mijn dagen al volgepland met allerlei activiteiten. Sommige activiteiten zijn verplichtingen en andere activiteiten zijn juist gewoon leuk. Maar hee, ik heb herfstvakantie, of zo iets.

Het voordeel van het werk in het onderwijs is dat ik wel deze vakantie kan pakken om al die activiteiten te doen. Ik kan me haast niet voorstellen hoe dat in een andere soort baan moet zijn. Een baan waarin je misschien maar één of twee keer in het jaar vakantieweken kunt aanvragen. Ik weet precies wanneer ik vakantie heb én hoelang én hoeveel. Ja, geen vakantiegebrek als je werkt in het onderwijs. Even daargelaten dat je als juf zijnde in de vakantie toch nog vaak met je werk bezig bent.

Nee, ik probeer eigenlijk altijd van een vakantie te genieten zodat ik er opgeladen weer tegen aan kan met de kids. Maar deze vakantie steekt het even anders in elkaar. Ik heb het namelijk echt mega druk. In december hoop ik mijn diploma visagie te behalen. Om dit te kunnen behalen, moet ik al mijn praktijkopdrachten afronden en dan nog examen doen. Gezien ik 5 dagen in de week werk, moet ik deze opdrachten in het weekend doen. Waarschijnlijk niet onbekend, maar geregeld komt er iets tussen en wat gebeurt er dan… niks aan mijn studie in ieder geval. En dus ga ik deze vakantie gewoon even knallen. Mooi 3 opdrachten uitvoeren, waarvan 2 met een professioneel fotograaf gedaan gaan worden. En ook dat vraagt om veel mailverkeer, overleg, telefoontjes, voorbereidingen en ga zo maar door.

Naast mijn studie is er ook nog iets anders op mijn pad gekomen waar ik vol enthousiasme mee aan de slag ga. Maar daar mag ik – helaas – nog niks over zeggen, omdat er nog het een en ander geregeld moet worden. Toch verijst ook dit zijn voorbereidingen. Want als ik iets doe, wil ik het ook goed doen.

En dan nog de verplichte, maar zeker ook leuke dingen.
– bloggen (duhhh!)
– 2 verjaardagen (party!)
– uit eten (altijd goed!)
– Walibi (Roy en ik gaan elk jaar – noem het maar traditie – dus is het verplicht om ook dit jaar weer naar de fright nights te gaan)
– make-uppen op een kinderfeestje
– Huishoudelijke karweitjes waar je alleen in de vakantie aan toe komt

Vervelen gaat me dan ook niet lukken. Maar poeh! Druk, druk, druk. Nog even knallen en dan wordt het rustiger zodra ik mijn studie afgerond heb.

Ondanks de drukte ga ik zeker van de hefstvakantie genieten. Want alles wat ik ga doen, vind ik ook zeker leuk om te doen!

Wat zijn jouw plannen komende week?

liefs

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

One Comment

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close