Eerste indruk ♥ Kwastenset Groupon

Een van de belangrijkste tools als je met make-up werkt zijn de kwasten. Je hebt ze in verschillende soorten en maten en je leert vanzelf welke jij fijn vindt en welke niet. Soms zie je kwasten en weet je meteen wat je er mee moet en soms zie je kwasten en heb je totaal geen idee waarvoor hij is. Ik heb dat met deze set die ik bestelde bij Groupon. En daarom wilde ik graag mijn eerste indruk geven over de kwastenset van Groupon.

I N F O R M A T I E    V A N    G R O U P O N

Even wat korte informatie die je kon zien op Groupon voordat je hem kocht (of juist niet kocht, want dat kan natuurlijk ook).

  • dit product wordt verkocht door Groupon Goods Global GmbH
  • € 24,99 voor 32 zwarte kwasten incl. een zwarte draagtas (waarde € 109,99)
  • € 24,99 voor 32 bruine kwasten incl. een zwarte draagtas (waarde € 109,99)
  • de set bestaat uit 32 verschillende kwasten en hierdoor kan je experimenten met een grote verscheidenheid aan looks
  • de kwasten zijn gemaakt van zachte synthetische vezels waardoor ze soepel en aangenaam voor de huid zijn
  • na gebruik hoef je ze enkel af te spoelen met water en op die manier behoud je de zachtheid van de haren

Z W A R T E    D R A A G T A S

Zo’n tas – nou ja, eerder een beschermhoes voor make-up kwasten – is ideaal om mee te nemen. Je kwasten blijven zo beschermt. Nou snap ik ook wel dat je waarschijnlijk geen 32 kwasten mee op reis neemt, maar voor mij – als toekomstig visagist – is dit ideaal.
De tas is gewoon heel netjes. Zwart (nep)leer met een veter in het zelfde materiaal om de tas dicht te binden.

O V E R Z I C H T    K W A S T E N

Zoals je al op de vorige foto kon zien, rol je het tasje op. Om de haartjes van de kwast dan nog beter te beschermen zit daar ook een leren laagje overheen.

Heb je je kwasten nodig, dan doe je het flapje dus omhoog. Het ideale van als het flapje over de haartjes ligt is dat het meteen een goede bescherming is als je het tasje open laat liggen. Het flapje blijft gelukkig wel open liggen als je hem openmaakt, dus je hebt er ook geen last van.

D E   K W A S T E N

Van links naar rechts:
1. Wenk/wimperbrauwkammetje en borsteltje. Ik ben zelf nooit zo gek op deze tool. Alleen het kammetje gebruik is soms om restjes mascara weg te halen of om mijn wimpers juist te separeren.
2. Wenkbrauwborsteltje. Deze borstel gebruik ik wel altijd. Hij voelt enigszins lichter aan dan degene die ik zelf altijd gebruikte, maar verkeerd is hij zeker niet.
3. Fanbrush. Ik vind een fanbrush ideel om fallout mee weg te vegen. Je kunt hem ook gebruiken om blush die veel kleur afgeeeft mee aan te brengen. Omdat deze haren wijder uit elkaar staan, komt er minder product op je gezicht.
4. Smudgebrush. Ik vind dit altijd een ideale tool. Even je oogpotloodje mee vervagen, of juist subtiel kleur aanbrengen onder je ogen. Deze smudgebrush voelt wel wat harder aan. Let op dat je hiermee dus fallout zult hebben als je hiermee oogschaduw poeder aanbrengt.
5. Applicator. Hoewel ik een tijdje geen applicators meer gebruikte, pak ik deze de laatste tijd toch steeds vaker. Hij voelt medium aan. Hij zit tussen hard en zacht in.
6. Dun eyeliner kwastje. De echte naam van deze kwast weet ik niet, maar gezien de harde structuur van de haren – écht heel hard – neem ik aan dat deze bedoeld is om eyeliner subtiel mee aan te brengen. Ik ben erg benieuwd of deze fijn aanbrengt gezien de hardheid van de haartjes.
7. Dun lippenseeltje. Ook dit weet ik niet zeker omdat hij vrij dun is. Bij dit penseeltje zijn de haartjes echter wel zacht en vaak worden deze ingezet als lippenseel. Hij is wel aan de dunne kant, maar daardoor kun je ook nauwkeurig werken.

Dan komen we bij een set waarvan ik weer ga gokken waar je ze voor zou kunnen gebruiken. Hierbij gebruik ik nu geen namen, omdat ik echt totaal geen idee heb.

8. Dit is het kleinste penseeltje in deze set. De haren staan dicht op elkaar en dat maakt het mogelijk om deze kwast voor zowel poeder als vloeibare producten te gebruiken. Ik zat te denken aan een lippenpenseel of om subtiel kleine onzuiverheden weg te werken. Maar als subtiele oogschaduwkwast zou deze ook kunnen functioneren.
9. Dit is een wenkbrauw of een eyeliner kwastje. Hij heeft schuinafgesneden en zachte haartjes. Als je hiermee eyeliner aan brengt, zal hij waarschijnlijk niet helemaal dekkend zijn. Dus juist ideaal voor subtiele eyeliner. Als je hem gebruikt voor je wenkbrauwen kun je met dit kwastje heel nauwkeurig werken en door de zachtheid van de haartjes zal je wenkbrauw poeder ook niet dik er op komen.
10. Dit kwastje lijkt heel erg op kwastje nr. 8, alleen dan iets langer en zachter. Ik denk dat deze het meest geschikt is voor oogschaduw. Hij is nog steeds subtiel om kleine stukjes oogschaduw aan te brengen.
11. En ook dit is weer een schuinafgesneden kwastje. Hij is wel breder dan nr. 9, maar net zo dik. Dit kwastje is wel zachter.
12. Dit kwastje is redelijk klein, maar wel stevig. Geschikt voor een vloeibaar product. Doordat de haartjes kort zijn, zou ik hem denk ik sneller gebruiken om concealer over bepaalde onzuiverheden te smeren, dan dat ik deze voor oogschaduw zal gebruiken.
13. Dit is volgens mij echt een concealer kwast. De haartjes zijn stevig en staan dicht op elkaar.
14. Deze kwast lijkt erg op nr. 13, alleen zijn hiervan de haartjes iets langer. Ook deze haartjes zijn weer stevig en staan dicht op elkaar. Doordat van deze kwast de haartjes langer zijn, kun je er meer mee blenden. Ik denk dat kwast 13 een betere dekking geeft, maar wil je het product meer in je huid blenden, dan is deze kwast geschikter.
15. Crease brush. Dit is een typische crease brush. De haartjes lopen rond en bovenin loopt het in een klein puntje, waardoor je makkelijk in de arcadeboog oogschaduw kunt aanbrengen.

16. Bij deze kwast staan de haartjes dicht op elkaar en voelt hij stevig aan. Door de vorm denk ik dat hij bedoelt is als oogschaduwkwast voor zowel creamy producten als poeder producten.
17. Deze kwast lijkt erg op kwast 14. Qua structuur en stevigheid. Ik weet niet zo goed waarom er zo veel van dezelfde kwasten in zitten…
18. Dit is de grote variant van kwast 17. Dus ook te gebruiken voor cream oogschaduw als poeder.
19. Deze kwast heb ik nog nooit gezien. Hij loopt rond, maar bovenop is hij plat. Ik ken hem wel als foundation kwast, maar dan is hij 6x groter. Hij voelt wel zacht aan, maar wat ik hiermee nou precies moet….

Dit zijn volgens mij allemaal oogschaduwkwastjes.

20. Weer een breder kwastje, geschikt voor vloeibaar als poeder oogschaduw.
21. De kwasten worden steeds groter en dit lijkt me een prima formaat oogschaduwkwast. Hij loopt iets of wat schuin af, waardoor ik vermoed dat je mooiere lijnen met oogschaduw kunt maken.
22. Dit is na mijn mening een normale oogschaduwkwast.
23. Een groter formaat van een normale oogschaduwkwast.
24. Een grote stevige kwast voor cream oogschaduw.
25. Een half afgeronde kwast, net als kwast 21, maar dan groter.
26. Een mega oogschaduwkwast. Voor als je haast hebt en een groot vlak in één keer wilt inkleuren?

27. Foundation kwast. Stevig, maar zacht. Door de structuur vermoed ik wel dat deze vegen kan geven.
28. Een schuin afgesneden blush/contour kwast.
29. Een blush kwast. Deze kwast heeft een mooi subtiel formaat.
30. Een grote blush kwast of en kleine poederkwast. Maar net wat je wil, denk ik dan, haha!
31. Poeder kwast. Heerlijk zacht.

32. Een grote en dikke fanbrush. Ik denk dat deze fijn kan zijn voor het subtiel aanbrengen van poeder. Doordat deze meer haartjes heeft dan kwast 3 (de normale fanbrush) voelen de haartjes ook zwaarder aan en zou ik het niet aanrader om hiermee fallout weg te vegen. Ik denk wel dat je hier nog blush mee kunt aanbrengen.

C O N C L U S I E    K W A S T E N S E T    G R O U P O N    ♥    €24,99

Ondanks dat er 32 kwasten in deze set zitten, vind ik dat je weinig verschil hebt. Vaak is het alleen de grote die verschil maakt. Ik vind het jammer dat er geen briefje bij zit met wat Groupon denkt waar je elke kwast voor zou moeten gebruiken. Dat zou een stuk makkelijker zijn. Maar goed, ik denk dat het vooral een kwestie gaat zijn van uitproberen en kijken wat ik fijn vind.
Ze voelen allemaal wel zacht aan, ondanks dat sommige haartjes dicht op elkaar staan en zorgen voor stevigheid.

Hmm, ik voel me erg dubbel over deze set. Aan de ene kant ben ik er rete-blij mee, want ik heb toch een hoop kwasten nu én een handig opbergtasje.
Aan de andere kant zit er weinig verschil in de kwasten. Ik ben erg benieuwd hoe ze met make-up werken en naar de kwaliteit.
Ach en voor de prijs, zijn het een prima aantal kwasten.

Weet jij misschien wel waar alle kwasten voor bedoelt zijn?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

22 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close