Voornemens voor 2018 die waarschijnlijk niet gaan lukken

Als eerste ben ik er van overtuigd dat als je al meteen denkt dat iets niet gaat lukken, het je daadwerkelijk ook niet gaat lukken. Dat gezegd te hebben, heb ik vandaag voor jullie een lijstje met voornemens die ik – bij wijze van – al 100 keer als – voornemen op mijn lijstje heb gezet, maar nooit een heel jaar lang is gelukt. Toch probeer ik het elke jaar opnieuw en wie weet – ja, hier komt dan toch het positieve – lukt het me komend jaar wel. Maar voor nu mijn voornemens voor 2018 die waarschijnlijk niet gaan lukken.

 1. Gezond eten en sporten
  Dit gaat me in januari lukken. Misschien zelfs tot aan de carnaval in februari. Daarna wordt het waarschijnlijk weer een potje, om het ergens halverwege mei – misschien begin juni – weer op te pakken. Tenminste, zo gaat het vrijwel ieder jaar. Vaak zit ik er dan een behoorlijke tijd lekker in, om vervolgens in oude patronen te vallen. Natuurlijk is het helemaal niet erg om een dagje of – wat maakt het ook uit – zeg een heel weekend (Hallo Paaspop!) wat ongezonder te leven, zolang je het gezonde patroon daarna maar weer oppakt. En dat is meestal – bij mij althans – het ding: het lukt me dan vaak niet om meteen weer het gezonde patroon op te pakken.
 2. Mijn streefgewicht behalen
  Dat is me nog geen een jaar gelukt. Wel het afvallen en mijn eerste stap naar mijn streefgewicht, misschien zelfs ook het tweede doel voor mijn streefgewicht, maar het streefgewicht zelf uiteindelijk nooit. Misschien is het te hoog – of zeg te laag 😉 – gegrepen.
 3. Weekboodschappen
  In de tijd van gezond eten en sporten (zie punt 1), lukt het vaak wel. Het is namelijk enorm helpend om zo elke week gezond te eten. Maar zoals ik al voorspelde, zal dit dan lukken tot aan de carnaval en dan zal het weer weg zijn. Als dit punt wel lukt, weet ik zeker dat punt 1 ook veel beter zal gaan. Fingers crossed!
 4. Twee keer per jaar een grote schoonmaak
  Ik ben al blij als ik dit één keer per jaar doe, maar eigenlijk moet ik gewoon de lente- en de herfstschoonmaak écht gaan doen. De keukenkastjes zijn denk ik nog het vaakst van binnen gepoetst, maar niet perse elk jaar twee keer. Toch zonde, want met zo’n grote schoonmaak kom je er precies achter wat je hebt, kun je dingen dus weggooien en de kastjes opnieuw inrichten. Heerlijk! Nu nog doen…
 5. Minder haasten
  Veel dingen doe ik op het laatste moment, waardoor ik moet haasten. Best een slechte eigenschap die soms zelfs zorgt voor stress. En hoewel ik elk jaar opnieuw denk hier verandering in te brengen, lukt het me niet een heel jaar lang. Het positieve is dat er wel maanden bij zitten, dat het wel wat langer lukt. Maar tot nu toe is het nog geen heel jaar geweest. En nu Isabelle er is en ik dus eigenlijk nog meer moet doen voor ik weg kan… Heel groot actiepunt dit!
 6. Planning en plannen
  Nog zo’n leuke. Houdt ook wel verband met nummer 5. Want als mijn planning beter loopt, hoef ik ook minder te haasten en doe ik dingen (minder snel) op het laatste moment. Elk jaar wil ik weer opnieuw structuur aanbrengen en door het jaar heen zijn er maar een paar weekjes dat dit ook daadwerkelijk goed lukt. Wie weet wordt het in 2018 dan toch beter?

Welk voornemen staat al jaren op jouw lijstje en lukt je eigenlijk ook nooit om vol te houden?

Bron afbeelding

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

5 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close