Mijn ervaring met de iPhone X

Al zo’n 7 jaar ben ik een trotse iPhone gebruiker. Iedere twee jaar mag ik een nieuw toestel en afgelopen februari ging ik dan ook voor de nieuwste iPhone X. Vooral vanwege de portretcamera functie. Maar daarnaast vond ik hem er ook te gek uit zien. Nu ik hem zo’n half jaartje heb, vind ik het tijd om met jullie te delen wat ik nu eigenlijk van de iPhone X vind. 

Looks en vernieuwende specificaties

Hoewel alle iPhones er eigenlijk altijd hetzelfde uitzien, is er natuurlijk een duidelijk verschil met de iPhone X. De homebutton is weg, hij bestaat vrijwel volledig uit glas en heeft een volledig display. Ik vind dat heel fijn kijken!

In vergelijking met mijn oude iPhone 6S is de iPhone X op alle fronten groter én zwaarder, maar niet zo erg dat ik daar last van ondervind. Juist door het volledige display kan ik juist fijner typen dan op mijn oude iPhone. En niet onbelangrijk: hij past nog altijd in mijn broekzak!

Naast het uiterlijk zijn er nog meer vernieuwingen gedaan bij de iPhone X. Zo heeft de iPhone X als enige iPhone een OLED-scherm die energiezuiniger is, zijn de camera’s verbeterd door zowel beeldstabilisatie als portretmodus op zowel front- als backcamera en kun je inloggen door Face ID. Daarnaast kun je de iPhone X ook draadloos opladen. Lijkt me ideaal! Ik heb alleen (nog) geen draadloze oplader, maar in een winkel waar ze die verkopen, werkt het perfect.

Waar word ik vrolijk van?

Nu ik de iPhone X al zo’n half jaar in bezit heb, kan ik jullie ook goed vertellen wat ik er van vind. Zo word ik ten eerste vrolijk van de batterij. Ik hoef hem bij normaal gebruik tussendoor niet meer op te laden, wat zo wel bij mijn oude iPhone was. ’s Avonds aan de oplader is prima. Hij gaat nog steeds niet langer mee dan één dag, maar zolang ik tussendoor niet in de stress hoef te schieten, vind ik het wel prima.

Daarnaast word ik ook vrolijk van de portretmodus. Wat een mooie foto’s worden er hiermee gemaakt! Hoewel ik hierin zeker nog verbetering zie. Zo vind ik het niet fijn dat je de camera perse op een bepaalde afstand moet houden én pakt hij niet altijd mooi uit. Maar dan nog blijft dit een hele toffe functie. Sowieso word ik vrolijk van de verbeterde camera.

Ik vind het ook heel fijn dat je met de iPhone X sneller kunt wisselen tussen apps. Heerlijk!

Maar het allerfijnst is misschien nog wel hoe snel hij is! Dat merk je aan alles. Hij opent de apps super snel, reageert heel snel op de aanrakingen. Dit is fijn werken!

Waar word ik niet vrolijk van?

Laten we beginnen met een makkelijke: de prijs. De iPhone X kost meer dan €1000 en dat is natuurlijk wel een hele uitgave voor een telefoon.

Daarnaast word ik ook niet altijd vrolijk van Face ID. Met zonnebril op, pakt hij hem bij mij bijvoorbeeld niet. Maar ook vind ik het irritant dat je niet meteen naar de code kunt gaan. Soms is dat gewoon makkelijker. Hoewel het ook retesnel kan werken als hij hem wel meteen herkent. En ja, zelfs in het donker lukt dit!

En het laatste waar ik niet vrolijk van wordt (maar dat was er ook al bij de iPhone 7) is dat er geen losse uitgang meer op zit voor een koptelefoon. Zo kun je niet laden (als je niet draadloos oplaad) en luisteren met de koptelefoon tegelijkertijd. Hoewel ik dit niet altijd mis, is het wel heel irritant zodra het wel nodig is…

Hoe bescherm ik zo’n dure telefoon?

Tja, en daar loop ik dan met mijn dure iPhone van glas. Wat als hij valt? Natuurlijk heb ik hem verzekerd, maar daar probeer ik liever geen gebruik van te maken. Ik kocht meteen één van de beste hoesjes die er zijn. Eentje waarmee ik zelfs met mijn iPhone zou moeten kunnen gooien zonder dat hij beschadigd. Filmpjes genoeg van gezien om te geloven dat het daadwerkelijk werkt. Natuurlijk niet uitgeprobeerd, want dat risico ga ik niet nemen. Maar, eerlijk is eerlijk: hij is ondertussen al vaak genoeg uit mijn handen, uit de handen van mijn dochter of ergens anders vanaf gevallen. Hij is nog helemaal heel. Oké, het beschermplaatje van de voorkant mag ondertussen vervangen worden (eerder moest ik dit bijna iedere maand laten vervangen) en het hoesje heeft duidelijk wat beschadigingen.

Oké, nieuwsgierig naar het hoesje? Ik kocht de Mous AiroShock case in de kleur Walnut. Serieus. Zoek het op op YouTube en ben ook verbaasd. Wie weet durf jij het wel daadwerkelijk uit te proberen.

Wat vind ik van de iPhone X na een half jaar gebruik?

Ondanks de prijs, word ik heel blij van mijn iPhone X. Ik kocht hem samen met een T-Mobile abonnement, want zolang als ik een mobieltje heb, ben ik daar al klant. Daarnaast vind ik hem echt heel snel en gaat de batterij langer mee dan iedere ander iPhone die ik tot nu toe gehad heb. Alles wat ik kan zeggen over de camera: I love it! Ik hou van foto’s maken en deze iPhone maakt echt hele mooie foto’s! Was hij echt zoveel geld waard? Tja, dat is lastig te zeggen. Mijn eerste ingeving is ‘nee’. Gewoon puur omdat ik een prijs boven de €1000 eigenlijk gewoon veel te veel vind voor een telefoon. Gezien de iPhone 8+ ook een aantal functies heeft die de iPhone X ook heeft, denk ik dat ik met een iPhone 8+ ook blij geweest was (los van de grootte). Maar ik heb de iPhone 8+ natuurlijk niet uitgeprobeerd, dus ik kan en mag eigenlijk die vergelijking niet maken. Laten we het dan maar anders stellen: voor mijn volgende iPhone (ja, ik blijf bij iPhone!) ga ik niet dit bedrag neerleggen. Maar goed. Dat zeg ik nu… 😉

Welke telefoon heb jij?

Dit artikel bevat een samenwerking met T-Mobile Disclaimer

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

One Comment

  • Rachel

    12 augustus 2018 at 19:32

    Wat goed dat je dit hebt gedeeld.. heel irritant inderdaad dat je geen twee uitgangen meer hebt ivm opladen en de koptelefoon.. maar verder is die wel top inderdaad. toch heeft de mijne soms wel complicaties.. ik heb hem nog niet eens een halfjaar. Soms loopt die op een app zomaar vast? en moet ik ‘m helemaal uitzetten? ook foto’s in schemer maken is waardeloos. Volgend jaar ga ik misschien toch voor een totaal andere telefoon. Probleem is dat ik een macbook en iMac heb dus alles kan ik koppelen met mijn apple telefoon..

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close