Altijd al auteur willen worden? Dit is je kans!

Als ik één ding ooit nog wil doen, dan is dat het schrijven van een boek. Het liefst eentje die nog uitgegeven wordt ook. Maar een boek schrijven kost tijd en je hebt er een hoop inspiratie voor nodig. Voor mij zal het daarom nog wel even duren voor het zover is. Heb jij wel tijd en inspiratie, dan is dit misschien wel iets voor jou! Lees snel verder wat je moet doen!

Kobo Writing Life en lees- en schrijfplatform Sweek lanceren #KoboTalent: een wedstrijd om nieuw schijftalent van Nederlandse en Vlaamse bodem te ontdekken. De auteur van het beste verhaal wint een uitgeefcontract en de winnende titel zal als e-book, paperback en mogelijk ook als luisterboek beschikbaar zijn bij bol.com. Dat is toch gruwelijk vet?!

De wedstrijd

In samenwerking met bol.com en Sweek gaat Kobo op zoek naar een ijzersterk verhaal in de genres algemene fictie, feelgood en thriller, dat als exclusieve Kobo Original zal verschijnen. Auteurs hebben vier maanden de tijd – de wedstrijd loopt tot en met 31 maart 2019 – om hoofdstuk voor hoofdstuk een boek van 40.000 tot 80.000 woorden op Sweek te publiceren. De gebruikers van het lees- en schrijfplatform, inmiddels al ruim één miljoen, kunnen de verhalen direct al lezen en erop reageren. Lezers kunnen auteurs feedback geven, het verhaal volgen en ‘liken’, en hun favorieten op sociale media delen. Peter Paul van Bekkum, CEO Sweek: ‘De schrijfwedstrijd krijgt hierdoor een sociaal en dynamisch karakter. Daarnaast helpt de interactie en het leesgedrag de jury bij het bepalen van de winnaar.’

Een uitgeefcontract met Kobo Originals

Het lezerspubliek bepaalt vijf van de tien verhalen op de shortlist. De jury kiest de overige vijf finalisten. Begin juni wordt de winnaar van het contract met Kobo Originals bekendgemaakt op een speciaal evenement. De overige finalisten ontvangen een goodiebag en ondersteuning van Kobo Writing Life om hun boek in eigen beheer uit te geven. Sabine van der Plas, medeoprichter en marketing manager Sweek: ‘Uit al onze wedstrijden met uitgevers – van Moon uitgevers in Nederland tot Gramedia in Indonesië – zien we dat er ontzettend veel schrijftalent boven komt drijven. We kijken ernaar uit om samen met Kobo Writing Life en bol.com de bestsellerauteur van de toekomst te ontdekken.

Pieter Swinkels, Executive Vice President bij Kobo: ‘We bieden jong schrijftalent zichtbaarheid en een steuntje in de rug om een groot publiek te bereiken. Ik verwacht dat we onze lezers met iets moois gaan verrassen.’

De jury

De jury bestaat uit experts uit het boekenvak:
Tessa de Boer – Merchandiser bij Rakuten Kobo
Erik Rigters – Publisher Relations Manager bij Rakuten Kobo
Chelsey Schroyens – Product Specialist voor het Kobo Plus e-bookabonnement bij bol.com
Janneke Siebelink – Hoofdredacteur Boeken bij bol.com
Sabine van der Plas – Medeoprichter en marketingmanager Sweek

Het reglement en de voorwaarden van de wedstrijd kun je hier vinden.

Wat enorm vet! Ik ga toch eens kijken of ik in één van deze genres iets kan bedenken. Zou jij dit ook gaaf vinden om te winnen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close