Werkwoordenspel kaartjes koppelen – tegenwoordige tijd

jufnatasjaonline.nl – Ben je net begonnen met het aanbieden van werkwoordspelling? Ik heb een verwerkingsactiviteit gemaakt die je gratis mag downloaden. Lees snel verder!

Kennismaken met werkwoorden

Je hebt net instructie gegeven over het vervoegen van werkwoorden in de tegenwoordige tijd. De basis moet nog eigen worden gemaakt en de leerlingen beginnen misschien net te snappen wat werkwoorden zijn. Deze basis is belangrijk voor het te volgen ‘algoritme’ – of stappenplan; net hoe je het wilt noemen en moet dus goed in het hoofd komen. Het spel wat ik heb gemaakt is simpel maar doeltreffend.

Speluitleg en benodigdheden

Download hieronder de bestanden. Knip en lamineer de kaartjes om er lang plezier van te hebben. Verder heeft de leerling die hiermee de verwerking oefent nog een schrijfblad of -schrift en een pen of potlood nodig.

De leerling verdeelt de kaartjes op tafel. De tekst mag naar boven. Vervolgens zoekt hij een onderwerp en persoonsvorm die bij elkaar passen en kijkt er goed naar. Hij draait de kaartjes om en schrijft het op. Daarna kan hij zichzelf controleren door de kaartjes weer zichtbaar te maken. Heeft hij het fout geschreven, dan schrijft hij het nu goed over. Is het goed? Dan legt hij dit setje aan de kant en zoekt een nieuw setje.

Downloads

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close