Mijn 5 favoriete games op mijn iPhone X

Heerlijk om af en toe spelletjes te spelen op mijn telefoon. Tijdens het toiletbezoek, tijdens een programma wat je maar wat een half oog hoeft te volgen, tijdens het hangen op de bank. Soms is het gewoon fijn om lekker met de telefoon in de hand spelletjes te spelen. Vandaag deel ik dan ook mijn 5 favoriete games op mijn iPhone X met jullie. 

Magic-Bricks

Magic-Bricks is een simpel puzzelspelletje. Je hebt allerlei gekleurde blokjes in het midden die je weg moet zien te spelen met de gekleurde blokjes aan de zijkant. In de classic mode doe je dat door 2 van dezelfde kleuren te koppelen, tenzij op het blokje een getal staat. Dat getal geeft aan hoeveel blokjes van dezelfde kleur gekoppeld moeten worden. Maar let op! Want zodra je twee van dezelfde kleur raakt (zonder het blokje wat al in het midden stond), gaat ie kleur weg. En dat is behoorlijk balen als je er bijvoorbeeld 3 of 4 van nodig hebt. Per 30 seconden moet je een kleur weg gespeeld hebben, of er komt een nieuw blokje bij als het je niet gelukt is. Naast de classic mode, heb je ook nog de expert mode  en de puzzle mode. Ze beginnen allemaal heel makkelijk, maar het wordt echt heel moeilijk. Ik vind dit spel in ieder geval erg verslavend!

Magic-Bricks is gratis en alleen verkrijgbaar voor iOS.

Sudoku 🙂

Dit spel heb ik denk ik al vanaf de iPhone 4. Sudoku vind ik sowieso een leuke puzzel en deze app erg fijn. Je hebt vier moeilijkheidsgraden: EasyMediumHard en Expert. Expert is écht heel moeilijk en lukt mij ook heel vaak niet om te maken. Maar die uitdaging vind ik wel echt top!

Het fijne aan deze app is dat je in ieder vakje in het klein getalletjes kunt zetten die nog mogelijk zijn voor dat desbetreffende vakje. Zo kun je soms snel zien welk getal er in moet en persoonlijk kan het erg overzichtelijk werken. 

Download hier gratis de app voor iOS.

Flow Free

Sorry jongens. Maar blijkbaar hou ik van puzzels. Dit is nog zo’n denkspel. In Flow is het de bedoeling dat je twee kleuren koppelt en het hele veld vol krijgt, zonder dat ze onderbroken worden. Ik vind dit echt heel verslavend. Ook hier begint het makkelijk en worden de levels steeds moeilijker. 

Overigens heb je hier verschillende varianten van, die allemaal net zo verslavend zijn.

Download voor iOS:
Flow Free
Flow Free: Hexes
Flow Free: Bridges
Flow Free: Warps

TouchRummy

Rummikub blijft een leuk spel! Dit spel is ook erg mooi en werkt heel fijn. Je kunt tegen de computer spelen, maar ook via bluetooth tegen iemand naast je op de bank bijvoorbeeld. Het spel behoeft vast geen uitleg, gezien iedereen het vast en zeker wel kent. Vind je Rummikub ook zo’n leuk spel, dan is deze app ook echt iets voor jou!

Download hem gratis voor iOS.

Hole.io

Alle voorgaande spellen heb ik ook allemaal gespeeld op mijn voorgaande iPhones. Dit spel ken ik echter nog maar net, maar is vrij verslavend. Je speelt dit spel online tegen anderen. Je bent een ‘gat’ en in dat gat laat je mensen, prullenbakken en lantaarns verdwijnen. Hoe meer je opgeslokt hebt, hoe groter je gat wordt en je ook huizen, flats, boten en robots je kunt opslokken. Ook kun je je tegenstanders opslokken en dat levert extra punten op. Dit alles moet je doen in 2 minuten tijd. Aan het einde krijg je punten en met die punten kun je nieuwe dingen unlocken

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik dit niet te vaak kan spelen, omdat ik dan last krijg van mijn pols. Daarnaast vind ik het enorm irritant dat je na ieder spel reclame krijgt die je moet kijken. Dit kun je uitzetten door ervoor te betalen. Het spel is gratis met reclames en zonder reclames betaal je iets van €3. Maar eerlijk is eerlijk: het concept van dit spel is super simpel en verslavend.

Download hier de gratis versie voor iOS.

Welke spelletjes speel jij graag op je telefoon?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

One Comment

  • Evelyne

    22 januari 2019 at 18:50

    Ik speel op mijn telefoon Woord Kruis en Woord Snack. Ik zit al behoorlijk ver in het spel en ik moet toegeven dat het wel eens durft te vervelen.. Ik ben al een tijdje op zoek naar de Tetris-app, maar vind alleen van die spelletjes met blokken die je van onder in je scherm moet inschuiven en niet de versie die van bovenaf komt. Vreemd en vervelend.. Heb het vroeger zo vaak gespeeld op een GameBoy-achtig toestel.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close