HERSENSPINSEL | Over mama-student, zweverig gedoe en content creëren

Een blog. Maar waarover? Het is donderdagmiddag. De kinderen liggen op bed (lees: Lucas slaapt en Isabelle speelt op haar kamer) en ik zit op de bank. Ineens begint het te kriebelen. Ik moet schrijven. Oké. Maar waarover dan? Geen idee. Ik weet wel dat als ik dit gevoel heb en ik begin met typen dat hetgeen wat ik wil vertellen er vanzelf uit vloeit. Of het interessant is? Op dit punt van deze tekst weet ik dat nog niet, maar lees verder en je komt er – net als ikzelf – achter.

Ik heb al veel te lang niet meer geschreven. Ik heb wel zin. Heus. Maar momenteel wil ik me even niet druk maken om mijn blog. Op 8 februari begint mijn studentenleven naast het mama zijn en naast mijn baan. Dus dat gaat al druk genoeg worden. Daarnaast ben ik iemand die veel behoefte heeft aan me-time. Bijvoorbeeld in de vorm van hersenloos scrollen door Instagram of de rest van het internet, een film of serie kijken (als het al niet bingewatchen is; maar dit laatste lukt niet meer zo goed doordat ik kinderen heb haha), een boek lezen of wat anders. Ik wil dus – nu het nog kan – even mijn rust pakken.

Ergens vind ik het heel erg spannend dat ik ga studeren. Ik probeer nog niet teveel na te denken over hoe ik het allemaal moet gaan doen. Laat ik vooral in mezelf geloven. Ik kan dit. Ik ben niet de eerste mama met een baan die daarnaast studeert. Dus dit kan ik. Het komt goed. Of ik dit zeg om mezelf moed in te praten of dat ik dit zelf écht geloof…? Daar moet ik misschien nog achter komen.

Ik ben de laatste jaren wel wat relaxter geworden met zulke dingen. Go with the flow is dan ook een beetje mijn motto voor dit jaar geworden. Ik zie het wel. Ik ga mee in hoe het voelt en hoe het komt en hoe het gaat. One way or another we komen er wel.

Ik heb niet het gevoel dat ik overal en met alles in control moet zijn. Want één ding wat ik altijd geloofd heb is dat dingen gebeuren met een reden. Je kunt het dus alleen gemakkelijker voor jezelf maken. Laat het over je heen komen en schat de situatie opnieuw in. Dat is dus wat ik probeer te doen.

Ik vind het zo bijzonder hoe je ieder jaar toch weer nieuwe ontwikkelingen op doet rondom jezelf. Je blijft jezelf evolueren. Prachtig vind ik het! Ook grappig om terug te zien hoe je eerst was in vergelijking met nu. Waar je eerder zo heilig van overtuigd kon zijn, hoeft nu niet meer de waarheid te zijn. Dus tja, wat is de waarheid dan eigenlijk?

Ik begon te schrijven over het niet bloggen en daar wil ik nog even op terug komen. Bloggen is nog steeds een passie van mij, net als het maken van video’s. Beiden staan momenteel even stil. En dat is ook ontwikkeling. Weet je wat het is? Als ik door zou knallen met bloggen en video’s maken, dan zou het geen content zijn waar mijn hart in zit. Dan zou het gewoon… het zoveelste content zijn. Niks nieuws. Niks enthousiast. En vooral niet mezelf.

En dus is het oké. Zoals ik al eerder zei: go with the flow. Het is goed. En weet je wat het grappige is? Met deze instelling heb ik de laatste maanden meer bereikt dan toen ik er vol gefocust op zat. Of ik doe iets verkeerd qua focus haha.

Hoe dan ook. Ik had dus vooral zin om te schrijven. Dat heb ik nu gedaan. Yes, er staat weer iets online. Een stuk waarin jullie mij beter leren kennen. Een stuk met een hersenspinsel van mij. Wie weet inspireert het jou en wie weet kun je er niks mee. Beiden is goed. Ben je tot hier gekomen met lezen, wil ik je daar in ieder geval voor bedanken!

Tot snel!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

 • Esmée van Oorschot

  15 januari 2021 at 23:22

  Heey, dit is misschien off-topic maar ik kan me herinneren dat je in 2016 een boekje gekocht had met 1 vraag per dag. Schrijf je er nu nog in om het vol te maken, zie je verschil over de jaren heen?

  Beantwoorden
  • Natasja

   16 januari 2021 at 08:36

   Hoi Esmee. Wauw! Wat heb je dat goed onthouden 😳 nee, ik schrijf daar niet meer in. Heb het jaar niet eens volgemaakt 🙈🙈🙈 Dit soort boekjes zijn geloof ik niet zo aan mij besteed😬 Wat leuk dat je hier op terug komt!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close